Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel

férový dodávateľ ene

Mlynské nivy 44/a
Bratislava 26

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

Hore
Color Studio Baumit, Bratislava

Color Studio Baumit, Bratislava

AutoriIng. arch. Sebastian Nagy
Ing. arch. Tatiana Kuva
Bc. Monika Lešková
SpoluprácaMgr. art. Jozef Červeň
InvestorBaumit, spol. s r. o.
Podlažná plocha125 m2
Návrh2017 - 2017
Realizácia2017 - 2018
AdresaŽižkova 9,
Bratislava,
Slovensko
Zo showroomu, kde zákazník môže konzultovať výber farieb, či štruktúru fasády sa stala "výstavná skriňa " firmy.

Showroom firmy sa sa nachádza v novostavbe komplexu Zuckermandel na nábreží Dunaja, priamo pod hradným bralom, rovnako ako centrála spoločnosti, ktorá pre zmenu zaberá celé posledné podlažie budovy, (projekt sme nedávno predstavili, autorom je taktiež ateliér Sebastiana Nagyho). Zatiaľčo charakteristickou črtou reprezentatívnych kancelárskych priestorov je neutrálnosť, účelné narábanie so základnými geometrickými tvarmi a farebná striedmosť, Color studio je miestom pre prezentáciu firmy aj smerom navonok. Transparentná fasáda orientovaná do ulice, aj otvorený interiér s neutrálnou farebnosťou vytvárajú kulisu, na ktorej vyniká produkt - farebné portfólio omietok. Nositeľom pridanej hodnoty je v tomto prípade geometrický podhľad (autorom výtvarného riešenia je umelec Jozef Červeň), ktorý tvorí ľahko zapämatateľnú súčasť novej identity sídla firmy Baumit.

Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Dielo bližšie predstaví Sebastian Nagy:

Showroom - Color Studio firmy Baumit ako výkladná skriňa jej produktov. Showroom nachádzajúci sa v parteri na rušnej ulici v novovzniknutej štvrti Zuckermandel láka okoloidúcich rovnako ako okolo-jazdiacich neprehliadnuteľným stropom vytvoreným z farebných hranolov, reprezentujúcich široký výber fasádnych farieb konceptu Baumit Life.

Farba je nositeľom konceptu celého priestoru Color Studia. Nanesená na 2 264 hranoloch zavesených na strope prezentuje farebnosť firmy v celej svojej rozmanitosti. Vzorky omietok v celej škále farieb vzorkovnice Baumit Life v počte 888 sa nachádzajú aj na stene rovnobežnej s ulicou. Koncept založený na vyniknutí produktu - omietky vo svojej farebnosti je doplnený neutrálnou sivou. Farebnosť tak vyniká a zvyšok interiéru zladený v jednom sivom odtieni svojím prevedením vytvára príjemné prostredie na prezentáciu produktov a vzorkovanie omietok pre zákazníkov.

Sivý nábytok je navrhnutý ako variabilný so schopnosťou zmeny dispozície podľa potrieb prevádzky. Priestor je multifunkčný - od konzultácií a vzorkovania s viacerými klientami pri dvoch konzultačných stoloch navzájom oddelených mobilnými paravánmi, ktoré slúžia zároveň ako vzorkovacie tabule, až po organizovanie menšej spoločenskej udalosti súvisiacej s prezentáciou produktov firmy.

Sivá podlaha zo surovej veľkoformátovej žuly navodzuje pocit exteriéru, ktorý je pre omietku príznačný a prirodzený. Dispozícia Color Studia je jednoduchá, priestor na prezentáciu s farebným podhľadom sa logicky nachádza v celej presklenej časti parteru a je viditeľný z každej prístupovej trasy k showroomu. Hygienické zázemie pre verejnosť a pre pracovníkov so skladovými priestormi je preto umiestnené v zadnej časti priestoru, v rovnakom sivo-sivom neutrálnom prevedení.

Osvetlenie je riešené ako inteligentné s množstvom prednastavených svetelných atmosfér. Od vysoko svietivej pracovnej, po večernú scénu, osvetľujúcu len strop s vysvieteným logom firmy. Systém osvetlenia je tvorený prisadenými bodovými svietidlami skrytými v podhľade, malými reflektormi osvetľujúcimi podhľad, vysoko-svietivými difúznymi svetlami nad konzultačnými stolíkmi a pracoviskom zamestnancov a veľkými difúzne svietiacimi písmenami názvu firmy - BAUMIT.

Pôdorys
PôdorysAutor: sebastian nagy | architects
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina
Foto: Tomáš Manina

Poloha diela

Ing. arch. Sebastian Nagy
Ing. arch. Tatiana Kuva
Bc. Monika Lešková

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím