Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel

férový dodávateľ ene

Mlynské nivy 44/a
Bratislava 26

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

Hore
TREN

TREN

AutoriIng. arch. Peter Kuklica
Ing. arch. Martin Smerek
Plocha pozemku95m2 + terasa
Návrh2017 - 2017
Realizácia2017 - 2017
AdresaTrenčianska ulica ,
Bratislava,
Slovensko
Interiér v strešnej nadstavbe panelového domu v bratislavskom Ružinove.

Otvorený obytný priestor. Absencia klasických chodieb. Stĺpy ako súčasť zariadenia. Na ploche takmer sto metrov štvorcových vznikol funkčný a remeselne dotiahnutý byt. Príjemným bonusom je rozsiahla strešná terasa a výhľady z obytných miestností.

Byt na Trenčianskej ulici v Bratislave vznikol zlúčením dvoch susediacich bytových jednotiek v desaťročnej nadstavbe pôvodného panelového domu.

Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber

Nový interiér je navrhnutý pre mladý pár. Hlavným limitom pri zmene dispozície bol hlavne konštrukčný systém nadstavby s malým rozponom a oceľovými stĺpmi.

Pôdorys pôvodný stav
Pôdorys pôvodný stavAutor: Kuklica Smerek architekti

Pri pomerne hlbokej dispozícii sa architekti rozhodli obytnú zónu orientovať čo najviac ku oknám. Šatník a vstup je situovaný do tmavších častí bytu. Priestor lemuje súvislá drevená stena. 

Obývačka s kuchyňou a jedálňou sa presunula do strednej časti dispozície, čo prispelo k zjednoteniu priestoru bytu bez zbytočných chodieb.

Pôdorys navrhovaný stav
Pôdorys navrhovaný stavAutor: Kuklica Smerek architekti

Stĺpy, ktoré prechádzajú interiérom sú integrované v rámci stolárskych výrobkov alebo nábytkových stien. Na rozdiel od pôvodného riešenia nerušia prevádzku alebo estetiku priestoru.

Obytné miestnosti sú priamo prepojené s rozsiahlou súkromnou terasou.

Pozdĺž zadnej steny bytu prebieha nábytková stena, ktorá v sebe integruje sedenie vo vstupnej časti, spotrebiče v kuchyni, knižnicu a úložný priestor v obývačke, šatník v spálni a práčku so sušičkou v kúpeľni. Pohľadovú vrstvu tvorí prírodná dyha.

Kolmo na spomínanú nábytkovú stenu je orientovaný čierny drevený box, ktorý prechádza kuchyňou a jedálňou. Spája pracovný kút, jedálenskú niku s lavicou a kuchynskú pracovnú dosku.

Tretím kompozično-dispozičným prvkom v otvorenom priestore kuchyne a obývačky je kuchynský ostrov, ktorým preniká čierny stĺp a zavetrovací prvok. Biely ostrov je odsadený od zeme, stojí na subtílnych oceľových nohách.

Schéma priestorového konceptu
Schéma priestorového konceptuAutor: Kuklica Smerek architekti

Miestnosti vizuálne zjednocuje drevená podlaha “vyskladaná” z veľkoformátových parkiet kladených do rybinového vzoru.

Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber

Spálňa s výhľadom na Bratislavský hrad má po obvode okna zabudovanú drevenú knižnicu.

Foto: Lousy Auber

Kúpeľňa je zjednotená bielym keramickým obkladom a dlažbou. Nad umývadlom je do steny v nike vložená drevená skrinka s podsvieteným zrkadlom.

Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber
Foto: Lousy Auber

Poloha diela

Ing. arch. Peter Kuklica
Ing. arch. Martin Smerek

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím