Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. december 2019
0
75

Polyfunkčný objekt na Hviezdoslavovom námestí

Analýzou Hviezdoslavovho námestia vznikol návrh polyfunkčného objektu, ktorý vytvára priestorovú uzáveru - kulisu západnej časti námestia, s cieľom vytvoriť adekvátny objekt vytvárajúci plynulý peší prechod popod most SNP - smerom k budúcej zástavbe Vydrica (Zuckermandel).
Polyfunkčný objekt na Hviezdoslavovom námestí
Autori: Ing. Marína KotivAdresa: SlovenskoPublikované: 13. december 2019

Úlohou bolo citlivo vstúpiť do historickej časti mesta, rešpektovať ÚPN- Z a na základe analýz urbanistického vývoja a súčasného stavu vytvoriť reprezentatívny a atraktívny priestor reprezentujúci dané územie.Funkčná náplň objektu reflektuje turisticky atraktívnu polohu tohto miesta v kontexte Bratislavského centra.

Jedná sa o objekt s jedným podzemným podlažím a tromi nadzemnými podlažiami. Na prvom podzemnom sa nachádzajú verejné toalety, sklady pre muzeálne účely, technická miestnosť. Na prvom nadzemnom sa nachádza informačná kancelária s prevádzkovým zázemím pričom v druhej časti, ktorá je determinovaná prechodom sa nachádza suvenír/art shop na druhom nadzemnom podlaží je situované prepojenie rampou na most SNP z exteriérovej strany a z interiérovej strany sa nachádza kaviareň/bar s časťou libressa. Tretie podlažie je určené výhradne pre muzeálnu a prezentačnú funkciu. A to na expozíciu reprezentujúcu stredoveký rozvoj Bratislavy 19.a 20.storočie Hviezdoslavovho námestia a 2. polovicu 20.storočia a výhľadové plány. Na streche sa nachádza oddychová časť s promenádou k jednotlivým výhľadom či už na Dunaj, Bratislavský hrad alebo dóm Sv. Martina.

Ing. Marína Kotiv
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím