Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

PREFA Slovensko s. r. o.

Ladislava Dérera 2749/2
Bratislava - mestská časť Nové Mesto

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. november 2022
0
365

Rodinný dom Henriques v Miloslavove

Bezbariérové bývanie s výhľadom do záhrady.
Rodinný dom Henriques v Miloslavove
Ateliér: ATELIÉR_FILTERAutori: Ing. arch. Jakub HantákPlocha pozemku: 806 m2Zastavaná plocha: 241,8 m2Podlažná plocha: 191,7 m2Návrh: 2019 - 2019Realizácia: 2019 - 2021Adresa: Miloslavov, SlovenskoPublikované: 7. november 2022

Dom je navrhnutý v novej časti Miloslavova. Novostavba sa nachádza na takmer rovinatom teréne. Pozemok je prístupný z novovybudovanej komunikácia na južnej strane pozemku. Navrhnutý objekt sa skladá z jednej kompaktnej hmoty, členenej do dvoch krídel. Uličné priečelie tvorí vjazd do garáží s dvoma parkovacími miestami a technickou miestnosťou, ďalej pokračuje obytná časť ktorá má samostatný vstup z východnej časti pozemku. Dom je zastrešený plochou strechou so štrkovým násypom. Vedľa domu sa nachádza exteriérový bazén s terasou.

Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Situácia
SituáciaAutor: ATELIÉR_FILTER, Ing. arch. Jakub Hanták
Axonometria
AxonometriaAutor: ATELIÉR_FILTER, Ing. arch. Jakub Hanták

Vzhľadom na komplikovanú orientáciu pozemku k svetovým stranám bolo nutné orientovať centrálnu časť domu na juhozápad, pretože užívatelia tohto domu majú radi výhľad do záhrady spolu so západom slnka. Hlavnou ideou riešenia bolo vytvoriť bezbariérový, jednopodlažný dom bez použitia schodiska, ktoré môže byť pre rodičov v neskoršom veku problémom. Výhodným riešením bolo pôdorysné riešenia domu v tvare L. Funkčné radenie dispozície začína garážou a prístupom z južnej strany, za nimi nasleduje hosťovská miestnosť. Neštandardným riešením tohto domu sú dve kuchyne, kde jedna, ktorá je súčasťou centrálnej časti je kuchyňa s čistou prevádzkou a druhá za ňou je kuchyňa so špinavou prevádzkou.

Pôdorys
PôdorysAutor: ATELIÉR_FILTER, Ing. arch. Jakub Hanták
Axonometria vnútorných priestorov
Axonometria vnútorných priestorovAutor: ATELIÉR_FILTER, Ing. arch. Jakub Hanták

Rodinný dom Henriques má zvýšený strop v centrálnej časti, ktorý je presvetlený nadsvetlíkmi zo všetkých svetových strán. Je tam priznaný železobetónový strop s pohľadovým betónom, a odkazom dreveného debnenia. V zadnej časti domu sa nachádza nočná časť domu vybavená dvoma detskými izbami a spálňou. Fasádne riešenie je veľmi minimalistické, bola použitá biela hrubozrnná omietka.

Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald
Foto: Erik Osvald

Podklady: ATELIÉR_FILTER, Ing. arch. Jakub Hanták

Poloha diela

Ing. arch. Jakub Hanták
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím