Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. január 2021
0
250

Česká cena za architektúru 2021 vyhlásená

Česká komora architektov vyhlásila už šiesty ročník súťažnej prehliadky. V porote bude Slovensko zastupovať Irakli Eristavi.
Česká cena za architektúru 2021 vyhlásená

Cena za architektúru je otvorená architektonickým realizáciám postaveným na území Českej republiky za posledných päť rokov. Architekti môžu v aktuálnom ročníku svoje diela prihlasovať do 1. apríla 2020. Kredit Českej ceny za architektúru už tradične podporuje sedemčlenná medzinárodná porota, aj so slovenským zastúpením. O tohtoročnom víťazovi bude rozhodovať Irakli Eristavi z ateliéru zerozero. Význam Českej ceny za architektúru je, podobne ako pri našom CE.ZA.AR-e, aj v celoročnej a regionálnej propagácií architektúry. Výsledky budú vyhlásené na slávnostnom galavečere, ktorý sa uskutoční v novembri 2021. 

O výsledkoch bude rozhodovať medzinárodná odborná porota, ktorá do konca mája 2021 určí užší okruh nominovaných diel. Z tohto počtu porota následne vyberie približne 5 až 10 prác, ktorým bude udelené čestné označenie Finalista ČCA. Spomedzi nich nakoniec hodnotiaca komisia zvolí držiteľa hlavnej ceny. Udelená bude aj cena za výnimočný počin, ktorej výber vykonáva Akadémia a Grémium ČCA a ceny partnerov.

Medzinárodná odborná porota

Prácu českých architektov bude tradične hodnotiť sedem erudovaných zahraničných expertov:

Architekt Bart Brands (Holandsko):

Architekt a akademik Eduardo Cadaval (Španielsko, Mexiko)

Aarchitekt a pedagóg Irakli Eristavi (Slovensko)

Architekt a dekan fakulty architektúry a územného plánovania na technologickom inštitúte v Haife -  Yasha Grobman (Izrael)

Architekt, urbanista a akademik Antonio Longo (Taliansko)

Architekt Balász Marián (Maďarsko)

Krajinársky architekt Peter Veenstra (Holandsko).

Kto sa môže do Českej ceny za architektúru prihlásiť?

Do súťažnej prehliadky, ktorá zámerne nemá stanovené žiadne kategórie, môžu v roku 2021 autori prihlásiť svoje diela realizované na území Českej republiky za posledných päť rokov. Spadajú sem stavby dokončené od januára 2016 do decembra 2020. Zo súťaže sú pritom vylúčené tie diela, ktoré sa v minulom i predminulom ročníku dostali do užšieho okruhu nominácií. Architekti môžu svoje realizácie vložiť do jednoduchého on-line formulára. Na rok 2021 Česká komora architektov chystá rovnako ako v predchádzajúcich ročníkoch regionálne akcie spojené s prezentáciou finalistov ročníka 2020 aj s budúcimi nominovanými dielami pre rok 2021.

Akadémia Českej ceny za architektúru

Okrem diel, ktoré prihlásia autori sami, môže iniciovať prihlásenie pozoruhodných stavieb tiež Akadémia Českej ceny za architektúru. V jej gescii sú tiež nominácie na výnimočný počin v oblasti architektúry.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím