Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. november 2019
0
694

Pavilón CE ZA AR Košice

Košický pavilón CE ZA AR otvára svoje brány už zajtra.
Pavilón  CE ZA AR  Košice

Verejnosť sa tento rok môže tešiť na rad nových sprievodných aktivít ceny CE ZA AR. Po úspešnom uvedení pilotného projektu - Pavilónu CE ZA AR v Bratislave na Primaciálnom námestí - (realizácii sme venovali samostatný článok), pokračuje SKA s ambíciou priblížiť Cenu za architektúru širokému publiku. Pavilón v Košiciach je dielom kolektívu autorov zerozero (Irakli Eristavi, Pavol Šilla, Juraj Červený a Ondrej Jurčo). Ide o intervenciu na námestí pred Kulturparkom (Kukučínova 2), dlhú takmer 180 metrov. Na námestí bude nainštalovaný od štvrtka 14. novembra do nedele 24. novembra 2019.

Axonometria
AxonometriaAutor: zerozero
Pôdorys
PôdorysAutor: zerozero
Pohľad
PohľadAutor: zerozero
Pohľad
PohľadAutor: zerozero
Foto: zerozero

Pavilón je miestom spoločenskej interakcie - pozýva na verejné diskusie s témami, ktoré hýbu súčasnou slovenskou architektúrou. Sprievodné aktivity budú prebiehať v pavilóne Oscar, v tesnej blízkosti pavilónu CE ZA AR. V utorok 19. novembra o 17:00 bude do programu zaradená diskusia, ktorej hosťami budú Zuzana Reveszová (Spolka), architekt a autor pavilónu CE ZA AR Košice Irakli Eristavi (zerozero, FU TUKE) a architekt Michal Hudák z občianskeho združenia Východné pobrežie. Témou rozprávania bude smerovanie východu, mesta Košice, ďalej architektonické a urbanistické výzvy regiónu a význam architektúry pre formovanie kultúry. Keďže zloženie diskusie je jednoznačne otvorené interdisciplinarite, bude sa diskutovať nad možnosťami zapojenia umeleckých aktivít, skupín a kultúry do rozvoja architektúry regiónu. Po diskusii prebehne vernisáž pavilónu a výstavy laureátov a všetkých prihlásených realizácií 18. ročníka. Vstup na diskusiu je voľný.

V stredu 20. novembra pripravila Slovenská komora architektov, ako vyhlasovateľ CE ZA AR, pre svojich členov seminár "Kto je autor?", na tému ochrany duševného vlastníctva, ktorá aktuálne dominuje diskusiám architektov. O praktických otázkach z autorského práva bude prednášať advokát a špecialista na autorské právo Rudolf Leška, z advokátskej kancelárie ŠTAIDL LEŠKA. Formou modelových prípadov a konkrétnych príkladov z praxe budú na seminári prezentované prípadové štúdie v oblasti autorského práva. Absolvent seminára tak získa cenné poznatky o problematike autorských práv k architektonickému dielu, právneho postavenia autora-architekta v autorsko-právnych sporoch, licenčných zmlúv na použitie diela, uplatnenia autorských práv počas života budovy a ďalších praktických aspektoch ochrany autorstva. Prednáška prebehne od 15:00 do 18:00 hod. a vstup pre členov SKA je voľný. Poplatok pre záujemcov, ktorí nie sú členmi SKA je vo výške 30 EURO.

Partnerom podujatia sú TECHO a RIM.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím