Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. júl 2018
0
457

ABVK poukazuje na nedostatky pri výstavbe diaľničného mosta D4

Asociácia bratislavských vodáckych klubov (ABVK), zistila, že piliere mosta cez Dunaj, ktoré boli súčasťou projektovej dokumentácie schválenej v územnom rozhodnutí, boli nahradené konštrukciou,
ABVK  poukazuje na nedostatky pri výstavbe diaľničného mosta D4

Dovoľujeme si Vás aj touto cestou informovať o závažných zisteniach týkajúcich sa výstavby diaľničného mosta D4

1. potenciálne život ohrozujúca konštrukcia pilierov mosta osadených v Dunaji

2. výstavba pokračujúca napriek pozastaveniu stavebného konania 

V prebiehajúcom stavebnom konaní k výstavbe diaľničného mosta nultého obchvatu cez Dunaj zistila Asociácia bratislavských vodáckych klubov (ABVK), že piliere mosta cez Dunaj, ktoré boli súčasťou projektovej dokumentácie schválenej v územnom rozhodnutí, boli nahradené konštrukciou, ktorá nebola nikde na svete použitá na riekach s rýchlosťou toku podobnou Dunaju pri Bratislave, a ktorá môže byť životu nebezpečná pre plavcov vo vode a pre malé plavidlá (viď. priloha - Pripomienky k stavebnému konaniu...).

Na základe upozornenia ABVK prebehlo k tejto téme rokovanie na Dopravoprojekte za účasti prezidenta ABVK Dr. Vladimíra Mišíka, spoločnosti D4R7 Construction spol. s r.o., zastúpenej p. José Vincente Candel, Design 7 Technical Manager, ktorá realizuje výstavbu, ich konzultanta na projektovú dokumentáciu Dopravoprojekt zastúpenej Ing. Viktóriou Chomovou, riaditeľkou Divízie PPP projektov a medzinárodných projektov, a španielskych expertov, ktorí prevádzali modelovanie, ktoré malo poukázať na bezpečnosť konštrukcie pilierov mosta pre plavcov. Avšak podľa ABVK modelovanie bolo urobené veľmi nevhodným spôsobom, poukazujúcim buď na nedostatočné odbornosti organizácie, ktorá modelovanie uskutočnila resp. na snahu o účelové manipulovanie pre uľahčenie schvaľovacieho procesu. ABVK má aj odborne kapacity v tejto oblasti, poukázala na nevhodnosť použitého modelu a požiadala, aby vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti odborný posudok k tejto téme urobil jedna zo slovenských expertných skupín bez väzieb na firmy realizujúc výstavbu.

Prílohy:

List Asociácie bratislavských vodáckych klubov (ABVK) s pripomienkami k technickému riešeniu pilierov v hlavnom toku Dunaja. Tento list bol podaný 10.07.2018 na Špeciálny stavebný úrad pre diaľnice pri Ministerstve dopravy a výstavby SR.

Rozhodnutie Špeciálneho stavebného úradu pre diaľnice o prerušení konania o zmene stavby pred dokončením do doby doriešenia námietok účastníkov konani

Dr. Vladimír Mišík

Prezident
Asociácia bratislavských vodáckych klubov, OZ
+421 905 286 825
vlado.misik@outlook.com

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím