Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
24. január 2019
0
317

Projekt Sky Park dosiahol najvyššie podlažie

Prvá z troch rezidenčných veží projektu Sky Park dosiahla koncom roka 2018 najvyššie, 31. nadzemné podlažie. Hrubá stavba zvyšných dvoch veží bude dokončená v prvej polovici tohto roka. Vo výstavbe je zároveň kancelárska veža Sky Park Offices a prebieha aj rekonštrukcia národnej kultúrnej pamiatky, Jurkovičovej teplárne.
Projekt Sky Park dosiahol najvyššie podlažie

„Aj napriek technickej a architektonickej výnimočnosti je výstavba Sky Parku v súlade časovým harmonogramom. Postupné odovzdávanie bytov novým majiteľom očakávame v polovici roka 2020, zároveň s tým však všetci Bratislavčania dostanú nový mestský park a zrekonštruovanú Jurkovičovu tepláreň,“ hovorí Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ v Penta Real Estate Slovensko.

Prvé tri veže obsahujú takmer 800 bytov a 1100 parkovacích miest a v súčasnosti sú už takmer vypredané. Štvrtá rezidenčná veža je aktuálne vo fáze získavania potrebných povolení, jej výstavba by sa mala začať začiatkom roka 2020.

Kancelárska časť projektu napreduje tiež

Súčasťou projektu sú aj dve kancelárskej budovy. Prvá z nich, Sky Park Offices, je už tiež vo výstavbe, pričom na 31-tisíc m2 prenajímateľnej plochy ponúkne nájomcom najmodernejšie kancelárske priestory. Obsahuje aj viac ako 1200 m2 určených pre drobné obchodné prevádzky a takmer 500 parkovacích miest. Autorom tejto budovy je nemecký architektonický ateliér Vietzke & Borstelmann Architekten a generálnym projektantom GFI. Jej stavba by mala byť dokončená v prvej polovici roka 2020.

Druhá kancelárska budova, ktorej autorom je architektonické štúdio Zahy Hadid, disponuje v súčasnosti záväzným stanovisko magistrátu a je v procese posudzovania vplyvov na životné prostredie.

Nový mestský park a zrekonštruovaná pamiatka

Architektonický koncept Sky Parku prinesie nový mestský park v centre Bratislavy s rozlohou viac ako 20-tisíc m2. Okrem zelených plôch budú jeho súčasťou aj verejné priestory.

Komplexná rekonštrukcia budovy Jurkovičovej teplárne si vyžiada investíciu viac ako 11 miliónov EUR. Jej dokončenie sa očakáva spolu s prvou fázou rezidenčných veží. Industriálna pamiatka od velikána slovenskej architektúry sa tak stane integrálnou časťou projektu Sky Park od Zahy Hadid.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím