Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
22. február 2022
0
184

Prvá etapa projektu Vydrica obsahuje súbor štyroch rezidenčných a jednej kancelárskej budovy

Od 1. marca 2022 bude zahájená výstavba lokalizovaná medzi Rybárskym cechom a Vodnou vežou
Prvá etapa projektu Vydrica obsahuje súbor štyroch rezidenčných a jednej kancelárskej budovy

(ZDROJ: PR spoločnosti Vydrica Development) Spoločnosť Vydrica Development vybrala pre výstavbu prvej etapy projektu Vydrica generálneho zhotoviteľa, ktorým bude spoločnosť STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s.r.o.. Táto popredná stavebná spoločnosť zvíťazila v tendri, do ktorého developer oslovil dve desiatky potenciálnych partnerov. Do výberu sa prihlásili všetky renomované stavebné spoločnosti, pôsobiace na slovenskom trhu.

 „V závere roka sme sa venovali rokovaniam o zmluvných podmienkach a uzavreli sme zmluvu s víťazom tendra,“ hovorí Ing. Zoltán Müller, predseda predstavenstva spoločnosti Vydrica Development. Z nej vyplýva, že stavebné práce na prvej etape projektu by sa mali začať 01. 03. 2022 a skončiť v roku 2024. Výstavba sa začne budovaním železobetónových nosných konštrukcií. „Vydrica nie je len architektonicky, ale aj technologicky výnimočné dielo a je preto pre nás veľkou výzvou spolupodieľať sa na jej realizácii. Teší nás aj dôvera investora, ktorý vsadil na našu rokmi overenú značku,“ uviedol Ing. Marek Ščury, riaditeľ oblasti BA a prokurista spoločnosti STRABAG Pozemné a inžinierske staviteľstvo s.r.o..

Prvá etapa projektu Vydrica, ktorú bude financovať Tatra Banka, obsahuje súbor štyroch rezidenčných a jednej kancelárskej budovy. Tie budú situované v priestore medzi Rybárskym cechom a Vodnou vežou. V ponuke bude 207 bytov, od malometrážnych jedno-izbových až po 5-izbové mezonety. Pôjde o vysoký štandard vyhotovenia, ku ktorému patrí stropné chladenie, podlahové kúrenie, vonkajšie tienenie aj prémiové materiály na fasádach, balkónoch a terasách. „Autori projektu vychádzajú vo svojich návrhoch z tradičných materiálov ako kameň a tehla, ktoré sú použité na chodníkoch, fasádach a vo verejných priestoroch,“ vysvetľuje Juraj Rehák, člen dozornej rady Vydrica Development. Okrem bytov bude v budovách k dispozícii aj 2 360 m2 kancelárskych priestorov a 3 900 m2 obchodných prevádzok.

„Projekt Vydrica je mimoriadne exponovaný a uvedomujeme si, že už o niekoľko rokov bude viditeľný takmer na každej bratislavskej pohľadnici,“ pripomína Zoltán Müller a dodáva: „Cítime aj záväzok chrániť a pre verejnosť zatraktívniť dochované historické pamiatky ako ľadové jamy, fragmenty Kempelenovho vodovodu či historickú budovu prachárne.“ Samostatný projekt tvorí obnova areálu najstaršej stojacej pamiatky na území hlavného mesta – Vodnej veže. V decembri uplynulého roka bola v spolupráci s Metropolitným inštitútom Bratislavy, mestskou časťou Bratislava – Staré Mesto, expertmi z Krajského pamiatkového úradu a Mestského ústavu ochrany pamiatok vyhlásená architektonická súťaž na podobu tejto národnej kultúrnej pamiatky, do ktorej boli cielene pozvané špičkové architektonické štúdiá zo Slovenska a Čiech. Výsledkom súťaže má byť zmysluplné začlenenie areálu Vodnej veže, ktorá je mestským majetkom, do novej mestotvornej štruktúry a vytvorenie atraktívneho miesta so spoločensko-kultúrnou funkciou. Jeho súčasťou bude aj sprístupnené archeologické nálezisko.

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím