Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. december 2018
0
261

Stavebná fakulta STU otvorila učebňu zameranú na 3D tlač a virtuálnu realitu

Spoločnosť Penta Real Estate dnes odovzdala Stavebnej fakulte Slovenskej technickej univerzity v Bratislave 3D tlačiarne a zariadenia virtuálnej reality, ktoré tvoria vybavenie novej učebne.
Stavebná fakulta STU otvorila učebňu zameranú na 3D tlač a virtuálnu realitu

Tá je určená všetkým študentom fakulty, pričom celková hodnota daru je 15-tisíc EUR. Zakúpenie vybavenia učebne je súčasťou viacerých spoločných aktivít a vyplýva z memoranda o dlhodobej spolupráci medzi obomi inštitúciami.

„Podpora vedy a výskumu na univerzitách je pre nás dôležitá nielen z pohľadu vzdelávania študentov, ale aj z hľadiska vývoja inovácií a nových technologických riešení, ktoré môžeme aplikovať v našich projektoch. Som preto presvedčený, že nová učebňa s najmodernejším zariadením je dobrou investíciou do dlhodobého úspechu univerzity, nás ako developera a celkovo slovenskej spoločnosti,“ hovorí Juraj Nevolník, výkonný riaditeľ v Penta Real Estate Slovensko.

„Prepojenie pedagogického procesu so stavebnou praxou je nevyhnutnou podmienkou skvalitňovania vzdelávacieho procesu. Preto veľmi vítame spoluprácu so spoločnosťou Penta Real Estate, kde sa otvárajú pre našich študentov ďalšie možnosti kontaktu s najmodernejšími stavebnými technológiami priamo v praxi. Táto spolupráca má však pridanú hodnotu aj v podpore štúdia vo forme vybavenia laboratória pre 3D tlač modelov budov a konštrukcií a tiež virtuálnou realitou pre štúdium priestorovej akustiky. Naši študenti tak budú mať možnosť pracovať s najmodernejšími technológiami v danej oblasti, čo zvýši kvalitu štúdia a tiež motiváciu študentov“, hovorí profesor Stanislav Unčík, dekan Stavebnej fakulty Slovenskej technickej univerzity.

Vybavenie novej učebne je zamerané na 3D tlač stavebných a architektonických modelov a technológia virtuálnej reality bude slúžiť na výskum zvuku v priestore. Súčasťou spolupráce medzi Stavebnou fakultou STU v Bratislave a Penta Real Estate sú aj exkurzie na stavbách, prednášky a študentská súťaž, ktorá bude vyhlásená v letnom semestri.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím