Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
3. december 2020
2
1235

Zo súťaže vzišlo 6 architektonických tímov, ktoré budú spolupracovať s Metropolitným inštitútom Bratislavy na mestských verejných priestoroch

Výsledky výberového konania na zabezpečenie služieb architektov a projektantov pre zadania stredného rozsahu sú známe.
Zo súťaže vzišlo 6 architektonických tímov, ktoré budú spolupracovať s Metropolitným inštitútom Bratislavy na mestských verejných priestoroch

Verejné priestory budú pre hlavné mesto navrhovať a projektovať oceňované architektonické tímy. Vo verejnej súťaži na spolupracujúce ateliéry porota hodnotila kvalitu doterajších realizácií a nevyberala len na základe najnižšej ceny. Na mestských zadaniach tak budú pracovať architekti ocenení napríklad za projekty ako Atrium, Mlynica, Nová synagóga Žilina či komplex Nido.

Tlačová správa Metropolitného inštitútu Bratislavy:

Metropolitný inštitút Bratislavy spolu s hlavným mestom vyhlásili v máji súťaž pre architektonické ateliéry, ktoré budú s mestom spolupracovať pri navrhovaní mestských projektov. Architekti budú navrhovať a projektovať zadania na území Bratislavy vo verejnom priestore.

Architekti súťažili medzi sebou aj ponúkanou cenou, no najdôležitejším kritériom boli kvalitné predchádzajúce realizácie, za ktoré boli v minulosti ocenení alebo nominovaní v celoslovenských a medzinárodných architektonických súťažiach. Pre súťaž mal ateliér predložiť päť predchádzajúcich ocenených alebo nominovaných diel.

Do súťaže sa prihlásilo 19 tímov, z ktorých najviac bodov za všetky kategórie získal ateliér studený architekti v spolupráci s architektonickou kanceláriou Ľubomíra Závodného, Petrom Stecom a Terra Florida, ateliér GUTGUT spolu s 2ka, ateliér Atrium v spolupráci so Štefanom Zahatňanským, Livinark a arch&crafts, ateliér PLURAL spolu s ateliérmi zerozero a Diervilla, ateliér MAPA architekti a ateliér Grido architekti, spolu s Magdalénou Horňákovou – Atelier DUMA.

Podľa zadania súťaže budú vybraní architekti s mestom spolupracovať najbližšie štyri roky na rôznych zákazkách pri tvorbe verejných priestorov, obnove mestských parkov či budov. Hodnota zákazky na celé obdobie je 700 000 € bez DPH. Pôjde o zákazky rôzneho rozsahu, od menších v hodnote tisícov eur, po komplexnejšie zákazky v predpokladanej hodnote do desiatok tisíc eur.

Konkrétne zadania do 10 000 eur budú zadávané automaticky tímom podľa poradia, pri zadaniach nad túto sumu, bude šestica tímov opätovne medzi sebou súťažiť.

Na komplexnejšie zadania bude Metropolitný inštitút Bratislavy aj naďalej vyhlasovať samostatné súťaže návrhov, v ktorých sa architekt bude vyberať na základe najlepšieho návrhu.

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím