Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
4. november 2016
0
416

V 13. ročníku medzinárodnej súťaže budú študenti riešiť domy v Madride

ISOVER vyhlásil otvorenie trinásteho ročníka medzinárodnej študentskej súťaže Multi-Comfort House Students Contest 2017, ktorá sa bude konať v španielskom Madride od 31. mája do 2. júna 2017. Súťaž je určená pre študentov architektúry, pozemného staviteľstva a iných odvetví stavebníctva a jej cieľom je šíriť myšlienky energetickej efektívnosti a komfortu. Súťažné práce môžu študenti odovzdávať do 10. apríla 2017.
V 13. ročníku medzinárodnej súťaže budú študenti riešiť domy v Madride

Projekty, ktoré riešia reálny život

„Súťaž sa zameriava na tepelný komfort, akustiku, vzhľad a čistý vzduch v interiéri. Prebieha v dvoch kolách – národnom a medzinárodnom, do medzinárodného kola môžu postúpiť až 3 tímy, záležať bude na kvalite odovzdaných prác, “ vysvetľuje Vladimír Balent, odborník na energeticky efektívne stavby zo spoločnosti ISOVER. Študenti musia v predpísaných formátoch odovzdať vypracované projekty zadania do 10. apríla 2017 tajomníčke súťaže Ing. arch. Eve Vojtekovej z Ústavu Konštrukcii v  architektúre a inžinierskych stavieb z Fakulty Architektúry STU v Bratislave. Všetky prihlásené projekty posúdi odborná porota, zložená z architektov, pedagógov a odborných novinárov, dňa 12. apríla 2017.

Slováci získali najviac cien

Prvého ročníka súťaže sa v roku 2005 zúčastnili študenti piatich krajín, odvtedy sa však súťaž výrazne rozrástla. V roku 2016 sa do prvého kola súťaže prihlásilo viac ako 1600 študentov z viac ako 100 univerzít z celého sveta. Druhého kola 12. ročníka medzinárodnej súťaže v bieloruskom Minsku sa zúčastnilo 54 tímov z 23 krajín a 34 univerzít. Študenti slovenských vysokých škôl sa súťaže pravidelne zúčastňujú od roku 2006 a doteraz získali najviac ocenení zo všetkých zúčastnených krajín.

Situácia
Situácia

Bytové domy v Madride potrebujú nový koncept

Úlohou 13. ročníka študentskej súťaže Multi-Comfort House Students Contest, ktorú organizuje ISOVER v úzkej spolupráci s Oddelením pre architektúru mesta Madrid je mestská obnova komunity v madridskej časti Gran San Blas. Ide konkrétne o dva bytové domy v mestskom prostredí, pričom úlohou študentov je zamerať sa okrem technického a architektonického riešenia aj na klimatické, regionálne a socio-ekonomické podmienky štvrte a mesta samotného.

Tímy, ale aj jednotlivci

Súťaže sa môžu zúčastniť tímy, pozostávajúce z maximálne 2 študentov 1. až 6. ročníka. V krajinách, kde ISOVER neorganizuje národné kolá, majú študenti možnosť sa prihlásiť individuálne cez internet. Ich práce posúdi komisia a vyberie z nich najlepšiu. Autorský tím potom dostane šancu sa zúčastniť na druhom, medzinárodnom kole a súperiť o zaujímavú finančnú odmenu.

Zoznam krajín, v ktorých ISOVER organizuje národné kolá súťaže:

Bielorusko, Belgicko, Bulharsko, Chorvátsko, Česká republika, Estónsko, Fínsko, Francúzsko, Juhoafrická republika, Kazachstan, Kirgizsko, Lotyšsko, Litva, Nemecko, Poľsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Spojené kráľovstvo, Španielsko, Turecko, Ukrajina

Druhé kolo sa koná na prelome mája a júna

Druhé, medzinárodné kolo prebehne v Madride v dňoch od 31. mája do 2. júna 2017 a zúčastnia sa ho  víťazné tímy z národných kôl kde sa súťaž organizuje a víťazný tím prihlásený cez internet. V medzinárodnom kole tímy budú svoje projekty prezentovať v Madride pred medzinárodnou odbornou porotou, ktorú tvoria zahraniční a miestni architekti, odborníci na energetickú efektivitu, zástupcovia Oddelenia pre architektúru mesta Madrid, a odborníci zo spoločnosti Saint-Gobain.

O študentskej súťaži Multi-Comfort House Students Contest

Študentskú súťaž Multi-Comfort House Students Contest organizuje spoločnosť ISOVER už 13. rok. Je určená pre študentov vysokých škôl so zameraním na architektúru a staviteľstvo, pričom prvý ročník na medzinárodnej úrovni prebehol v Bulharsku v roku 2005.

Od roku 2013 organizuje ISOVER na podporu súťaže takzvaný „Učiteľský deň“, na ktorom sa zúčastňujú vybraní pedagógovia zo zúčastnených krajín. Tí majú možnosť diskutovať o zadaní, dozvedieť sa aktuálne a doplňujúce informácie, ktoré potom môžu odovzdať študentom zo svojej krajiny. Taktiež majú možnosť pripomienkovať  zadanie na nasledujúci rok.
Súťaž je rozdelená do dvoch kôl. Prvé kolo predstavujú národné kolo a on-line kolo. V druhom, medzinárodnom kole, sa stretnú najlepšie projekty zúčastnených krajín a jedného tímu z on-line súťaže.

Kontaktné osoby:

Vladimír Balent: vladimir.balent@saint-gobain.com
Eva Vojteková: vojtekova@fa.stuba.sk

Poloha na mape

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím