Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
20. máj 2015
0
163

Investice do veřejného prostoru se nám vrátily několikanásobně

(Monitoring médií - Český rozhlas). Starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik hovorí o tom, ako sa dá robiť komunálna politika, rozvoj obce a spolupracovať aj s architektami... architektúra sa neuplatňuje vo vákuu, ale v konkrétnej spoločnosti na konkrétnom mieste, dohodou všetkých strán.
Investice do veřejného prostoru se nám vrátily několikanásobně

Hostem 191. a 192. dílu Bourání byl první politik v historii pořadu, starosta obce Dolní Břežany Věslav Michalik.

Audiozáznam z Raio Wave (Český rozhlas) si môžete vypočuť v archíve Českého rozhlasu priamo tu: http://www.rozhlas.cz/radiowave/bourani/_zprava/starosta-obce-dolni-brezany-veslav-michalik-investice-do-verejneho-prostoru-se-nam-vratily-nekolikanasobne--1491907

Povídali jsme si o jeho přistěhování do obce a o důvodech vstupu do komunální politiky. O stavu, v jakém se obec Dolní Břežany nacházela na začátku tisíciletí. O dlouhodobé přípravě projektů, která není vidět. O způsobu stanovování priorit rozvoje. O investici cca 250 milionů korun do veřejného prostoru v obci, která ročně disponovala sumou zhruba 3–5 milionů korun na investice. O ekonomické a sociální výhodnosti takovéto investice. O situaci, kdy se obec rozhodla, že bude sama developerem jedné bytové čtvrti. O referendu, které následně výrazně omezilo rozrůstání do krajiny. O snaze změnit Dolní Břežany z noclehárny na místo, kam lidé rovněž dojíždí za prací. 

O spolupráci s akademickou obcí a významu studentských myšlenek. O vlivu jeho vzdělání na významné rozvojové projekty, které se právě dokončují. O spolupráci mezi sousedními obcemi. O snadnosti získání dotace na projekt, o podobné snadnosti jeho realizace a o obtížnosti jeho slušné údržby.

Věslav Michalik (* 1963 v Českém Těšíně, kde absolvoval gymnázium) 

Vystudoval Fakultu jadernou a fyzikálně inženýrskou ČVUT v Praze, později získal na ČVUT doktorát z jaderné a subjaderné fyziky. Pracoval jako vědecký pracovník v Akademii věd, jako vědec strávil několik let v zahraničí (Rusku, Francii, Německu), hojně publikoval. V letech 1995–2005 pracoval v různých manažerských funkcích v bankovnictví. Od roku 2002 se věnuje komunální politice v Dolních Břežanech, kde je od roku 2004 starostou. Angažuje se v hnutí Starostů a nezávislých. Je ženatý, má dvě dospělé děti. Ve volném čase se věnuje genealogii, ale především rozvoji obce Dolní Břežany a jejího okolí. Je předsedou svazku obcí Dolnobřežansko, stál u zrodu neziskové organizace MAS Dolnobřežansko, nedávno založil neziskovou organizaci STAR Research and Innovation Cluster s cílem vytvořit na jižním okraji Prahy vědecko-technologický klastr.

Virtuálně si můžete prohlédnout Dolní Břežany zde.  

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím