Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Povrchové temperovanie betónového jadra

Princíp temperovania betónového jadra spočíva...

REHAU s.r.o. (výrobca)
REHAU s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
2. august 2017
0
259

Oblačno miestami bubliny

Interiér administratívnych priestorov oživili "bubliny".
Oblačno miestami bubliny
Autori: Ing. arch. Jana Tartaľová, Ing. arch. Michal Tartaľ, Ing. arch. Soňa KrálikováInvestor: resco.netPodlažná plocha: 165 m2Návrh: 2015 - 0Realizácia: 2016 - 2017Adresa: Planárenská , Bratislava, SlovenskoPublikované: 2. august 2017

Priestorovou hravou formou oživiť monotónne pracovné prostredie bolo hlavným mottom návrhu administratívnych priestorov pre resco.net. Vytvorila sa oddychová oáza pre zamestnancov, ktorá im poskytuje zmenu pracovného prostredia, väčšiu intimitu a zákutia, v ktorých môžu prísť na iné myšlienky. Zároveň je ideálnym priestorom na neformálne porady, večierky a utužovanie vzťahov medzi zamestnancami. Zóna je v náväznosti na kuchynku a útulný kaviarenský kútik s výhľadom na hrad.

Priestor je segregovaný výškovo pomocou vlnito zaoblených pódií evokujúcich hory. Vertikálne ho narušujú "bubliny"- štylizované koruny stromov, ktoré poskytujú úkryty.

Dominantným prvkom objavujúcim sa v celom administratívnom priestore je oblak v podobe potlačí na deliacich sklených priečkach, v podobe letiaceho svietidla nad oddychovou zónou. Oblak "cloud" je zároveň odkazom na sídliacu firmu, ktorá pracuje vo virtuálnom svete s dátami.

Vo veľkom otvorenom priestore sme pre zamestnancov navrhli dva presklené telefónne boxy, v ktorých môže človek pracovať a zároveň mať videohovor, bez toho aby rušil okolosediacich spolupracovníkov.

Zasadacie miestnosti sú riešené pomocou farebných kódov. Každá miestnosť má dominantnú farebnú stenu s bielou tabuľou. Pod oknami sú vytvorené vlny, slúžiace na sedenie a ukrytie kvetináčov. Oživením celého priestoru je aj riešenie podlahy - koberca z trojuholníkových dielcov, ktoré vytvárajú ilúziu stromov.

Materiálové riešenie:

Bubliny sú vytvorené s OSB doskových dielcov v tvare písmena "U", v rôznych veľkostiach. Dielce sú čalúnené v štyroch farbách a vrtvené vertikálne. Bubliny slúžiace ako paravány sú z molitánu a dajú sa podľa potreby formovať.

Jednotlivé diely "bublín"
Jednotlivé diely "bublín"

Oblak nad oddychovou zónou tvorí hliníková konštrukcia a napínaná fólia Barysol. Svietidlo sa muselo prispôsobiť požiarnym predpisom. Pôvodný kazetový strop sa nemohol nahradiť inou estetickejšou formou podhľadu (podmienka prenajímateľa) a tak sa jednotlivé kazety natreli čiernou farbou.

Kreatívna stena smerom do kuchynky je namaľovaná magnetickou tabuľovou farbou. Lamelová stena v oddychovej zóne je z masívneho dreva a miestami prechádza do police alebo malého odkladacieho stolíka, ktorý zároveň slúži ako schodík na vyvýšenú platformu.  Tabule v zasadacích miestnostiach sú vyrábané na mieru s bielou povrchovou úpravou - flipchart, koberce sú rezané a lepené priamo na mieste.

Ateliér

Poloha diela

Ing. arch. Jana Tartaľová
Ing. arch. Michal Tartaľ
Ing. arch. Soňa Králiková
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím