Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
30. apríl 2015
0
713

Ako vložiť svoje diela na stránku (architekti, dizajnéri, výtvarníci, teoretické a literárne práce...)

Manuál vysvetľujúci postup pri vkladaní diel do rubriky DIELA.
Ako vložiť svoje diela  na stránku (architekti, dizajnéri, výtvarníci, teoretické a literárne práce...)

Po zaregistrovaní (prihlásení sa na stráku) môžete pridávať do portfólia aj svoje diela. Všetky vložené práce sa objavia pod profesionálnym profilom osobnosti v rubrike ĽUDIA. V rubrike DIELA budú zobrazené vybrané práce, podľa doporučenia redakčného kruhu. Svoje práce môžete vkladať cez rubriku DIELA (vľavo v hlavnom menu).
Po stlačení tlačidla DIELA, teba následne vybrať "Diela podľa zaradenia" (buď vľavo v menu, alebo vstrede hore).

Potom sa dá vkladať už samotné dielo cez modré štvorcové tlačidlo "Vložiť dielo" (vľavo v menu).

Postupujte podľa pokynov vo kladacom formulári. Postupne vyplňte vyznačené polia.

Autori – pri tejto položke zadajte meno a vyberte z ponúknutej ponuky. (Predpokladáme, že dielo vkladá už niekto zo zaregistrovaných autorov. Ak niekto z autorov nie je ešte zaregistrovaný, bude sa dať pridať aj následne, po jeho registrácii ako osoby v sekcii ĽUDIA. K autorovi sa automaticky pridá aj jeho fotka zo sekcie ĽUDIA).

Druh diela – zaraďte dielo do ponúknutej štruktúry. Dá sa zaradiť aj do viacerých sekcií (ak to má opodstatnenie). Trojuholník vľavo slúži na ďalšie rozvinutie ponuky. Vybranéné pole bude označené "krížikom X". Výber môžete zrušiť opätovným "kliknutím".

Označenie miesta v Google mape sa najjednoduchšie urobí napísaním adresy do kolónky "Miesto" a následným stlačením "HĽADAŤ". Automaticky by sa malo zadané miesto označiť. Ak nie ste spokojní s automatickým umiestnením značky, táto sa dá manuálne posunúť na požadované miesto. (Odporúčamre zapnúť satelitný náhľad pre presnejšie umiestnenie značky).

Profilová fotografia diela – je tá, ktorá ho bude reprezentovať pri titulnom náhľade. Pozor: vo vkladacom formulári a v samotnom "článku" o diele bude zobrazená v štvorcovej podobe (štvorcový centrálny výrez z vloženého obrázku), na titulnej "dlaždici" reprezentujúcej dielo bude však zobrazená v originálnom pomere strán.

V závere sa zobrazí predbežná podoba "článku", s už zadanými údajmi z predcházajúceho formulára. Tento nástroj môžete použiť na plnohodnotnú prezentáciu diela. (V takejto podobe je k dispozícii aj v ostatných rubrikách a budete sa s ním stále stretávať). Formulár "článok" umožňuje vytváranie obsahu bez obmedzenia rozsahu. Je to vlastne ľubovoľná sekvencia textov a iných (najmä grafických) príloh vložených medzi jednotlivé časti textu. Môžete pridávať fotky (viacero fotiek – fotogalérie), videá, prípadne iné prílohy (.PDF, .HTML,... prípadne iné súbory na stiahnutie).

Forma článku má vždy formát jedného stĺpca s fixne určeným ohraničením po oboch stranách. (Zobrazenie je responzívne, prispôsobuje sa použitému zariadeniu a veľkosti monitoru – obsah sa vždy "prezalomí" podľa výstupného zobrazeia zariadenia návštevníka). Text je teda zalomený vždy na celú šírku "stĺpčeka", obrázky a iné prílohy (formou "dlaždíc") takisto.
Grafické prílohy vložené "medzi" jednotlivé texty sa zobrazia tam, kde boli vložené, Každú grafickú prílohu je možné dodatočne "popísať" (nabehnutím myši na ňu) – názov, sprievodný text, označenia autora prílohy.
Grafické (a iné) prílohy, ktoré priamo nesúvisia s textom, ale chceme ich pridať, lebo názorne dokresľujú a dopĺňajú obsah treba pridať do záložky "Záverečná galéria príloh za článkom". Zobrazia sa ako samostatná galéria za článkom.

Veľmi odporúčame obsah článku (texty a obrázky) pripraviť si dopredu, a umiestniť si do svojho počítača do zložiek. Potom ich na stránku do "článku" pridávať postupne po častiach – sekvencia textu / príloha / sekvencia textu / príloha / sekvencia textu ..... záverečná galéria príloh za článkom...

Druhý spôsob: text môžete naliať celý  a následne sa dá rozdeliť pomocou príkazu "rozdeliť text" v hornej lište. Takto sa vyrvoria "medzery" na vloženie požadovaných príloh (obrázky, videá, iné prílohy...).

Keď si myslíte, že vložený obsah by sa mal zverejniť, použite tlačidlo "ZVEREJNI NA STRÁNKE" (horná lišta).

Ak obsah ešte nechcete zverejňovať, ale chcete napríklad na ňom robiť neskôr, stlačte tlačidlo "ULOŽ" (horná lišta), vložené údaje sa vám nestratia, ale uložia sa pre neskoršiu úpravu.

Všetky svoje publikované, ale aj takto rozpracované príspevky nájdete neskôr naspodu hlavného menu v ľavom stĺpci pod tlačidlom "JA". Následne (ak ste prihlásení) možete ich upravovať (moré tlačidlo "UPRAVIŤ", ktoré sa objaví po nabehnutí myšou na dlaždicu prezentujúcu príspevok).

Poznámka nakoniec. Pamätajte si kombináciu na klávesnici: (ctrl + f5). Vykonáva prekreslenie (obnovenie) podoby stránky. Vyhľadávače nezobrazujú vždy čerstvý obsah, ale načítavajú obvykle údaje z pamäti. Ak sa vám nezobrazia na stránke vykonané zmeny, skúste túto kombináciu kláves, väčšinou to pomôže.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím