Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
15. jún 2023
0
79

Rekonštrukcia recepcie Westend Tower

Rekonštrukcia vstupných priestorov administratívnej budovy Westend Tower inšpirovaná riekou Vydrica
Rekonštrukcia recepcie Westend Tower
Ateliér: ADBAAutori: Ing. arch. Adam KubicaInvestor: Wood&Company Real EstatePodlažná plocha: 95m2Návrh: 2020 - 0Realizácia: 2020 - 0Adresa: Dúbravska 2, Bratislava, SlovenskoPublikované: 15. jún 2023

Administratívna budova Westend Tower, nachádzajúca sa v lukratívnej časti Bratislavy, je významnou súčasťou mestskej architektúry. Svojou výškou a moderným dizajnom priláka pozornosť okoloidúcich a ponúka skvelé pracovné prostredie pre rôzne spoločnosti. Aby však budova aj naďalej zodpovedala súčasným štandardom a potrebám, bolo rozhodnuté o rekonštrukcii recepcie, pričom inšpiráciou sa stala blízka rieka Vydrica. 

Rekonštrukcia recepcie Westend Towera je zameraná na vytvorenie priestoru, ktorý bude odrážať jedinečnú atmosféru a charakter rieky Vydrica. Táto rieka je známa svojou krásou, plynulým tokom a príjemnou okolitou krajinou a prírodnou scenériou. Cieľom rekonštrukcie je preniesť tieto prvky a atmosféru do vnútra budovy, aby sa návštevníci a zamestnanci cítili pohodlne a príjemne už pri príchode.

ADBA

Jedným z hlavných aspektov rekonštrukcie je použitie prírodných prvkov a farieb, ktoré evokujú rieku Vydrica. Vstupná hala je plánovaná s použitím odtieňov modrej, zelenej a zlatej, ktoré pripomínajú farbu vody a okolitú vegetáciu v harmonockom spojení s nablískaným svetom biznisu. 

Architektonickým prvkom rekonštrukcie je silueta rieky, ktorá sa objavuje v grafickej identite budovy a je viditeľná vo viacerých prvkoch interiéru. Použitie prírodných materiálov je ďalším dôležitým aspektom rekonštrukcie. Na podlahe sa zachováva prírodná žuľová dlažba a obklad, aby sa evokoval pocit okolitej mokraďovej prírody a prirodzenosti. Osvetlenie bude striedať jemné a prirodzené svetlo so svetelnými zábleskmi, ktoré evokujú slnečné lúče prenikajúce cez koruny stromov.

Tomáš Manina

Rekonštrukcia recepcie v administratívnej budove Westend Tower, inšpirovaná riekou Vydrica, je zameraná na vytvorenie príjemného a pôsobivého prostredia pre návštevníkov a zamestnancov. Snahou je preniesť jedinečnú atmosféru rieky do vnútra budovy pomocou prírodných prvkov, farieb a materiálov. Výsledkom by mala byť recepcia, ktorá okamžite pohltí svojich návštevníkov do príjemného prostredia a vytvorí pocit spojenia s prírodou a okolitým prostredím rieky Vydrica.

Podklady: ADBA

Ateliér

Ing. arch. Adam Kubica
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím