Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

JANOŠÍK OKNA-DVEŘE

Valašské Příkazy 55 55
Valašské Příkazy

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

Pergo

Třebětice 102
Holešov

Cortizo Slovakia,

Železničný rad 29
Nová Baňa

PREFA Slovensko s. r. o.

Ladislava Dérera 2749/2
Bratislava - mestská časť Nové Mesto

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

REYNAERS ALUMINIUM s.r.o.

Office: TWINCITY C HubHub, Mlynské Nivy 16
Bratislava

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
31. máj 2020
0
191

"Železničiar"

Byt s nezameniteľnou atmosférou v Bratislavských Zehnhausoch na Palárikovej ulici sme tvorili s radosťou a rešpektom. Odkryť pôvodný drevený strop bol náš sen, ale zároveň aj trochu lotéria. Jeho krásu sme skontrastovali s odhalenou tehlou, doplnili neutrálnymi farbami a snažili sme sa ekologicky pristupovať k pôvodnému aj novému nábytku.

Jednoizbový byt alebo inak označený 1+K je určený na prenájom pre maximálne dve osoby. Neprešiel dispozičnými zmenami, najväčšou stavebnou úpravou bolo odhalenie spomínaného stropu, ktorý priestor krásne prevzdušnil a dodal mu dobovú atmosféru. Pri malometrážnych bytoch je veľmi dôležité vytvoriť jasné funkčné zóny. Priestranná izba nám umožnila navrhnúť zdravú spaciu časť, ktorá je oddelená od dennej časti knižnicou, je presvetlená a vetraná. Knižnica sa v rohu mení na vstavaný šatník, ktorý vytvára dostatok úložného priestoru. V izbe okrem repasovanej sedačky, komody ostalo miesto na jedálenský stôl. V kuchyni sa použili pôvodné spodné skrinky, ktoré boli doplnené kovovými policami. Kuchynský kút od vstupnej chodby oddeľuje panel s lamelovou výplňou. Dostatok úložného priestoru na topánky a vešanie šatstva sa podarilo vytvoriť aj vo vstupnej časti bytu. Celá táto časť pri vstupe je úzka, a aby nepôsobila ako tunel, opticky ju rozširujú zrkadlá na dverách skriniek. V chodbovej časti je zabudovaný aj kotol a práčka. Kúpeľňa so sprchovým kútom a wc je malá, vybúraním okenného otvoru do vetracej šachty sa zabezpečilo jej priame vetranie. Na stenách bola použitá dlažba s terazzo vzorom.
"Železničiar"
Ateliér: ARCHHOLIKSAutori: Ing. arch. Jana Tartaľová, Ing. arch. Michal Tartaľ, Ing. arch. Soňa KrálikováInvestor: súkromnýNávrh: 2017 - 2017Realizácia: 2017 - 2018Adresa: Paláriková ulica , Bratislava, SlovenskoPublikované: 31. máj 2020
Pekné bývanie 9/2019

Záverečná fotogaléria za článkom

Ateliér

Ing. arch. Jana Tartaľová
Ing. arch. Michal Tartaľ
Ing. arch. Soňa Králiková
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím