Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. február 2020
0
214

Ako dobre bývať

Porotkyňa súťaže Interiér roku, Doc. Ing. Veronika Kotradyová PhD. vydala novú knihu o bývaní.
Ako dobre bývať

Jedna z osemnástich porotcov súťaže Interiér roku, interiérová dizajnérka doc. Ing. Veronika Kotradyová PhD. vydala knihu, v ktorej populárnou formou sumarizuje závery svojich predchádzajúcich odborných kníh a prác.

Docentka Veronika Kotradyová vyučuje na Fakulte architektúry Slovenskej technickej univerzity v Bratislave, je zakladateľkou BCD lab / Body Concious Design laboratory a prednáša po celom svete, od USA cez škandinávske krajiny až po Nový Zéland.

„Paní docentka Kotradyová je na Slovensku respektovanou odbornicí a popularizátorkou v oblasti bytové kultury a svou knihu představí i v rámci přednášky na kongresu o bydlení, designu a architektuře LIVING FORUM, který má letos téma Emoce, nálada… a symbolika prostoru. Kongres se bude konat opět v pražském Centru současného umění DOX, a to v úterý 31. 3. 2020. V jeho závěru budou již tradičně vyhlášeni vítězové soutěže INTERIÉR ROKU 2019,“ hovorí zakladateľ a riaditeľ súťaže Interiér roku a kongresu Living Forum Petr Tschakert.

„Když na Living Foru vystoupila před třemi lety, nabídla divákům tzv. wood tasting, kterým završila svůj dvouletý výzkum o působení různých druhů dřev v interiéru na fyzickou i psychickou stránku člověka. Aby se přítomní architekti a interiéroví designéři nemuseli zakusovat do skutečného dřeva a neohrozili tak svůj chrup, nechala paní docentka zaříznout dřevěné dýhy různých dřev do chuťově neutrálního bochníku ovčího sýra, který byl tři týdny umístěn ve speciálním boxu s danou vlhkostí a teplotou. Sýr převzal chuť dřev, takže wood tasting proběhl zcela komfortně a bezpečně. Názory přítomného publika byly zaznamenány a staly se tak součástí výše zmíněného výzkumu. Paní docentka zkrátka nabídne vždy něco velmi zajímavého,“ dodáva Tschakert.

Predsedom osemnásťčlennej medzinárodnej poroty súťaže Interiér roku je opäť prorektor Vysokej školy umeleckopriemyselnej, prof. akad. arch. Jiří Pelcl a okrem docentky Veroniky Kotradyové v nej zasadajú napríklad talianska architektka Daniela Colli, režisérka a producentka Hana Třeštíková, maliar David Saudek alebo dizajnér Rony Plesl.

Záštitu piatemu ročníku súťaže udelili Senát Poslaneckej snemovne ČR, minister kultúry ČR, minister priemyslu ČR, hlavné mesto Praha a starosta mestskej časti Praha 7.

O interiéri roku:

  • jediná súťaž zameraná výhradne na interiér, a to súkromný aj verejný,
  • súťaž, ktorá sa snaží verejnosti dokázať, že najať si na tvorbu interiéru architekta alebo interiérového dizajnéra vedie kvalitatívne k úplne inému výsledku, než keď si investor navrhne interiér sám,
  • jediná súťaž, kde sa môžu stretnúť architekti s interiérovými dizajnérmi,
  • jediná súťaž, ktorá za daný rok hodnotí interiéry tak z ČR, ako zo SR,
  • súťaž, ktorá hodnotí najlepšie počiny vždy LEN za jediný kalendárny rok a vytvára tak verný obraz aktuálneho stavu českých a slovenských interiérov,
  • jediná súťaž, v ktorej porote nesedia len architekti a interiéroví dizajnéri, ale tiež výrazné osobnosti z oblasti vizuálnej kultúry, aby hodnotenie zohľadňovalo rôzne uhly pohľadu, z ktorých sa skladá naozaj výnimočný interiér.
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím