Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. apríl 2016
0
164

Informácia o spoločnom projekte svetovej hotelovej siete a architektov bola prvoaprílový žart

Prosíme aby ste si neskúšali uplatnovať zľavy a netelefonovali do hotela.
Informácia o spoločnom projekte svetovej hotelovej siete a architektov bola prvoaprílový žart

Prvým viditeľným výsledkom joint-venture je bratislavský hotel SKARITZ, v centre starého mesta. Bol to utajený pilotný projekt vzájomnej spolupráce a testovanie novej spoločnej značky “SKARITZ”, kde sa logicky spájajú názvy obidvoch partnerov (SKA+RITZ) do mena, ktoré zanedlho nájdeme na vchodmi exkluzívnej siete unikátnych biznis hotelov po celom svete.

Pilotný a testovací projekt SKARITZ v Bratislave na Michalskej 382/4. Exkluzívne pre portál ARCHINFO zapózoval Frank Gehry, ambasádor projektu.
Pilotný a testovací projekt SKARITZ v Bratislave na Michalskej 382/4. Exkluzívne pre portál ARCHINFO zapózoval Frank Gehry, ambasádor projektu.

Výborne sa tu spája exkluzivita povolania architekt - tej profesnej skupiny, ktorá navrhuje tie najexkluzívnejšie budovy po celom svete a tradícia a diskrétnosť jednej z najstarších a  najrenomovanejších hotelových sietí (ktorá prevádzkuje 87 luxusných hotelov na všetkých kontinentoch s výnimkou Antarktídy).

Nové hotely SKARITZ by mali vytvárať tie najlepšie podmienky pre jednania a prácu architektov a developerov pri príprave nových investícií. Pomôže to i hotelovej sieti - získa tých najbonitnejších klientov. Pomôže to architektom a investorom - budú tu pre nich vytvorené ideálne podmienky. Pomôže to i regiónom, kde sa hotely budú nachádzať - prinesie to nové projekty i investície.

Slovenská komora architektov, ako stavovská organizácia a partner projektu bude dostávať stabilný podiel na zisku.

Každý člen SKA ododnes automaticky dostáva 50% zľavu z ceny ubytovania hocikde v celosvetovej sieti hotelov RITZ (stačí sa na recepcii príslušného hotela preukázať osvedčením, autorizačnou pečiatkou a dokladom o zaplatení členského v Komore).

Naviac platí špeciálna ponuka, ak hotel nebude plne obsadený (presnejšie ak okrem požadovanej rezervácie zostanú ešte 3 izby voľné), architekti budú mať ubytovanie a služby hotela zadarmo, platí sa iba konzumácia v hotelových reštauráciách a baroch.

Architekti sa majú na čo tešiť. Hotel Ritz v Londýne, ktorý je tiež ako všetky ostatné, zaradený do tejto atraktívnej ponuky.
Architekti sa majú na čo tešiť. Hotel Ritz v Londýne, ktorý je tiež ako všetky ostatné, zaradený do tejto atraktívnej ponuky.

Zareagovala už aj agentúra Reuters, citujeme: Marriott International’s Vice President of Hotel Development, James Doolan, exclusively told - the new project was an exciting one. “We’re excited by SKARITZ concept, by the site, and by the Bratislava - Central European market, generally,” Doolan said. “There’s fantastic architectural business tourism growth potential in the World, and Europe in particular”. (Myslíme, že to netreba ani prekladať).

Spolupráca nekončí iba v oblasti prevádzkovania novej hotelovej siete, kde jej správu a výkon má na starosti pochopiteľne silnejší a skúsenejší partner v tejto oblasti (The Ritz-Carlton Hotel Company). Slovenská komora architektov však nezostala pasívna. Podujala sa na to (a partner súhlasil), že nové hotely vzniknú na základe architektonických súťaží zorganizovaných Komorou.

Zatiaľ sa vedú intenzívne rokovania o zadávacích dokumentoch a podobe nových hotelov. Najproblematickejšou zostáva otázka smerovania, charakteru, vzhľadu a štandardu vybavenia novopripravovaných investícií. Manažéri zastupujúci The Ritz-Carlton Hotel Company sú skôr konzervatívnejšie orientovaní a chceli by uprednostniť tradičné a historizujúce prvky. Architekti by samozrejme naopak v budúcnosti chceli projekt SKARITZ smerovať ako vizionársku hotelovú sieť, ktorá by bola jedinečnou alternatívou k tomu na čo sme zvyknutí.

Tak, ako sa mení dizajn a filozofia automobilov (Tesla), alebo dopravných prostriedkov (napr. Hyperloop, nedávno prejednávaný v Bratislave)... atď, tak by sme mali byť progresívni aj v ponuke hotelov. A vytvoriť jedinečné riešenia a dizajn, ktoré by ich odlíšili od konkurencie.

S potešením oznamujeme, že okrem bratislavského pilotného projektu, ktorý je skôr konzervatíny a nachádza sa v tradičnej historickej budove v centre mesta, pripravuje sa aj ďalšie, naozaj atraktívne, dych vyrážajúce riešene. Pre potreby projektu SKARITZ bude adaptovaná väčšia časť pracoviska Slovenskej akadémie vied na Lomnickom štíte. Akadémia zas dostane ako protihodnotu priestory v v Hoteli Carlton v Bratislave. Samotné technické zariadenia astronomického observatória (teleskopy, koronografy …) zostanú na mieste. Vedeckí pracovníci však budú pracovať v pohodlí hotela a všetky dáta z prístrojov sa budú prenášať telemetricky. Zvýši sa komfort i kvalita vedeckej práce, na druhej strane vznikne jedinečný hotel na najvyššom mieste na Slovensku. Architektonicky nadväzujúci na tradíciu Dušana Jurkoviča, podľa návrhu ktorého sa v rokoch 1936 až 1941 vybudovala vrcholová stanica lanovky (ako v tom čase jedinečné moderné technické dielo). Nový hotel SKARITZ bude mať okrem ubytovacej časti v adaptovaných pôvodných priestoroch aj zaujímavú novú jedáleň, ktorá sa bude vznášať vysoko “vo vzduchu” priamo nad Kotlinou Piatich Spišských plies. Poloha i architektúra naozaj neobvyklá, moderná, adrenalínová a atraktívna.

Vizualizácia novej hotelovej reštaurácie na Lomnickom štíte. Skutočne atraktívne miesto na slávnostný obed, či skôr večeru? (Viac informácií v redakcii ARCHINFO)
Vizualizácia novej hotelovej reštaurácie na Lomnickom štíte. Skutočne atraktívne miesto na slávnostný obed, či skôr večeru? (Viac informácií v redakcii ARCHINFO)

Ak by sa projekt SKARITZ vyvíjal týmto smerom i v iných krajinách, vznikol by nový etalón, ktorý by posunul tradíciu hotelov RITZ smerom k novému tisícročiu v ktorom už žijeme (život je dynamický, rýchlo sa mení a prináša nové odvážne výzvy).

Tešíme sa na dnes začatú spoluprácu i na možnosti, ktoré tento spoločný projekt SKARITZ prináša. V ročných cykloch môžeme následne bilancovať, ako sa joint-venture vyvíja.

Zdroj: www.archinfo.sk 1. apríl. 2016

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím