Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
25. apríl 2023
0
69

Jan Kasl pokračuje vo funkcii predsedu ČKA

Komora bude aj naďalej pokračovať v nastavených dlhodobých prioritách.
Jan Kasl pokračuje vo funkcii predsedu ČKA

Predstavenstvo Českej komory architektov (ČKA) si na svojom prvom zasadnutí po voľbách dopĺňajúcich tretinu členov orgánov konaných 22. apríla na valnom zhromaždení odhlasovalo ako svojho predsedu architekta Jána Kasla, ktorý tak potvrdil mandát a nepretržite pokračuje vo funkcii od apríla 2019. Prvým podpredsedom zostáva Petr Lešek, druhým podpredsedom Stanislav Žerava.

Programové priority ČKA

Prioritou zostáva propagácia architektúry a systematickej starostlivosti o urbanizované prostredie. Komora sa bude usilovať o verejné obstarávanie s dôrazom na kvalitu; zameria sa pritom aj na nevýhodné zmluvy o dielo, ktoré sú architektom často predkladané zo strany verejných obstarávateľov. Medzi programové priority patrí tiež celoživotné vzdelávanie architektov zamerané na udržateľnosť a klimatickú zmenu. ČKA bude pripravená byť partnerom vlády v oblasti pomoci Ukrajine a jej obnovy. Ďalšími oblasťami záujmu sú pamiatkový zákon, honoráre a štandardy projektovej dokumentácie. Pozornosť bude smerovať aj k pozícii mestských architektov a upresneniu podmienok výkonu ich činnosti.

Predseda Jan Kasl

Architekt Jan Kasl (*1951) je predsedom ČKA od apríla 2019. Súčasne je predsedom pracovnej skupiny ČKA pre legislatívu. Komoru aktívne zastupuje v pracovných skupinách zapojených do procesu rekodifikácie verejného stavebného práva. V roku 1976 vyštudoval odbor architektúra a urbanizmus na stavebnej fakulte ČVUT, praktizujúcim architektom je od roku 1977. V súčasnosti vedie ateliér JK ARCHITEKTI. V rokoch 1990 - 2006 bol aktívny na rôznych úrovniach v komunálnej politike, v období 1998 - 2002 pôsobil ako pražský primátor. Od roku 1992 je autorizovaný architekt. Pôsobí ako člen správnych a akademických rád, grémií, poradných zborov a komisií, je aktívny v oblasti strategického a priestorového plánovania Prahy, bytovej i komerčnej výstavby, v poslednej dobe sa venuje aj krajinárskemu a urbanistickému zasadeniu veľkých dopravných zámerov do štruktúry mesta (dokončenie Mestského okruhu a ďalšie stavby). Vo svojich návrhoch presadzuje komplexný, holistický prístup založený na princípoch dlhodobej udržateľnosti a kvality vystavaného prostredia.

Kompletné zloženie orgánov ČKA:

Na XXX. valnom zhromaždení sa uskutočnily voľby do všetkých samosprávnych orgánov – predstavenstva, dozornej rady a Stavovského súdu. 

Predstavenstvo ČKA:

Predseda: Jan Kasl
1. podpredseda: Petr Lešek
2. podpredseda: Stašek Žerava
V predstavenstve ďalej pôsobia: Štěpánka Endrle, Lada Kolaříková, Pavel Martinek, Ondrej Remeš, Ondrej Rys, Klára Salzmann, Petr Tej, Zdeněk Trefil, Markéta Zdebská

Dozorná rada ČKA:

Predseda: Miroslav Holubec
1. miestopredseda: Michal Hadlač
2. miestopredseda: Mirko Lev
V dozornej rade pôsobia: Martina Havlová, Marek Janatka, Jana Janíková, Jozef Patrný, Vít Podráský a Ondřej Tuček

Stavovský súd ČKA:

Predseda: David Mateásko
Podpredseda: Václav Šebek
V Stavovskom súde ďalej pôsobia: Markéta Bromová, Luděk Jasiok, Martin Kloda, Milan Kopeček, Milan Nytra, Mária Římalová a Josef Vrana

Viac na webe ČKA a na Facebooku.

Predseda ČKA - architekt Jan Kasl
Predseda ČKA - architekt Jan KaslFoto: ČKA

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím