Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
22. apríl 2022
0
401

CE ZA AR 2022 - prihlasovanie do 2. mája

Registrácia diel do 21. ročníka ceny je otvorená do pondelka 2.5.
CE ZA AR 2022 - prihlasovanie do 2. mája

Slovenská komora architektov vyhlásila 21. ročník ocenenia Cena Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR 2022. Poslaním ocenenia je zvýšiť informovanosť verejnosti o práci architektky a architekta v spoločnosti, o význame a vplyve tejto profesie na tvorbu prostredia. Cieľom CE ZA AR je tiež prezentácia a podpora architektonickej tvorby členiek a členov Slovenskej komory architektov prostredníctvom prezentácie prihlásených a ocenených diel.

Úlohou ocenenia CE ZA AR je zdôrazňovať kultúrnu hodnotu architektonických diel, podporovať excelentnosť profesionálnych výkonov architektiek a architektov, no predovšetkým kultivovať verejné povedomie o nutnosti rozvoja kvalitnej architektúry, ako základného princípu zvyšovania kvality prostredia vytváraného výstavbou. Práve z toho dôvodu Slovenská komora architektov každoročne prezentuje nominované diela, ako najlepšie architektonické diela s osobitným významom v jednotlivých kategóriách, ktoré si pre svoju originalitu a výnimočnosť zaslúžia osobitnú pozornosť.

Nad 21. ročníkom Ceny za architektúru prevzali záštitu: prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová, minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Ivan Korčok, minister dopravy a výstavby Slovenskej republiky Andrej Doležal a primátor Hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy Matúš Vallo.

PRIHLÁSENIE DIELA

Registrácia do Ceny za architektúru prebieha na webovej stránke https://cezaar.tv/prihlaska/ od 1. do 2. mája 2022. Podmienkou prihlásenia diela je, aby aspoň jeden člen/ členka autorského kolektívu bol / bola v čase podania prihlášky členom/ členkou Slovenskej komory architektov (SKA). Prihlásiť je možné iba dielo, ktoré bolo zrealizované za ostatné 2 roky. V prípade, ak ide o dielo s podstatným krajinno - architektonickým elementom, lehota na prihlásenie sa predlžuje na 5 rokov. Počet prihlášok nie je obmedzený.
 
REGISTER ARCHITEKTONICKÝCH DIEL

Súčasťou online prihlášky do CE ZA AR je registrácia prihlasovaného diela do Registra architektonických diel (RAD), ktorý vedie SKA na webovej stránke komarch.sk. Táto služba je dostupná iba pre povinných členov a členky SKA (netýka sa dobrovoľných členov a členky) a poplatok za túto službu je zahrnutý v režijnom poplatku za prihlásenie diela do CE ZA AR.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím