Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
6. máj 2016
0
387

Ďalšia kapsula - tentoraz morská

"Jet Capsule" je morské plavidlo a dom v jednom.
Ďalšia kapsula - tentoraz morská

Talianski dizajnéri - Pierpaolo Lazzarini a Luca Solla navrhli minimálny morský svet - autonómnu jednotku, ktorá na prvý pohľad vytvára slušný komfort aj pre dlhodobejší pobyt na mori. Jet Capsule sú pomalé plávajúce domy, ktoré poskytujú útočisko pre niekoľkých ľudí. Môžu sa pomaly premiestnovať  podľa potreby na nové stanoviská rýchlosťou maximálne 6,5 km/h. V prípade potreby rýchlejšieho presunu osôb, alebo styku s pevninou, je vo výbave vodný skúter.

Kapsula má dve poschodia. Nad vodou je obývacia izba, jedáleň a kuchyňa. Pod vodou sa môžete osprchovať a oddýchnuť si s výhľadom na podmorský svet (podmorská časť je vybavená transparentnými "oknami"). Na plavidle sa dá pestovať zelenina a dajú sa chytať ryby, špeciálny prístroj premení dažďovú a morskú vodu na pitnú.

Pohon a ostatné zariadenia fungujú prioritne na elektrickú energiu z akumulačnej batérie. Tá sa sa nabíja energiou zo solárnych panelov umiestnených na streche. K základnej výbave možno doplniť aj iné zdroje energie. Z alternatívnych sú to napríklad vodné turbíny (ktoré môžu využívať vodné prúdy pri ukotvení zariadenia) a veterná elektráreň...

Zakladatelia hľadajú investorov na to, aby spustili prvé plavidlo do prevádzky. Na prototyp budú autori potrebovať cca 800 000 USD. Výsledná predpokladaná predajná cena Jet Capsule by mala byť približne 200 000 USD.

Na prvý pohľad zaujímavá alternatíva bývania. V praxi by to však asi nebolo jednoduché.  Nazdávame sa, že jedna riadna morská búrka by mohla zmeniť názor na prázdninovú idylu.

Zdroj: Pcrevue

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím