Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
22. jún 2020
0
271

Nový študijný program na VŠVU: Digitálne umenia

Študenti a študentky nájdu uplatnenie v dizajne, architektúre, voľnej tvorbe, videohrách, dátovej vede, médiách a v iných kreatívnych oblastiach.
Nový študijný program na VŠVU: Digitálne umenia

 

Vysoká škola výtvarných umení v Bratislave predstavuje nový bakalársky študijný program Digitálne umenia, ktorý prepája výtvarné umenie a dizajn s počítačovými technológiami.

Tento rok otvára VŠVU úplne nový bakalársky študijný program Digitálne umenia. Popri praktickom využití počítačov v tvorivom procese sú hlavnou náplňou programu skúmanie vplyvu digitálnych technológií na spoločnosť, experimentovanie a inovácia výrazových prostriedkov. 

Študenti a študentky nájdu uplatnenie v dizajne, architektúre, voľnej tvorbe, videohrách, dátovej vede, médiách a v iných kreatívnych oblastiach.

V rámci programu sa budú vytvárať umelecké diela, vizualizácie, experimenty, aplikácie, projekcie, virtuálna realita a iné digitálne projekty. 

Po skončení štúdia budú absolventi a absolventky tvorivo narábať s digitálnym obsahom, budú sa orientovať v počítačovom myslení a dizajne a ovládať základy programovania. Tieto zručnosti otvárajú veľa možností uplatnenia.

Pedagogické zloženie programu zahŕňa vizuálnych umelcov, architektku, informatika, ale aj filozofa či teoretikov a teoretičky umenia, ako napríklad Andrása Cséfalvaya, Mateja Novotného, Kristínu Rypákovú, Jána Šicka, Ladislava Tkáčika, Moniku Mitášovú a Mariána Zervana.

Všetky potrebné informácie o novom programe nájdete na www.digitalneumenia.sk.

Prihlášky na program Digitálne umenia prijímame do 9. júla 2020, rovnako ako aj na Katedru Intermédií, Katedru Socha, objekt, inštalácia a Katedru Úžitkového umenia v odbore Keramika. Všetky informácie o dodatočných bakalárskych prijímacích pohovoroch nájdete na našej webovej stránke.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím