Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. január 2020
0
176

Velký krok pro Brno. KAM dokončila návrh nového územního plánu

Dokument, ktorý mesto potrebuje k svojmu ďalšiemu rozvoju, by mal začať platiť najneskôr do konca roka 2022.
Velký krok pro Brno. KAM dokončila návrh nového územního plánu

Cez 2 800 strán textu a 20 výkresov o veľkosti presahujúcej výškou a šírkou dva metre. Kancelária architekta mesta Brna 19. decembra 2019 dokončila a odovzdala návrh nového územného plánu.

Na návrhu pracoval přes rok tým více jak dvaceti lidí různých profesí – od architektů a urbanistů až po vodohospodáře nebo právníky, kteří pomáhali s přípravami textové části. Vše jsme stihli podle harmonogramu. Teď projde návrh kontrolou a úpravami a v dubnu bude veřejně projednán,“ povedal riaditeľ Kancelárie architekta mesta Brna Michal Sedláček.

Po vysporiadaní námietok a pripomienok bude v roku 2021 nasledovať druhé verejné prerokovanie. Kľúčový termín pre schválenie nového územného plánu je koniec roka 2022. V tomto roku totiž podľa stavebného zákona skončí platnosť existujúceho, dvadsaťpäť rokov platného územného plánu.

Nejsložitější a nejdelší na celém procesu bude fáze projednání návrhu a vypořádání všech připomínek. Bude nutné nový plán odsouhlasit, což v Brně nebude jednoduché. Čím je město větší, tím je to komplikovanější. Naším úkolem je dokument projednat tak, aby byl výsledný návrh akceptovatelný pro všechny. Brno totiž nový územní plán nutně potřebuje,“ dodal Sedláček.

Spracovaním návrhu nového územného plánu bola kancelária mestského architekta poverená v septembri 2018. Prvýkrát si tak Brno po vzore ostatných veľkých miest - Prahy, Plzne a Ostravy, spracováva územný plán samo. Ide o rozpracovaný plán, ktorý má za sebou už jedno spoločné rokovanie. Pokynov k jeho premene a dokončeniu, ktoré vydalo zastupiteľstvo mesta, bolo takmer dvetisíc.

Súčasný Územný plán mesta Brna platí od roku 1994. Je tak jeden z najstarších v Českej republike a nevyhovuje aktuálnym potrebám. Dôsledky tejto situácie pociťuje mesto každý deň - najviac v doprave a bývaní. Plochy určené pre bývanie sú v súčasnom územnom pláne prakticky vyčerpané, alebo novej zástavbe bránia ďalšie komplikácie, napríklad neexistujúce protipovodňové opatrenia.

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím