Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. december 2015
0
829

Vláda schválila novú obstarávaciu cenu rekonštrukcie SNG

Vláda Slovenskej republiky na dnešnom rokovaní schválila obstarávaciu cenu rekonštrukcie a dostavby areálu Slovenskej národnej galérie (SNG) na sumu 48 718 937 eur s DPH. Obdobie realizácie prác sa predĺži na roky 2016 až 2018.
Vláda schválila novú obstarávaciu cenu rekonštrukcie SNG

Pôvodná suma rekonštrukcie a dostavby areálu SNG vychádzala z uznesenia vlády z októbra 2013. Ministerstvo kultúry následne začiatkom roka 2014 vyhlásilo medzinárodnú súťaž. Najnižšia ponúknutá cena 45,6 milióna eur s prevyšovala  obstarávaciu cenu, ktorú kabinet schválil v roku 2013. Opodstatnenosť vysúťaženej sumy potvrdil znalecký posudok, ktorý si dalo ministerstvo kultúry vypracovať nezávislými odborníkmi zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave.

Súčasťou rekonštrukčných prác bude oprava premostenia SNG, knižnice, amfiteátra, administratívnej budovy a historickej budovy Vodných kasární, ktorá má štatút národnej kultúrnej pamiatky. Pribudne novostavba depozitárneho domu, obnoví sa nádvorie, hospodársky dvor, spojovacia ulička aj chodníky.

Okrem toho dnes vláda schválila Akčný plán realizácie Stratégie rozvoja kreatívneho priemyslu, ktorý ministerstvo kultúry predložilo spoločne s ministerstvom hospodárstva. Jeho cieľom je podpora kultúrneho a kreatívneho priemyslu a systémové „naštartovanie“ podporných iniciatív a aktivít na jeho stimuláciu, ktoré sú prostriedkom vytvorenia spoločensko-hospodárskeho prostredia označovaného aj ako kreatívna ekonomika.

Zdroj: Ministerstvo kultúry SR, referát styku s médiami

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím