Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
15. október 2020
0
113

Mestské zásahy Žilina 2026

Pridajte do 31. októbra svoj návrh na zlepšenie verejného priestoru a kultúrnej infraštruktúry v Žiline.
Mestské zásahy Žilina 2026

Iniciatíva Mestské zásahy hľadá v mestách už od roku 2011 nefungujúce miesta vo verejnom priestore a cez zapojenie odbornej verejnosti objavuje ich nevyužitý potenciál. V posledných rokoch bola realizovaná v 12 slovenských mestách a dohromady priniesla viac ako 400 autorských návrhov pre zlepšenie verejných priestorov týchto miest. Žilina je tak v poradí už trinástym mestom, do ktorého sa tento skvelý projekt podarilo priniesť.

Žilina je jedným zo slovenských miest, ktoré kandidujú v súťaži o titul Európske hlavné mesto kultúry pre rok 2026. Táto kandidatúra jednoznačne predstavuje nový impulz a príležitosť, ako okrem iného zlepšiť verejný priestor v meste. Projektový tím Žilina 2026 sa preto rozhodol pre tento zámer využiť známu platformu Mestské zásahy, ktorá pomáha identifikovať nefunkčné miesta v meste a nabáda k hľadaniu riešení pre tieto miesta. Projekt Mestské zásahy mobilizuje odbornú aj laickú verejnosť, ktorá môže zadávať svoje podnety a nápady prostredníctvom webovej platformy.

Prípravný tím Žilina 2026 v spolupráci s hlavným architektom mesta Žilina vytypovali niekoľko lokalít, miest a areálov, ktoré sú momentálne v rámci mesta nevyužívané alebo vo veľmi zanedbanom stave, a zároveň je v nich silný verejný potenciál. Svoje návrhy na riešenia týchto verejných priestorov môže prihlásiť ktokoľvek na webovej stránke Mestské zásahy Žilina 2026.

Návrhy je možné podávať aj mimo vybraných lokalít, a to kdekoľvek na území mesta Žilina. Hľadajú sa prázdne budovy, nefungujúce verejné priestory a možnosti, ako využiť ich skrytý potenciál. Prihlásené návrhy môžu byť na škále od jednoduchých zásahov ako pódium, lavičky, alebo lávka cez rieku až po profesionálne spracované urbanistické štúdie území. Návrhy môžu byť utopické, ale ideálne by mali riešiť reálne problémy v meste. Uzávierka nápadov je 31. októbra 2020.

Mestské zásahy Žilina 2026
Mestské zásahy Žilina 2026
Mestské zásahy Žilina 2026
Mestské zásahy Žilina 2026
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím