Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. máj 2021
0
35

Sadni si!

Voľné verejné sedenie Sadni si! už po tretíkrát v hlavnom meste.
Sadni si!

Projekt Sadni si! prináša do verejných priestorov voľné verejné sedenie, ktoré upriamuje pozornosť ľudí na verejné priestory, kde si môžu príjemne posedieť, hoci na týchto miestach lavičky alebo iný mobiliár bežne nie sú. Cieľom červených setov: stolov, stoličiek a ležadiel je tiež oživiť verejné priestory, a umožniť ľuďom či už v centre mesta alebo v atraktívnych lokalitách posedieť si tu aj bez toho, aby museli využiť nejakú službu a niečo konzumovať. V aktuálnej situácii tiež rozširuje možnosti bezpečného sedenia na čerstvom vzduchu.

S teplým počasím aj tento rok od 7. mája Metropolitný inštitút Bratislavy umiestňuje do ulíc, dvorov a námestí voľné verejné sedenie Sadni si. Projekt Sadni si! je verejné sedenie červených stolov, stoličiek a v niektorých lokalitách aj ležadiel, ktoré dávajú ľuďom možnosť posedieť si vo verejnom priestore na miestach, kde nie je permanentný mobiliár. Červené sety sú od francúzskej značky Fermob, ktorej obdobné sety používajú aj v parkoch v Paríži.

V rámci jednej lokality si môže svoju stoličku návštevník vždy posunúť tak, ako mu je pohodlné, či už je to pre neho príjemnejšie v tieni alebo naopak práve na slnku.
Sety červených stolov a stoličiek fungujú vždy s lokálnymi partnermi, čo znamená, že o každý mobiliár sa niekto stará, dohliada na jeho dostatočné rozostupy a pravidelne ho čistí.

V prvej fáze sa Sadni si! objaví na 20 miestach v Bratislave. Okrem centra mesta sa rozšíri aj do priestorov na vstupných miestach do Mestských lesov Bratislavy ako sú Včelia lúka na Peknej ceste a Partizánskej lúke a pri bufete Slza na Železnej Studničke, kde tak zvýši kapacitu a rozptyl sedenia v rámci obľúbených miest a tiež zväčší možné odstupy medzi skupinami ľudí.

Voľné verejné sedenie tento rok oživí námestie vo Vajnoroch, postupne pribudne na obľúbených miestach v mestských častiach Ružinov, Rača a Dúbravka.

Od 7. mája Sadni si! nájdete na Primaciálnom námestí aj vo dvore Primaciálneho námestia. Pred Mestskou knižnicou na Kapucínskej ulici, v neobjavenom Hummelovom dvorčeku na Klobučníckej ulici, na Námestí SNP, pred Kunsthalle na Treskoňovej ulici, na Kamennom námestí, na Komenského námestí a tiež po prvýkrát na Obchodnej ulici. Mimo centra nájdu sety aj pri Knižnici v Petržalke, na námestí vo Vajnoroch a ďalších obľúbených lokalitách pri vstupoch do Mestských lesov Bratislavy. Postupne v priebehu tejto sezóny pribudne na rôzne lokality v centre, ale aj ďalších mestských častiach takmer 300 červených stoličiek.

Projekt je realizovaný v spolupráci s lokálnymi partnermi fungujúcimi na miestach, kde sety umiestňujeme. Hlavným partnerom projektu je Nadácia Slovenská sporiteľňa.

Poloha na mape

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím