Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
1. jún 2023
0
151

Mobilná kancelária, mobilný ateliér... ekosystém Samsung 2023

…“všetky dáta, dokumenty a pracovné nástroje k dispozícii stále so sebou”...
Mobilná kancelária, mobilný ateliér... ekosystém Samsung 2023

Architekti, dizajnéri, výtvarníci, stavební inžinieri… a iní kolegovia podieľajúci sa na navrhovaní, príprave, budovaní, zariaďovaní a grafickom dizajne budov a priestorov v ktorých žijeme a pracujeme - patria medzi najmasívnejších používateľov zariadení na tvorbu grafického obsahu. Potrebujú byť v neustálom spojení s okolím (spolupracovníkmi, klientmi / investormi, realizátormi na stavbe…).

V kancelárii (ateliéri) máme všetko na dosah ruky. Nie sme obmedzení ani fyzickou veľkosťou zariadení, ani nárokmi na ich výkonové parametre…

V praktickom výkone povolania sa však nezaobídeme bez ľahkého, prenosného spektra nástrojov, ktorý umožní “odstrihnutie sa “ od fixného pracovného miesta. Umožní mať stále “všetko so sebou”. Pohotovo reagovať, vyjsť v ústrety klientovi aj v teréne, aj na stavbe, aj hocikde… 

Predpokladom úspechu je byť vždy pripravený. Telefón vo vrecku, k tomu skladná väčšia obrazovka v ruksaku na chrbte na zdieľanie grafického obsahu (prípadne iné nositeľné zariadenie a iné vhodné doplnky) sú dnes už nevyhnutnou potrebou.Chceme mať neustále k dispozícii vždy všetko čo potrebujeme. Aby sme už nikdy neľutovali že nám chýbajú potrebné výkresy a podklady, alebo že nevieme operatívne konzultovať v reálnom čase konkrétne riešenia s partnermi…

Na trhu je dostupných množstvo zaujímavých jednotlivých zariadení. Máloktoré vytvárajú však ucelený funkčný ekosystém, ktorý je vzájomne vyladený. Architekti s obľubou dlhší čas používali “jabĺčkové” riešenia, ktoré boli známe používateľskou prívetivosťou. Dlho nejestvovala porovnateľná konkurencia. V poslednom období sa veci menia. Práve preto nás potešila možnosť vyskúšať v praxi pravdepodobne najvážnejšiu alternatívu, ktorá na androidovej platforme poskytuje pre kreatívcov ucelené riešenie v tejto oblasti. Je to Samsung a jeho najnovšia generácia prenosných zariadení

Vybrali sme si pre potreby “mobilnej kreatívnej a komunikačnej platformy” vhodnej pre architekta nasledujúce zariadenia:

Galaxy Tab S8+ Ultra
Galaxy Z Fold 4
Galaxy Watch 5
Galaxy Buds 2 Pro

Nielen preto, že každé zariadenie samo o sebe predstavuje špičkový model vo svojej kategórii, ale najmä preto, že sme očakávali, že ďalším bonusom bude vzájomná bezproblémová interoperabilita.

Očakávania boli veľké (po vyskúšaní vieme povedať, že sa v podstatnej miere aj naplnili :-)

 

Galaxy Tab S8+ Ultra

Podrobnejšie parametre nádete tu: https://www.samsung.com/sk/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s8-ultra-wi-fi-graphite-256gb-sm-x900nzaeeue/ 

Čo je pre architekta dôležité?

V prvom rade je to veľká kvalitná obrazovka, vysoký výkon a možnosť používať zariadenie priamo na kreslenie, alebo pridávanie grafických poznámok k zobrazovanému obsahu.

Má jeden z najväčších displejov v kategórii. Uhlopriečku 14,6 palcov (37 cm) a obnovovaciu frekvenciu 120 Hz, ale aj najtenší rámček v histórii značky (6,3 mm), čo znamená zatiaľ najlepší pomer displeja a tela. Tiež samotné telo je tenšie a ľahšie ako u predchádzajúcich tabletov od Samsungu. Zároveň aj odolnejšie. Zásluhu na tom má predovšetkým použitý hliník triedy Armor Aluminum (mal by byť o 30 % odolnejší proti poškriabaniu a o 40 % proti ohybu ako konštrukcia modelu Galaxy Tab S7. Tablet Galaxy Tab S8 Ultra si vďaka tomu môžete vziať prakticky kamkoľvek (architekti vedia aké sú podmienky na stavbách…).

Galaxy Tab S8 Ultra a S8+ má ako svoju súčasť nové a vylepšené dotykové pero S Pen s prediktívnym algoritmom, ktorý výrazne skracuje odozvu. Výsledkom je veľmi pohodlné písanie. Podobne ako keď používate bežné pero a papier. Toto je kľúčový nástroj na tvorbu kreatívneho obsahu a zaznamenávaniu grafických nápadov.

Tablet v redakci - pripravený v pohotovostnej polohe aj s perom S Pen
Tablet v redakci - pripravený v pohotovostnej polohe aj s perom S Pen

Nové tablety potešia aj umelecky založených jedincov. Vďaka exkluzívnemu partnerstvu so spoločnosťou Clip Studio Paint je možné po prvýkrát urobiť zo smartfónu digitálnu farebnú paletu. Z pera S Pen štetec a z tabletu maliarske plátno. K dispozícii je celá séria nástrojov. Farby môžete vyberať aj z vlastných fotografií alebo iných obrázkov...

Vďaka vylepšeným fotoaparátom/kamerám tablet môže natáčať videozáznamy v rozlíšení 4K s predným aj zadným modulom.

Je pripravený na komunikáciu s vonkajším svetom. Samsung spojil sily s Google a spoločne vylepšili systém videohovorov a živého zdieľania multimediálneho obsahu prostredníctvom Google Duo. S kolegami tak môžete zdieľať nielen vytvorený grafický obsah, ale napr. sledovať videá ktoré ste uložili na YouTube, do toho plánovať v prehliadači schôdzky a v interaktívnej aplikácii Jamboard dať priechod ďalšiemu kreatívnemu mysleniu…

Ochranný kryt s klávesnicou a touchpadom možnosti tabletu ešte výrazne rozširuje. Robí z neho v podstate plnohodnotný cestovný laptop pre bežné kancelárske použitie.

V porovnaní so štandardnými prenosnými počítačmi má omnoho širšie grafické možnosti vďaka dotykovému peru a integrovaným grafickým nástrojom. (Samozrejme sú tu androidové limity toho, na čo sme zvyknutí vo Windows prostredí, aj keď sú k dispozíci zaujímavé prvky kooperácie zariadení Samsung s windows platformami, na otestovanie ktorých sme si zatiaľ nenašli priestor).  

Klávesnica je podsvietená, umožňuje tvorbu klávesových skratiek. Tablet je možné polohovať v rôznych uhloch. Kryt s klávesnicou je vyrobený z veľmi dobre vyzerajúcej antibakteriálnej polyuretánovej umelej kože. Jeho súčasťou je sklom krytý touchpad. Vďaka funkcii Wireless Keyboard Share je možné klávesnicu prepojiť so smartfómi triedy Galaxy (a používať ich spoločne).

Jednoducho tablet Galaxy Tab S8+ Ultra bol ideálnym prenosným zariadením, ktoré sme mohli mať stále so sebou (v ruksaku).

Veľmi dôležitá je pre architekta kvalita a veľkosť prezentovaného obrazu (najmä ak vytvorený obsah je predstavovaný klientovi, ktorý na základe spokojnosti s prezentovaným výsledkom má následne aj platiť…). 

Architektonický návrh na veľkom 14,6”  tablete vyzerá omnoho lepšie, ako na akomkoľvek menšom zariadení, alebo na smartfóne.

Dokonca ten istý obsah na väčšej obrazovke pôsobí ako dielo omnoho detailnejšie prepracované, na ktorom autor strávil viac času a práce - ako to isté dielo na menšom obrázku :-) 

Veľmi sme si obľúbili dotykové pero S Pen.

Jedna skica, grafická poznámka… je schopná vypovedať omnoho viac ako dlhé state textov

Po skúsenostiach s “perom” v testovaných zariadeniach (či tablete alebo telefóne) si už nevieme predstaviť prácu architekta (dizajnéra, výtvarníka…) bez obdobného kresliaceho nástroja. Zaznamenať myšlienku, tvorivú ideu je možné niekoľkými ťahmi na obrazovke… Upozorniť na chybný detail na stavbe je tiež len otázka označenia šípkou, alebo skicou priamo do výkresu. Online odoslanie kompetentným adresátom operatívne vyrieši problém, ktorý by nám inakšie zabral množstvo času a vysvetľovania… Telefón a tablet “s perom” je to najpraktickejšie riešenie pre všetkých, ktorí sa živia vytváraním grafického obsahu… 

Je potrebné poznamenať, že ekosystém Samsung umožňuje nielen mobilnú interoperabilitu. Spolupracuje aj s veľkými zobrazovacími jednotkami Samsungu. Všetkými jeho veľkými “televízormi”, projektormi a LED stenami… Práve tu je zrejmá, ešte nevyužitá perspektíva jednotnej platformy zariadení od “veľkého hráča”. Samsung má jeden z najväčších potenciálov integrácie multimediálnych nástrojov od tých “do vrecka” až po veľké zobrazovacie panely na budovách. Je to to teda aj mobilný pracovný nástroj, aj nástroj pre “veľkolepé” prezentácie (nielen) grafického obsahu vytvoreného architektonickým ateliérom aj na oficiálnych veľkých rokovaniach či konferenciách, či priamo vo verejnom priestore… Všetko funguje cez jeden ucelený odladený ekosystém.

 

Galaxy Z Fold4

Testovaný model je prémiové riešenie “skladacieho” smartfónu z produkcie Samsungu. Úvodom musíme poznamenať, že toto bola naša prvá skúsenosť s podobnou flexibilnou, pohyblivou konštrukciou. K testovaniu a používaniu sme pristupovali opatrne. Z médií sprostredkovaných informácií sme predpokladali, že zariadenie bude veľké, ťažké, neohrabané, omnoho menej praktické ako všetky štandardne overené, doteraz nami používané pevné “placky”.

Dopredu musíme povedať, že napriek nášmu prvotnému skeptickému postoju, bol výsledok jedným z najväčších prekvapení pri testovaní. Používanie skladacej obrazovky sa stalo vysoko návykové. 

Veľký rozmer v rozloženom stave umožňuje bezkonkurenčný komfort pri prezeraní si multimediálneho obsahu.

Úzky formát v zloženom stave nám ukázal, aké pohodlné je telefonovanie a možnosť obsluhy jednou rukou.

V zloženom stave má formát príjemné rozmery na ovládanie jednou rukou a telefonovanie
V zloženom stave má formát príjemné rozmery na ovládanie jednou rukou a telefonovanie
V otvorenom stave získame nadštandardný priestor na vnímanie prezentovaného obsahu
V otvorenom stave získame nadštandardný priestor na vnímanie prezentovaného obsahu

Samozrejme váha a hrúbka v zloženom stave sú o niečo vyššie ako pri štandardných pevných smartfónoch. V praxi však tých pár gramov váhy a milimetrov na výšku naviac nevadí. Naopak - oproti širokým, ťažko uchopiteľným formátom zariadení s veľkými fixnými obrazovkami sme pri bežnom používaní mali v rukách smartfón, ktoré sa držaním približoval omnoho bližšie štíhlym “klasickým telefónom”, ako bežne používaným veľkým smartfónom.

Pri prezeraní grafického obsahu sme zas mali k dispozícii neporovnateľne veľkorysejšiu plochu displeja, ako na najväčších smartfónoch.

Technické parametre sú k dispozícii tu: https://www.samsung.com/sk/smartphones/galaxy-z-fold4/ 

Skladacia konštrukcia bez problémov funguje. Je zrejmé, že pri takomto riešení sú k dispozícii dva displeje. Menší vonkajší, ktorý má povrch z  odolného skla Corning Gorilla Glass Victus+. Je to Dynamic AMOLED 2X displej. Jeho obnovovacia frekvencia je 120 Hz a ponúka rozlíšenie 2316 x 904 pixelov. Zobrazuje výborné farby a skvelé pozorovacie uhly. Čitateľnosť je bezproblémová aj na priamom slnečnom svetle. Pritom to nie je prioritná obrazovka, pretože hlavným lákadlom je práve vnútorný ohybný displej. Ten má tenší vonkajší rámik. Zobrazovaný obsah nerušia zbytočné okraje. S pomerom strán takmer 1:1 a uhlopriečkou 7,6 palca ponúka komfortný priestor. Rozlíšenie 2176 x 1812 je jemné. Nechýba ani 120 Hz obnovovacia frekvencia. Farebné podanie obrazu je samozrejme perfektné. Podľa nášho subjektívneho vnímania veľmi príjemné. Živé, ale nepresaturované.

Skladacia konštrukcia má výhodu v tom, že vnútorný displej je prakticky väčšinu času chránený proti mechanickému poškodeniu. Nemá však žiadne krytie v podobe tvrdeného skla. Pod povrchovou vrstvou je skrytý “neviditeľný” selfie fotoaparát. 

Podobne, ako pri tablete, poteší podpora pera S Pen, ktoré je špeciálne upravené pre mäkší displej nového Foldu.

Počas celého používania telefónu sme nemali žiadne problémy s rýchlosťou procesora, prehrievaním, alebo plynulosťou zobrazovaných aplikácií. Svedčí to o dobre optimalizovaných hardvérových komponentoch.

Aplikácie sa prispôsobujú veľkému displeju s takmer štvorcovým pomerom strán. Facebook má napríklad na ľavej časti obrazovky hlavné menu, ktoré sa v bežných smartfónoch nachádza úplne na vrchu. Instagram je prispôsobený tiež veľmi pekne, avšak časti príbehov sú pri režime na celú obrazovku orezané. V nastaveniach displeja si však vieme pre každú aplikáciu zvoliť vlastný pomer strán. Na výber máme celú obrazovku v režimoch 4:3 a 16:9. 

V zatvorenom stave je tu stále malá medzera medzi oboma časťami displeja pri kĺbe a v otvorenom stave viditeľná “vlnka” v strede veľkého vnútorného displeja, ktorá však nevadí praktickému používaniu.

Smartfón si drží polohu otvorenia vždy, bez ohľadu na uhol otvorenia. To sa samozrejme hodí pri videohovoroch, prípadne je to možné využiť ako praktický, stále dostupný statív pri fotografovaní.

Na cestách poteší vododoolnosť IPX8, takže smartfónu nerobí problém ani ponorenie do vody. 

Fotoaparáty výborne fotia a robia tiež kvalitný videozáznam. Zvuk z reproduktorov je nadštandardný.

Pre architekta je samozrejme dôležitá kvalita grafických výstupov. 

Hlavný snímač má rozlíšenie 50 megapixelov. Teleobjektív má trojnásobné optické priblíženie. Ultraširokouhlý objektív ponúka uhol záberu 123 stupňov.

Obsiahnuté fotoaplikácie sú už tradične zvládnuté bez pripomienok. Ak ste už nejaký smartfón od Samsungu používali, budete sa cítiť hneď ako doma. V kombinácii s výkonným procesorom je používanie fotoaparátu rýchle a užívateľsky priateľské. 

Výsledky hlavného fotoaparátu pokojne môžeme zaradiť k tomu najlepšiemu, čo je k dispozícii. Samozrejme, nie je to úplne najlepší fotomobil na trhu (za týmto účelom boli optimalizované niektoré iné zariadenia). Výsledné fotografie sú však smelo porovnateľné s výstupmi z “vlajkových lodí” konkurencie.

Samsung Galaxy Z Fold4 bez problémov zvláda natáčanie 8K videa pri 24 snímkach za sekundu. 4k video je podporované s frekvenciou 60 fps. Jeho kvalita je výborná. Hlavný snímač s optickou stabilizáciou obrazu plus s ďalšou podporou elektronickej stabilizácie obrazu zabezpečujú výbornú plynulosť záznamu a dostatok ostrých, nerozmazaných detailov.

Výdrž batérie v praxi postačuje na jeden deň intenzívnej práce. Samozrejme závisí od spôsobu používania. Niekoľkokrát  v priebehu pol roka sme museli doplnkovo dobíjať v priebehu dňa.  Inak telefón vydrži celodenné praktické nasadenie aj s rezervou. (Pri úspornejšom používaní vydrží aj dva dni. Jednodňová výdrž ho však lepšie charakterizuje).

Samsung Galaxy Z Fold4 patrí k určite k najlepším smartfónom súčasnosti, ktoré by sme odporúčali pre architektov. V porovnaní s konkurenciou vyniká mnohými parametrami. Prekvapilo nás, aký je to praktický nástroj na celodenné používanie v celom spektre funkcií ktoré architekt (alebo iná kreatívna profesia) pre svoj výkon povolania potrebuje.

Na prvý pohľad zložitá a trochu masívnejšia skladacia konštrukcia, z ktorej sme mali pred testovaním obavy nás presvedčila o svojej životaschopnosti (overenej aj viacerými tvrdšími pádmi, ktoré boli spôsobené tým, že pri testovaní a predvádzaní verejnosti išiel telefón z ruky do ruky...). Napriek takémuto náročnému testovaciemu režimu je stále plne funkčný a vo výbornej kondícii.

Predpovedáme, že “skladacie zariadenia” sa v blízkej budúcnosti masívne sa rozšíria. Kto si to raz dlhodobejšie vyskúša, ťažko sa vracia spät :-)

(Podobne, ako pri horských bicykloch, keď sa pred niekoľkými rokmi objavila pre jazdu v teréne teleskopická sedlovka a stretávala sa s predsudkami ako zbytočný doplnok - a dnes si nevieme predstaviť jazdu v členitom teréne bez nej - v budúcnosti budeme podobne samozrejme siahať po “teleskopickom” displeji tiež v prenosných zobrazovacích zariadeniach :-)

 

Galaxy Watch 5
Galaxy Buds2 Pro

Ďalšími testovanými zariadeniami rodiny Galaxy boli hodinky Galaxy Watch 5 a slúchadlá Galaxy Buds2 Pro. Sami o sebe sú to veľmi zaujímavé kúsky hardvéru, ktoré by si zaslúžili samostatné recenzie. Tých je však dosť a technické parametre sú dostatočne uvedené na strákach výrobcu:

https://www.samsung.com/sk/watches/galaxy-watch/galaxy-watch5-44mm-graphite-bluetooth-sm-r910nzaaeue/buy/  

https://www.samsung.com/sk/audio-sound/galaxy-buds/galaxy-buds2-pro-bora-purple-sm-r510nlvaeue/ 

Krátke zhrnutie:

Hodinky Galaxy Watch 5 patria k najvybaveneším na trhu. Majú skoro všetky senzory a funkcie, na ktoré sme si pomysleli, vrátane vodeodolnosti triedy IP 68 a odolného zafírového krycieho skla displeja. Páči sa nám aj elementárny, čistý dizajn tela (motívy ciferníka, si každý zvolí aké chce). Funkčnosť, tvar a odolnosť sú také, že bezozbytku spĺňajú naše predstavy, ako by funkčné a zároveň nenápadné smart "hodinky" mohli vyzerať. 

Jediným obmedzením, ktorý je potrebné rešpektovať, je že pri intenzívnom používaní si vyžadujú každodenné nabíjanie. Uľahčuje to však indukčná nabíjacia podložka, ktorá je súčasťou balenia (mali sme ju zapojenú do USB portu na počítači). Stačilo pri práci hodinky sem pri práci na štvrťhodinku odložiť a všetko bolo vyriešené...

Galaxy Watch 5
Galaxy Watch 5

Slúchadlá Galaxy Buds2 Pro patria tiež k tomu najlepšiemu, čo sme mali v rukách (ušiach). Zvukový prejav je výborný (24 bitové vzorkovanie), pri telefonovaní výborne pomáha aktívne potlačenie hluku z okolia (tí čo sa pohybujú na stavbách dobre vedia aká je to výhoda, ak chcú rozumieť, čo druhá strana hovorí a naopak...). Podobne to platí aj pre vstavaný mikrofón, ktorý sa tiež veľmi dobre vyrovnáva s prítomnými ruchmi a vetrom... Praktická výdrž je 5 až 8 hodín (podľa aktivity režimu na potlačovanie hluku). 

Pri bežnom pracovnom používaní s uprednostnením komunikačných charakteristík (pred hi-fi počúvaním obsahu) sme používali režim iba s jedným slúchadlom v uchu. Má to dve výhody. Slúchadlá vydržia v prevádzke "neobmedzene" (jedno môže byť v transportnej krabičke v režime nabíjania z vstavaného akumulátora), zároveň jedným uchom počujeme okolie a vyhneme sa prípadným dopravným (a iným) kolíziám...

Galaxy Buds2 Pro
Galaxy Buds2 Pro

Pre naše potreby je dôležitý fakt, že používanie hodiniek a slúchadiel v kombinácii so smartfónom umožňuje výrazné oslobodenie sa od nutnosti zamestnávať ruky, prípadne hľadať a vyberať telefón niekde z vreciek…

Displej hodiniek, výborná kvalita zvuku a prekvapivá kvalita snímania hlasu miniatúrnymi vstavanými mikrofónmi umožňuje vybaviť ťažiskovú časť hlasovej komunikácie “handsfree”. 

Práve to je účel týchto najmenších prvkov Samsung ekosystému - aby sme väčšie zariadenia mohli používať naozaj iba vtedy, keď ich treba. Takáto komunikačná ultramobilita poskytuje doteraz zriedkavý komfort. Možnosť čo najpohodlnejšieho “odstrihnutia sa” od väčších zariadení. Zároveň v maximálnej miere uvoľňuje ruky k iným činnostiam…

 

Ekosystém Galaxy - pridaná hodnota naviac

Všetky testované zariadenia sú neoddeliteľnou súčasťou rozsiahleho otvoreného ekosystému Galaxy. Otvorenosť v tomto prípade znamená možnosť ovplyvniť, ako budú používateľove mobilné zážitky vyzerať pri používaní viacerých zariadení Galaxy súčasne. Užívateľské rozhranie One UI Tab 4 je prehľadné a intuitívne, zariadenia spolu ľahko komunikujú a integrácia tabletu s počítačom a smartfónom nepredstavuje žiadny problém.

Keď vás hocikde “osvieti” inšpiratívna myšlienka, stačí vziať dotykové pero S Pen a urobiť si na tablete Galaxy Tab S8 (napr. vo vylepšenej aplikácii Samsung Notes) poznámku, ktorú si potom ľahko otvoríte a prečítate v smartfóne. Tablety série Tab S8, aj smartfón Galaxy Z Fold4 (i iné zariadenia série Galaxy) sú navyše vybavené funkciou Quick Share pre rýchle zdieľanie fotografií, videozáznamov a ďalších súborov dvojnásobnou rýchlosťou oproti minulosti. Funkcia Auto Switch zase umožňuje automatické prepínanie slúchadiel Galaxy Buds medzi tabletom série Tab S8 a smartfónom Galaxy Z Fold4. Prvýkrát v histórii nájdeme na tabletoch aj aplikáciu Samsung Health, takže si na veľkom displeji môžete púšťať fitness videá a prezerať si údaje o tom, koľko sme toho nachodili alebo nacvičili (ako kompenzáciu nášho sedavého spôsobu práce)...

Tablet Galaxy Tab S8 môže slúžiť aj ako druhý počítačový monitor s dotykovým ovládaním. Vylepšení sa dočkal aj systém Samsung DeX, teda špeciálny režim, vďaka ktorému sa tablet prepne do „desktopovej“ podoby a pripomína bežný počítač. Teraz podporuje priehľadné okná a zrkadlové zobrazenie obsahu tabletu na inom zariadení.

Netreba sťahovať aplikácie tretích strán, zariadenia zložito párovať, prepínať medzi nimi. Jednoducho všetko funguje v jednom systéme. Veľmi návykové!

Nech použijeme ktorékoľvek zariadenie Samsung, všetko máme k dispozícii automaticky aj v ostatných zariadeniach. (Nehovoriac o tých z nás, ktorí patria k “sklerotikom” a nevedia, kde čo majú, vrátane ak chcú aj fyzicky nájsť svoj stratený telefón, hodinky…).

 

Záver

Všetky testované zariadenia sú sami o sebe špičkou vo svojej triede. Sú predurčené na náročné pracovné nasadenie. Môžeme ich mať stále so sebou. V takom prípade nikdy neprídeme o možnosť hocikedy sa dostať ku všetkým svojim elektronickým dátam. Byť online a pružne reagovať na všetky nepredvídané situácie.
(Samozrejme, netreba zabudnúť že všetko sa dá aj vypnúť, lebo niekedy aj offline režim je na nezaplatenie :-)

Dôležitou vlastnosťou “mobilnej kancelárie” je možnosť mať ju stále pri sebe s čo najmenšími nárokmi na jej “skladnosť”. 

Rozmiestnenie prvkov pri cestách sa ustálilo v nasledovnej konfigurácii: tablet v malom ruksaku na chrbte, smartfón vo vrecku, hodinky na ruke a v prípade očakávania rušnejšej komunikácie aj slúchadlá v ušiach (pre pracovné potreby sme si vystačili s jedným, v jednom uchu).

Takáto zostava umožňuje fungovať pohodlne “handsfree”. Nič netreba vyťahovať. Na hodinkách vidíme, kto volá. Keď hovor prijmeme s volajúcim môžeme komunikovať s úplne voľnými rukami aj popri iných činnostiach (či pracovných, alebo športových…).

Telefón a tablet používame iba ak potrebujeme riešiť grafický obsah. Z Fold4 nahrádza aj malý tablet, kde k prehliadanému obsahu vieme perom pridať aj ďalšiu grafickú poznámku, náčrt, upresnenie… Veľký tablet (S8+ Ultra) je zas neoceniteľný pri prezentácii vytvorenej dokumentácie klientom, alebo priamo na stavbe zhotoviteľom.

Jednoducho celá testovaná zostava sa ideálne dopĺňa a tvorí dobre vyladený celok, naviac softvérovo a komunikačne prepojený na mieru navrhnutým ekosystémom. Zatiaľ najlepšie praktické riešenie pre profesionálne mobilné nasadenie s ktorým sme sa stretli.

Použitie uceleného ekosystému Galaxy prináša omnoho vyššiu pridanú hodnotu ako používanie samostatných izolovaných zariadení…

 

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím