Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. júl 2017
0
133

Bratislavské dni technických pamiatok 2017

Pamiatkový úrad v spoupráci s bratislavskými technickými múzeami pre Vás v septembri pripravil bohatý kultúrno-vzdelávací program v rámci Dní európskeho kultúrneho dedičstva.
Začiatok23.9.2017
10:00
Koniec30.9.2017
13:00
MiestoBratislava
Adresa ,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktPamiatkový úrad

Vedecká konferencia Dni technických pamiatok 2017 - Depozitáre, fondy a výskum

Pamiatkový úrad Slovenskej republiky v spolupráci s bratislavskými technickými múzeami pre Vás v septembri pripravili bohatý odborný a kultúrno-vzdelávací program. Bratislavské dni technických pamiatok sa v tomto roku uskutočnia v rámci Európskych dní kultúrneho dedičstva. Počas ôsmich septembrových dní s nami môžete objavovať históriu techniky a industriálnej architektúry Bratislavy. Predstavíme Vám pamiatkové hodnoty a čaro starých čias cez úžasné výdobytky ľudskej zručnosti a vynaliezavosti.

Podujatie otvoríme ukážkami mobilizácie z roku 1938 a dobíjania Petržalského opevnenia. Nasledovať budú dni venované prehliadkam jednotlivých bratislavských technických múzeí, vždy s odborným výkladom zameraným na múzejné zbierky, ale aj na históriu kultúrnych pamiatok v ktorých sídlia.

Súčasťou industriálneho týždňa bude aj vedecká konferencia rozširujúca poznanie o technických fondoch múzeí a archívov v Bratislave, na ktorej sa prostredníctvom prednášok oboznámime s múzejnými a archívnymi zbierkami technického charakteru. Konferencia sa bude konať 26.9.2017 v priestoroch Vodárenského múzea v Bratislave.

Cieľom konferencie je rozšírenie poznatkov o výskyte a dostupnosti prameňov k technickým dejinám a industriálnym pamiatkam. Konferencia je určená odborníkom z oblasti muzeologickej, archívnickej, praxe obnovy kultúrneho dedičstva aj bádateľom zaoberajúcich sa industriálnymi objektmi.

Registrácia príspevku je možná prostredníctvom elektronického formulára do 16.7.2017. Vybrané príspevky budú zaradené do kolektívnej vedeckej monografie, prípadne prezentované formou powerpointovej prezentácie na konferencii.
Aktívna účasť na konferencii je podmienená odovzdaním príspevku vo forme štúdie 10-20 normostrán do 20.9.2017. Príspevky budú po posúdení publikované v recenzovanej kolektívnej vedeckej monografii s ISBN.

Témy konferencie:

Múzejné zbierky a depozitáre technického charakteru
Archívne fondy hospodárske – spracované aj nespracované
Vedecké bádanie o technických pamiatkach
Po konferencii bude nasledovať komentovaná prehliadka Vodárenského múzea a ostrova Sihoť.

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím