Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. máj 2018
0
383

Dni architektúry a dizajnu 2018

Všetkých priaznivcov architektúry pozývame na DAAD 2018.
Začiatok28.5.2018
09:00
Koniec3.6.2018
23:59
MiestoBratislava
Adresa ,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktING. ARCH. TATIANA KOLLAROVÁ
+421 907 129 160
kollarova@daad.sk

 

Festival DAAD už po deviaty raz otvorí množstvo pozoruhodných pohľadov na súčasnú architektonickú a dizajnérsku tvorbu špičkových zahraničných, ale aj domácich autorov. Aktuálny ročník sa zameriava na verejný priestor a architektúru, ktorej prioritou je sociálny a verejný záujem. Mesto na týždeň ožije prednáškami, výstavami, diskusiami a filmami o zmysle a poslaní súčasnej architektúry.

V roku 2018 sa verejnosti predstaví viacero zahraničných a domácich tvorcov, ktorí formou verejných pódiových vystúpení priblížia najdôležitejšie diela a filozofiu svojej tvorby. Úvodný večer otvorí Tina Saaby – hlavná architektka mesta Kodaň. Medzi hlavnými rečníkmi tzv. Prvej ligy figurujú viaceré neprehliadnuteľné mená súčasnej svetovej scény ako napr. švajčiarsky architekt Piet Eckert / E2A architects, londýnski architekti Cany Ash a Robert Sakula / Ash Sakula Architects, španielska krajinná architektka Beth Gali, belgický architekt Xaveer De Geyter,  londýnsky architekt Jonathan Sergison, holandský architekt Walter van Dijk / NL Architects z Amsterdamu a mnohí ďalší. Pravidelné podujatie Clubovka má na programe až dva spoločenské večery. Jedným bude verejná projekcia dokumentárneho filmu Prvá dáma české architektury o nenapodobiteľnej architektke Alene Šrámkovej. Film uvedie režisérka Jana Chytilová spoločne s českým kritikom a historikom architektúry Rostislavom Šváchom. Hosťom druhej Clubovky bude architekt Martin Rein Cano zakladateľ progresívneho berlínskeho ateliéru krajinnej architektúry Topotek 1.

Z pravidelných výstavných formátov sa možno tešiť na Superdesignstudio v historických komnatách Primaciálneho paláca, Opendesignstudio, ktoré na pôde Fakulty architektúry STU predstaví absolventské práce študentov architektúry a dizajnu a takisto aj na výstavu Development zameranú na pozitívne príklady veľkých developerských projektov v Bratislave. Archfilm aj tento rok uvedie inšpirujúce filmy o súčasnej architektúre a o zásadných osobnostiach tejto profesie. Chýbať nebudú ani už tradičné partnerské podujatia, ako napr. Urban Market alebo diskusný formát Bratislová, ktorý hľadá odpovede na naliehavé otázky o rozvoji Bratislavy.

Festival DAAD nie je veľtrh, na podujatiach nevyberá vstupné. Jeho cieľom je podpora kvalitnej architektúry a dizajnu prostredníctvom pozitívnych príkladov z domáceho i zahraničného prostredia. Úsilím DAAD je nevtieravá intervencia do štandardov verejnej mienky a poukázanie na omnoho hlbší význam profesií architekta a dizajnéra, než je len estetizácia prostredia.

PROGRAM DAAD 2018

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím