Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
4. november 2019
0
114

Dni pasívnych domov 2019

Pre všetkých, ktorí si chcú postaviť kvalitný dom s minimálnymi nákladmi na energie.
Začiatok8.11.2019
09:00
Koniec10.11.2019
20:00
MiestoInštitút pre pasívne domy
AdresaPanónska cesta 17,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktMirka Brindová
+421 948 367 140
mirka@ukulele.agency

Pojmom pasívny dom sa označuje taká stavba, ktorá je energeticky ešte úspornejšia ako nízkoenergetický dom. Takýto dom sa vyznačuje výrazne nižšou spotrebou energie na vykurovanie, chladenie a celkovú prevádzku, čo prispieva nielen k znižovaniu účtov za energie, ale má aj minimálny dopad na životné prostredie. Vďaka koncepcii, kvalitným materiálom a moderným technológiám poskytuje v lete aj v zime vysoký komfort a kvalitu bývania. Počas podujatia Dni pasívnych domov (DPD) je možné inšpirovať sa skúsenosťami tých, ktorí si pasívny dom už postavili. V tomto roku je možné v rámci DPD navštíviť až okolo 20 pasívnych domov naprieč celým Slovenskom.

DPD sú však určené aj pre aktuálnych obyvateľov pasívnych domov, ktorí si už užívajú jeho výhody a komfort. Svoj nový alebo existujúci projekt – novostavbu či rekonštrukciu – môžu prihlásiť do databázy DPD a dovolia tak budúcim stavebníkom nahliadnuť do svojich domovov. Majú možnosť naživo ukázať, že dom v pasívnom štandarde ponúka vysokú kvalitu a interiérovú pohodu, nevyžaduje zložité technológie a súčasne zaručuje extrémne nízke náklady na vykurovanie.

Ak by ste sa chceli ísť pozrieť na sprístupnené pasívne domy, kliknite na webe dpd.iepd.sk na položku „Registrácia” a registrujte sa ako „Návštevník“. Bližšie info k procesu registrácie nájdete TU.

O pozitívnych ohlasoch na DPD hovorí Ľubica Šimkovicová, riaditeľka IEPD (Inštitút pre pasívne domy): “Podujatie Dni pasívnych domov organizujeme už od roku 2007. Záujem o návštevu pasívnych domov stúpa každým rokom. Informácie o výhodách pasívnych domov hovoria v ich prospech. Dnes sa pasívne domy stávajú osvedčeným stavebným štandardom, potvrdzujú to skúsenosti majiteľov, investorov, ale aj architektov a stavebných firiem z celej Európy. Mnoho investorov sa inšpirovalo práve pri návšteve pasívnych domov počas DPD. Preto sú aj oni ochotní privítať vo svojom dome návštevníkov a sprostredkovať im svoje skúsenosti z výstavby a bývania v pasívnom dome. Našou snahou a záujmom je, aby sa na Slovensku stavala estetická a technologicky vyspelá architektúra, ktorá spĺňa všetky atribúty udržateľnej výstavby. Pasívne domy takéto kritériá spĺňajú, preto veríme, že aj počet pasívnych stavieb a záujemcov o výstavbu bude narastať.

V čom spočíva dôležitosť výstavby pasívnych domov? Či ponúkajú výhody iba jednotlivcom, ktorí ich obývajú alebo má ich výstavba aj pozitívny dopad na spoločnosť a našu ekológiu, odpovedá Ľubica Šimkovicová: “Oboje a to je hlavnou prednosťou energeticky úspornej výstavby. Takéto stavby majú veľmi nízke náklady na prevádzku, mesačné výdavky za energie sú na úrovni 50 EUR pri rodinnom dome s obytnou plochou cca 150 m2. Zároveň získava majiteľ kvalitnú a hodnotnú stavbu. Čím menej energie spotrebuje budova na svoju prevádzku, tým menej emisií oxidu uhličitého vyprodukuje. Emisie oxidu uhličitého sú spoluzodpovedné za zmenu klímy, pričom budovy sú zodpovedné až za asi 40 % emisií. Preto je veľmi dôležité stavať pasívne domy.

Viac info na iepd.sk alebo FB.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím