Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
9. marec 2017
0
178

Kengo Kuma / Woven

Srdečne Vás pozývame na výstavu Kengo Kuma / Woven významnej osobnosti súčasnej svetovej architektúry, ktorá sa koná v spolupráci s Galériou Jaroslava Fragnera v Prahe. Vernisáž výstavy sa uskutoční 22.3.2017 o 18:00 v design factory.
Začiatok22.3.2017
18:00
Koniec19.4.2017
18:00
MiestoDesign factory
AdresaBottova 2,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaVýstava
KontaktDesign factory
02/502 017 17

KENGO KUMA je jeden z najpozoruhodnejších architektov súčasnosti, ktorý vytvoril aj návrh olympijského štadióna pre letnú olympiádu v roku 2020 v Tokiu. Architektúru pozdvihuje z „krabicovej“ formy v čosi „tkané“. Dvadsiate storočie bolo érou betónu, ktorý transformoval budovy do škatúľ a uväznil ľudí v ťažkých a tmavých priestoroch. Kumov prístup je metaforou k oblečeniu. Skúša tak obnoviť prirodzený vzťah medzi ľudskými telami a budovami. Slovensko je známe čipkami a výšivkami, preto je veľkou poctou, že túto výstavu o „tkanej architektúre“ môžeme uviesť po Prahe a Brne práve tu. Z Bratislavy potom výstava poputuje do Paríža.

Výstava Kengo Kuma / Woven / tkaná architektúra

22. marec – 19. apríl 2017
design factory, Bratislava

Výstava Kengo Kuma / Woven predstaví 15 Kumových nedávnych projektov na paneloch i modeloch s dôrazom na európsky kontinent (napr. slávne FRAC múzeum v Marseille, vzdelávací a športový areál Entrepot Macdonald v Paríži, Centrum hudobného umenia v Granade alebo nový výstavný park v Chartres).

„V jeho citlivých stavbách a realizáciách sa spája dávna japonská tradícia s modernými, elementárnymi prírodnými materiálmi, ktoré Kuma doplňuje využitím moderných technológií. Ide o prvú putovnú výstavu tohto výnimočného tvorcu v strednej Európe.“ Povedal Dan Merta, riaditeľ Galérie Jaroslava Fragnera v Prahe.

Expozícia ukáže to, čo si svet na Kengo Kumovi najviac cení: citlivú prácu s tradičnými japonskými stavebnými materiálmi, ako aj s modernými technológiami, prívetivosť a ústretovosť k užívateľom. Inšpiráciu hľadá v charaktere a špecifikách miesta, v ktorom sa projekt realizuje a potláča tendenciu k násilnej dominancií stavby nad prirodzeným rázom okolia.

Kengo Kuma je architekt svetového renomé, ktorý má ateliér Kengo Kuma & Associates v Tokiu a od roku 2008 i v Paríži. Medzi jeho najznámejšie diela patrí Múzeum dreveného mostu Yusuhara, Water/Glass  (AIA Benedictus Award), Stage in Forest, Asakusa, Výskumné centrum v Múzeu Prostho GC, Sunny Hills Japan, kúpele Ginzan 'Shirogane-yu', reštaurácia Sake No Hana, Green Cast alebo Toyoma Center for Performance Arts (Architectural Institute of Japan Annual Award). Medzi súčasné práce patrí Kabukiza, Besancon Arts and Culture Center a FRAC v Marseille. V svojej práci presadzuje prístup architektúry vzťahov, založený na rešpekte okolia a harmónii s jeho prirodzeným stavom, namiesto snahy po jeho opanovaním dominantnou stavbou. V roku 2015 bol vybratý ako architekt Olympijského štadiónu pre OH 2020 v Tokiu. Kuma je takisto autorom niekoľkých publikácií (napríklad Anti-Object, či novšej Natural Architecture a Small Architecture), ktoré si získali široký  čitateľský ohlas po celom svete.

Výstava bude otvorená:

22.3. – 19.4.2017 design factory Bottova 2, 811 09 Bratislava

pondelok – piatok: 10.00 – 18.00

sobota – nedeľa a počas veľkonočných sviatkov: 13.00 – 18.00

vstup na výstavu je voľný

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím