Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
8. marec 2017
0
111

MASS (Media Art Slovak Scene) 2017

Výstava MASS (Media Art Slovak Scene) 2017 / vol. 1, ktorá bude v Kunsthalle/Hale umenia od 10. marca do 16. apríla, je výberom diel súčasnej generácie študentov a absolventov ateliérov, orientovaných na súčasné mediálne umenie z prostredia Fakulty umení TU v Košiciach, Akadémie umení v Banskej Bystrici a bratislavskej Vysokej školy výtvarných umení.
Začiatok9.3.2017
18:00
Koniec16.4.2017
18:00
MiestoKunsthalle/Hala umenia Košice
AdresaRumanova 1 ,
Košice,
Slovensko
Druh podujatiaVýstava
KontaktKunsthalle

Media art je umeleckým žánrom, ktorý je v našom prostredí nie úplnou neznámou, napriek tomu sa kurátori výstavy domnievajú, že je propagácia týchto foriem umenia stále potrebná a žiaduca. Aj preto sa rozhodli odprezentovať tvorbu ateliérov, ktoré existujú už niekoľko rokov a pozitívne profilujú mladé generácie umelcov.

MASS 2017 / vol. 1 predstaví veľkoformátové projekcie súčasného video art-u, ponúkne vybrané digitálne a interaktívne inštalácie a v neposlednom rade diela z oblasti game art-u, ktoré reagujú na najnovšie trendy v hernom priemysle. Návštevník výstavy má možnosť zhliadnuť rôzne prístupy v tvorbe, ktorá využíva rôzne technologické a inovatívne prístupy, ako aj autorské koncepcie, charakterizujúce stratégie v súčasnom umení.

Podľa Richarda Kittu, pedagóga z košickej Fakulty umení a jedného z kurátorov výstavy, pôjde o „reálnu exhibíciu toho, čo vlastne generujú novo-medialistické ateliéry na vysokých umeleckých školách na Slovensku a aký je ich skutočný potenciál napríklad z pohľadu kreatívneho priemyslu. Veľa sa o tom hovorí, málokto si ale uvedomuje, aké sú jeho základné východiská.“

Zdá sa, že kreatívna misia pod názvom MASS (Media Art Slovak Scene) má svoj jasný cieľ. A fakt, že bude prezentovaná v Košiciach, nie je náhodný. Metropola východu po získaní „nálepky“ Európskeho mesta kultúry 2013 siaha po získaní ďalšieho titulu s názvom – Unesco Creative City of Media arts. Ostáva iba pevne veriť, že výstava MASS 2017 / vol. 1 sa stane rovnako jedným z dôležitých podujatí, ktoré potvrdia tieto ambície.

Organizátormi výstavy sú Fakulta umení Technickej univerzity Košice, DIG gallery, K13 – Košické kultúrne centrá a Mesto Košice.

Vernisáž: 9. 3. 2017 o 18:00 hod.

Vstupné: 1 €

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím