Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
12. február 2015
0
200

Národná cena za produktový dizajn 2015

Cieľom súťaže je podporiť inovačné a realizačné úsilie tvorcov dizajnu a výrobcov v Slovenskej republike, ako aj uplatnenie slovenských dizajnérov v rámci Európskej únie, motivovať výrobcov v Slovenskej republike ku kontinuálnej spolupráci s profesionálnymi dizajnérmi, podporiť rozvoj teórie dizajnu a odbornej publicistiky v tejto oblasti tvorivej činnosti, mapovať a dokumentovať vývoj dizajnu v Slovenskej republike.
Vyhlásenie12.2.2015
13:27
Odovzdanie návrhov2.3.2015
23:59
VyhlasovateľSlovenské centrum dizajnu
AdresaJakubovo námestie 12,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktBc. Jakub Moravčík
0220477312
scd@scd.sk

Po dvojročnej prestávke vypisuje Slovenské centrum dizajnu dvanásty ročník celoštátnej súťaže dizajnu Národná cena za produktový dizajn 2015. 
Súťaž sa realizuje v spolupráci s Ministerstvom kultúry SR a za spoluúčasti Ministerstva hospodárstva SR a Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, odborným garantom pre oblasť podnikania je Slovak Business Agency a pod záštitou medzinárodnej organizácie Beda (The Bureau of European Design Associations).
12. ročník súťaže je vyhlásený v súlade s pozmeneným štatútom a inovovanými súťažnými podmienkami. Pre súťažiacich pribudla nová kategória - Experimentálny produktový dizajn, do ktorej sa môžu prihlásiť profesionáli aj študenti. Zmena sa týka aj vyhodnotenia súťaže - prihlásené dizajny posúdi len 5-členná porota s medzinárodným zastúpením. 
Súťažiaci môžu získať aj viac ocenení. Porota udelí Národnú cenu 2015 v kategórii profesionálny produktový dizajn, experimentálny produktový dizajn a dve ceny za dizajn pre profesionálov.
Okrem toho bude už tradične udelená Cena ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR za študentskú prácu v oblasti produktového dizajnu. Zvláštna cena ministra hospodárstva SR je určená výrobcovi, ktorý uplatňuje dizajn vo svojej firemnej stratégii a Zvláštna cena ministra kultúry SR osobnosti za mimoriadne aktivity v oblasti dizajnu.
Tak ako v predchádzajúcom roku bude udelená aj Cena internetového hlasovania, Cena novinárov, Cena poroty a pribudne Cena za trvalo udržateľný dizajn.

Uzávierka prijímania prihlášok spolu s požadovanou dokumentáciou je 2. marca 2015.
 Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže a odovzdanie cien sa uskutoční 
29. mája 2015 v priestoroch Hurbanových kasární v Bratislave. V tento deň bude tiež v galérii dizajnu Satelit sprístupnená výstava ocenených a vybraných prác súťaže. K súťaži organizátor vydá katalóg, ktorý bude súčasťou časopisu Designum.
Úplné znenie súťažných podmienok je dostupné na internetovej adrese www.sdc.sk

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím