Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
7. jún 2023
0
59

Nedeľa v Medenom Hámri

Medený hámor opäť ožije, umením pre celú rodinu i archeologickou prehliadkou.
Začiatok11.6.2023
15:30
Koniec11.6.2023
19:30
MiestoMedený Hámor
AdresaLaskomerská ,
Banská Bystrica,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktOZ ZA! Medený hámor

Hudobná čítačka Braňa Jobusa, súčasný tanec Divadla Štúdio tanca, medzigeneračný koncert Maya Gal Hanna či prvá verejná terénna prezentácia záverov z archeologického výskumu čakajú už túto nedeľu v Medenom hámri. Príďte si pozrieť unikátny historický areál, kde sa písali dejiny Banskej Bystrice.

Občianske združenie ZA! Medený hámor v spolupráci s Mestom Banská Bystrica, Divadlom Štúdio tanca a občianskym združením Severná Vás pozývajú zažiť atmosféru Medeného hámra. V nedeľu 11.06.2023 sa od 15:30 do 19:30 v areáli medzi halami a kruhovým objazdom uskutoční ďalšie zo série podujatí Nedeľa v Medenom hámri, tentokrát s podnázvom pre deti aj dospelých.
Návštevníci sa môžu tešiť o 15:30 na otvorenie podujatia súčasným tancom v rámci medzinárodného festivalu Dni tanca 2023. Formát QUAKE prenáša Divadlo Štúdio tanca do nových, nedivadeľných priestorov. Ukazuje, že tanec presahuje hranice svojej disciplíny, svojej domácej scény.

O 16:30 oživí Medený hámor nielen deťmi obľúbený BRAŇO JOBUS. Spevák, hudobník a spisovateľ, známy pre svoje hudobné projekty Karpatské chrbáty a Vrbovskí víťazi, prečíta a odohrá piesne zo svojich kníh pre deti aj dospelých.

Počas podujatia sa uskutoční aj prvá verejná terénna prezentácia prvej etapy archeologického výskumu. “Archeológ Martin Kvietok o 17:30 predstaví prvé zistenia prieskumu, realizovaného v minulom roku. Je to jedinečná šanca vidieť odkryté sondy, pretože po výskume je nutné ich konzervovať a znova zakryť,” uvádza Juraj Havlík z OZ ZA! Medený hámor.

Nedeľu v Medenom hámri o 18:30 uzavrie koncert medzigeneračnej kapely MAYA GAL HANNA. Dvaja dospeláci a tri deti, funky–metal–dnb, vtipné slovenské texty, atmosféra a kreativita – ich autorské piesne s textami o zvieratách a ľuďoch pritom neskĺzavajú do infantilnosti...

„Veľmi sa teším, že okrem nedele bude hámrom žiť pred víkendom aj Vila Dominika Skuteckého, Stredoslovenská galéria tu v rámci festivalu Prvý človek bol umelec 7 BELLA VENEZIA pripravila prezentácie pamiatkového a archeologického výskumu, aj komentovanú prehliadku výstavy Esej o Medenom hámri, a to už vo štvrtok 8. júna po 17:00,“ dodava Juraj Havlík.

Aktuálne informácie ku podujatiu na FB, v prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presunie do Hogo Fogo Jazz & Art Club na Námestí Štefana Moysesa 7. Vstupné je dobrovolné, podujatie je realizované s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica, cez Výbor mestskej časti č.1.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím