Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
13. február 2024
0
547

Noc architektury a dizajnu

Prezentácia súčasnej domácej aj svetovej tvorby
Začiatok15.2.2024
16:00
Koniec15.2.2024
22:00
MiestoFakulta architektúry STU
AdresaNámestie slobody 19,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktKlára Macháčová,
+421940625556
klara.machacova@stuba.sk

V rámci Noci architektúry a dizajnu na FAD STU sa už tento štvrtok predstaví súčasná domáca aj svetová tvorba.

Už po dvadsiaty druhý raz sa v priestoroch Fakulty architektúry a dizajnu STU v Bratislave na Námestí slobody č. 19 uskutoční Noc architektúry a dizajnu. Brány fakulty sa pre verejnosť otvoria vo štvrtok 15. februára 2024 o 16.00 hod. 

Chcete vedieť na akých projektoch pracujú študenti a študentky Fakulty architektúry a dizajnu STU, ktorá je najväčšou fakultou poskytujúcou vzdelanie v odboroch architektúra a dizajn na Slovensku? Navštívte Noc architektúry a dizajnu, počas ktorej sa celá budova FAD STU na Námestí slobody v Bratislave zmení na galériu prezentujúcu ateliérové práce s cieľom ukázať odbornej, ale aj širokej verejnosti rozsiahle spektrum projektov vytvorených na pôde fakulty za posledný semester. 

Organizátori tohto tradičného a obľúbeného podujatia - Fakulta architektúry a dizajnu STU, Čerstvé ovocie, Študentská platforma FAD  Archtung ponúknu návštevníkom okrem prehliadky študentských prác návštevníkom aj celý rad atraktívnych sprievodných podujatí.

Na pozvanie študentských platforiem pajcPechtle Mechtle prídu diskutovať oceňovaná dizajnérka Ľubica Segečová a architekt Martin Jančok. Témou ich neformálneho rozhovoru bude prepojenie grafického dizajnu s architektúrou ako aj úloha vizuálnej komunikácie pri prezentácii diela.

Čerstvé ovocie n. o. pre návštevníkov „Noci“ pripravilo prednášky a diskusie v rámci projektu SINGULARCH, ktorý prestavuje sériu stretnutí pri mladej a kvalitnej architektúre.

Vo formáte REFERENCIE sa porozprávajú vedúci renomovaného ateliéru gutgut Lukáš Kordík a Štefan Polakovič o východiskách a inšpiráciách, ktoré ovplyvňujú ich proces tvorby. GutGut je skúsený, mienkotvorný a inovatívny slovenský architektonický ateliér, ktorý sa venuje rôznorodej tvorbe - od malých intervencí cez navrhovanie budov až po urbánne plánovanie. Medzi  známe realizácie ateliéru gutgut patrí bytový dom na Dunajskej ulici v Bratislave, rekonštrukcia panelového bytového domu v Rimavskej Sobote, päťchaty pri Seneckých jazerách alebo konverzia industriálneho objektu Mlynica v Bratislave, ktorý bol v roku 2019 vybraný medzi 40 najlepších projektov na cenu Mies van der Rohe Award. GutGut je aktívny aj vo verejnej sfére ako spoluorganizátor festivalu DAAD (Dni architektúry a dizajnu) v Bratislave, ktorý umožňuje kritické diskurzy o lokálnych problémoch na medzinárodnej platforme. Tento ateliér je tiež  laureátom ceny ARCH a viacnásobný laureát Ceny za architektúru CE-ZA-AR. Podujatie je zaradené do systému Profesijného vzdelávania architektov Slovenskej komory architektov

V rámci hlavnej prednášky NOD sa predstaví tvorba dynamického kolektívu X = ( T = E = N ) so základňami v Belehrade a Zürichu. Fokusom Ateliéru TEN  je vytváranie nových realít a hodnôt prostredníctvom budov, mestských návrhov, algoritmického dizajnu, výskumu materiálov a prototypov, a to spoločne s rôznymi spolupracovníkmi, inštitucionálnymi partnermi a súkromnými klientmi. Členovia Ateliéru TEN momentálne pracujú na niekoľkých objednaných, ale aj vlastných výskumných projektoch, budujú portfólio inovatívnych nástrojov a metód, ktoré sa aplikujú v rôznych odvetviach priemyslu, od digitálnych technológií až po krajinárske a teritoriálne prieskumy. Viac o ich tvorbe TU. Prednáška bude v anglickom jazyku.

Noc je pre architektov a dizajnérov už tradične dlhá, preto sa po oficiálnom programe presunú na afterparty do klubu Šafko, kde sa o zábavu postarajú dobre známi DJi ako Fomonius (DJ FOMO + DJ Paulonius), Emonoizboyz a Alan Prekop + Lannne DJ set s DJ Spaniel. 

 

PROGRAM:

16:00 /začiatok Noci architektúry a dizajnu  

16:30 / diskusia / ■pajc × ●pechtle mechtle / Ľubica Segečová, Martin Jančok / kotolňa

19:00 / gutgut / Lukáš Kordík, Štefan Polakovič (SK) / aula

20:30  / X = ( T = E = N ) / Tijana Mačkić (Belehrad, RS), Scott Lloyd (Zürich, CH)  / aula

22:00  / Afterparty / Šafko 


Kontakt:

Klára Macháčová, prodekanka FAD STU, klara.machacova@stuba.sk

Zuzana Uličianska, PR, ad: kreatívne centrum, zuzana.ulicianska@stuba.sk, tel: +421940625556

Martin Brix,  brix@cerstveovocie.sk | +421 907 295 678

Elena Šoltésová, Archtung, elca.soltes@gmail.com    

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím