Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. november 2021
0
48

QUIZ TALK Metropolitný Inštitút Bratislavy

Téma: Mobilita a Šport
Začiatok18.11.2021
19:00
Koniec18.11.2021
20:30
MiestoDom kultúry Zrkadlový háj
AdresaRovniankova 3,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktMIB

Bratislavčanky a Bratislavčania môžu prísť diskutovať o tom, ako si predstavujú život v hlavnom meste o 10 rokov. Diskusie moderujú Ján Gordulič a Kristína Tormová.

18.11. – o 19:00h, Zrkadlový háj Petržalka,
Téma: Mobilita a Šport

Jednou z priorít Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB) a hlavného mesta je, aby strategický dokument Bratislava 2030 vznikal v spolupráci s Bratislavčankami a Bratislavčanmi. Aj preto počas novembra MIB pozýva verejnosť na stretnutia, ktoré sa budú konať v šiestich mestských častiach. Obyvatelia majú možnosť prísť diskutovať s odborníkmi o tom, čo by sa mohlo v hlavnom meste zmeniť, aby sa im o 10 rokov žilo lepšie. Živé diskusie spojené so zábavno-náučným kvízom budú moderovať Ján Gordulič a Kristína Tormová.

Offline podujatia sú určené len pre očkovaných a s potrebnou rezerváciou miesta vopred.

Kadiaľ by mali viesť cyklotrasy, aby ľudia vymenili auto za bicykel? Aké športoviská by sa mohli v meste budovať? Dá sa zmeniť komunikácia s úradmi? A ako by mala vyzerať Bratislava o 10 rokov? Obyvatelia Bratislavy sa môžu pýtať tieto a ďalšie otázky na kvízovo-diskusných stretnutiach s názvom QUIZ talk, ktorých cieľom je získať zaujímavé podnety od ľudí, ktoré sa následne zapracujú do programu hospodárskeho a sociálneho rozvoja Bratislava 2030. 

Dokopy šesť kvízovo-diskusných stretnutí sa uskutoční medzi 11. – 29. novembrom 2021 v Rači, Novom meste, Petržalke, Ružinove, Podunajských Biskupiciach a Dúbravke. Každé podujatie bude zamerané na dve oblasti z programu Bratislava 2030. Diskusie sa začnú o 19:00 a potrvajú 90 minút. Hostí večerom prevedie moderátor, zabávač a kvízmajster Ján Gordulič a modetároka Kristína Tormová. Okrem nich sa diskusií zúčastnia aj odborníci, ktorí plán pripravujú a majú o danej téme najväčšie znalosti. 

„Cieľom diskusií je zrozumiteľnou, zábavnou a interaktívnou formou vysvetliť ľuďom, prečo je plán Bratislava 2030 dôležitý. Zároveň je to príležitosť stretnúť sa s ľuďmi z rôznych mestských častí a vypočuť si ich nápady, ako zlepšiť život v Bratislave. Z prieskumu Median, ktorý sme si dali pripraviť, nám vyšlo, že 8 z 10 respondentov si vie predstaviť svoj život v Bratislave v roku 2030. Aj preto máme veľkú motiváciu urobiť najlepší možný plán, aký doteraz Bratislava mala,“ povedal Ján Mazúr, riaditeľ Metropolitného inštitútu Bratislavy. 

Vzhľadom na aktuálnu pandemickú situáciu sa ľudia môžu zúčastniť diskusií buď fyzicky na mieste konania, alebo cez livestream na facebooku. Offline podujatia budú len pre očkovaných a s potrebnou rezerváciou miesta vopred. Každé jedno stretnutie má na facebooku vytvorenú udalosť, prostredníctvom ktorej sa dajú rezervovať miesta. Diskusie sú bezplatné.   

Harmonogram jednotlivých QUIZ talkov v mestských častiach: 

 11.11. – o 19:00h,  Nemecký Kultúrny dom Rača,  
Téma: Životné prostredie a technická infraštruktúra 

16.11. – o 19:00h,  Stredisko Kultúry Nové mesto, 
Téma: Územný a ekonomický rozvoj 

18.11. – o 19:00h,  Zrkadlový háj Petržalka, 
Téma: Mobilita a Šport 

23.11. – o 19:00h,  Spoločenský dom Ružinov Nivy, 
Téma: Kultúra a cestovný ruch 

25.11. – o 19:00h,  Dom Kultúry Vetvár, Podunajské Biskupice 
Téma: Sociálne veci a vzdelávanie 

29.11. – o 19:00h,  Dom Kultúry Dúbravka, 
Téma: Rozvoj inštitúcií a digitalizácia 

Čo je Bratislava 2030 

Program hospodárskeho a sociálneho rozvoja pod názvom Bratislava 2030, ktorý sa tvorí na najbližších desať rokov, hovorí, akým smerom sa bude uberať rozvoj mesta a je základom budúceho koncepčného a strategického plánovania postaveného na dátach a analýzach. 

Príprava Bratislava 2030 je postavená na dialógu mesta a ľudí, ktorí v ňom žijú a pôsobia. Hlavným cieľom je pripraviť Bratislavu na nové výzvy ako sú klimatická kríza, zhoršujúca sa dostupnosť bývania či digitalizácia.  

V pracovných skupinách sú predstavitelia z verejného, súkromného, občianskeho sektora aj akademickej sféry. Odborníci sú rozdelení do pracovných skupín podľa jednotlivých oblastí, konkrétne sú to životné prostredie, mobilita, rozvoj inštitúcií mesta, územný a mestský rozvoj, vzdelávanie, šport, ekonomický rozvoj a usporiadanie mesta, technická infraštruktúra, kultúra a sociálna oblasť.  

 

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím