Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
10. september 2019
0
76

SHARE Talks Prague 2019

Vizionársky prístup k budúcnosti architektúry.
Začiatok3.10.2019
13:00
Koniec3.10.2019
17:55
MiestoKongresová sála v novej budove Národného múzea
AdresaVinohradská 1,
Praha,
Česká republika
Druh podujatiaPodujatie
KontaktShare
share@abplusevents.com

Táto akcia je detailným pohľadom na vývoj architektúry a prináša prednášky z medzinárodnej skupiny rečníkov. Akcia je usporiadaná spoločne s Obcou architektov.

S cieľom stať sa dominantou kultúrnych architektonických podujatí v Českej republike, SHARE Talks PRAGUE 2019 je organizované spoločne s Obcou architektov a súčasťou európskeho programu SHARE Architects za rok 2019. Zhromažďuje niektorých z najvýznamnejších architektov súčasnosti. Súčasťou podujatia budú prednášky medzinárodných prednášateľov nasledované debatami na tému "Budúcnosť architektúry". SHARE Talks Prague tiež predstaví novú knihu s názvom "Návrh profilu budúceho architekta" (ang. Designing the profile of the future architect).

Špeciálny prednášajúci hostia na SHARE Talks Prague 2019

Uvítací prejav pri slávnostnom začatí SHARE Talks Prague prednesie Oleg Haman, predseda Obce architektov, ktorý zároveň bude na čele diskusie, v úlohe predsedu tejto jedinečnej udalosti.

Giancarlo Mazzanta, zakladateľ El Equipo Mazzanti, sa zameria na tému "Hra ako mechanizmus sociálnej interakcie" (The Game as a mechanism of social interaction), a zdieľa niekoľko zaujímavých myšlienok týkajúcich sa tejto témy: „Veríme, že hodnota architektúry spočíva nielen v sebe a v jej reprezentatívnych kapacitách, ale v tom, čo vytvára, v jej výkonoch. Preto sa zaujímame o architektúru, ktorá je definovaná tým, čo robí, a nie jej podstatou. Architektúra je, rovnako ako hry, sociálny jav založená na pravidlách: ak sú použité, sú vhodné. Hry a architektúra predefinujú vzťahy, role a situácie v už zavedených kontextoch, sú schopné vytvárať znalosti a učenie.

Murat TABANLIOĞLU, zakladajúci partner ocenenej spoločnosti Tabanlıoğlu Architects, vyvíja projekty na štyroch kontinentoch. So zoznamom niekoľkých ocenených projektov, Murat Tabanlıoğlu prednáša na univerzitách a na rôznych medzinárodných platformách a riadi svoj štúdiový program na Istanbul Bilgi University. Okrem svojich národných a medzinárodných príspevkov ako člen poroty, napríklad v AIA a WAF, Murat pôsobil v roku 2013 v hlavnej porote Aga Khan ceny za architektúru. V roku 2014 získal s veľkou cťou kurátorstvo prvého pavilónu Turecka na 14. Medzinárodnej výstave architektúry na Benátskom bienále. V roku 2015 bol kurátorom výstavy "Port City Talks, Istanbul, Antwerp". Na veľtrhu MAS Antverpy, ako súčasť hlavnej udalosť Europalia 2015 Turkey.

Maurizio MEOSSI, Senior Associate v spoločnosti Zaha Hadid Architects. Pre túto prax pracuje od roku 2002. Vo svojej prezentácii najprv predstaví súčasný stav kancelárie a potom sa zameria na tému najnovších rezidenčných projektov, s prehľadom produkcie za posledných 10 rokov. Konkrétnejšie predstaví prípadové štúdie troch projektov na troch rôznych kontinentoch, ktoré osobne riadil.

Cinzia Ferrara, zakladateľka spoločnosti FERRARA Palladino Lightscape. Než sa rozhodla sústrediť na osobitný vzťah medzi svetlom a architektúrou, pracovala ako architektka. Teraz má certifikáciu CLD (Certified Lighting Designer).

Projekt by nebol možný bez podpory spoločnosti SHARESociety, exkluzívnej skupiny architektov, hovorcov na medzinárodnom fóre SHARE, s poslaním zjednotiť svet architektúry v rámci, v ktorom architekti môžu konfrontovať myšlienky a koncepty a konať ako katalyzátor debát a podujatí.

Na podujatie je potrebné registrovať sa. Špeciálna ponuka vstupeniek je k dispozícií do 20. septembra. Mladí architekti a študenti do 30 rokov budú ťažiť z ponuky vstupeniek pre mladých, ktorá bola navrhnutá špeciálne pre nich. Viac informácií nájdete na oficiálnych stránkach akcie.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím