Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. september 2023
0
52

SKGBC pripravuje bohatý Týždeň zelených budov 2023

Na podujatiach sa bude hovoriť o uhlíkovej neutralite, modularite a životnom cykle budov, ale aj o EU Taxonómii, ESG a zelenom financovaní v stavebníctve.
Začiatok18.9.2023
14:00
Koniec29.9.2023
17:00
MiestoBratislava
Adresa ,
,
Slovensko
Druh podujatiaPodujatie
KontaktHenrieta Kissova

Cesta k uhlíkovej neutralite, modularita a životný cyklus budov, ale aj EU Taxonómia, ESG a zelené financovanie v stavebníctve budú hlavné témy podujatí, ktoré pripravuje Slovenská rada pre zelené budovy (SKGBC) v rámci Týždňa zelených budov 2023. Podujatia venované udržateľnej výstavbe organizuje rada už tradične posledné dva septembrové týždne. Tento rok ide už o 13. ročník podujatí nadväzujúcich na Svetový týždeň zelených budov (World Green Building Week), ktorý organizujú rady zelených budov po celom svete na čele so Svetovou radou pre zelené budovy (World Green Building Council – WGBC). Hlavným mottom tohtoročnej série podujatí po celom svete je #BuildingTheTransition.

Témy ako uhlíková neutralita, modularita alebo ESG rezonujú stále viac aj v stavebníctve. ESG faktory zohľadňujú ako podniky zvládajú svoje environmentálne a sociálne dopady, a ako sú riadené vo vzťahu k transparentnosti a etike. S tým je spojené aj zelené financovanie, ktoré sa týka najmä zelených budov a infraštruktúry, ktoré sú navrhnuté s ohľadom na úsporu energie, využívanie obnoviteľných zdrojov, zníženie emisií a minimalizáciu environmentálneho zaťaženia. „Budovy sú v celom životnom cykle značným prispievateľov k tvorbe skleníkových plynov. Preto je žiadúce počas celého životného cyklu používať nízkouhlíkové a energeticky efektívne materiály a technológie. Využitie prefabrikovaných prvkov a modularita je moderný spôsob výstavby, ktorý dokáže významne eliminovať emisie, hlavne ak sa využijú aj ekologické materiály, ako napríklad drevo,“ uviedol Pavol Kukura, predseda predstavenstva SKGBC.

Týždeň zelených budov využíva SKGBC na aktívnu a efektívnu komunikáciu a diskusiu o
aktuálnych témach týkajúcich sa udržateľnosti, a to najmä o ekologických, sociálnych a
ekonomických aspektoch udržateľnej výstavby. Sériu podujatí pod názvom Týždeň zelených budov 2023 organizuje SKGBC s podporou generálnych partnerov týždňa: J&T Real Estate, Kontrakting stavebné montáže a VÚB banka. Hlavnými partnermi podujatí sú Kaufland a YIT Slovakia a partnermi jednotlivých podujatí spoločnosti Baumit, BMI Group, CTP Slovakia, ČSOB banka, HB Reavis, KOOR, Rehau, Prvá stavebná sporiteľňa, Rehau, Siemens, Zumtobel Group a Wienerberger.

Nad Týždňom zelených budov 2023 prevzali záštitu Úrad pre územné plánovanie a výstavbu 

Zoznam podujatí:

19. septembra 2023
GREEN BUSINESS AFTERNOON
Téma: Cesta k uhlíkovej neutralite

19. septembra 2023
GREEN BUSINESS CLUB
Slávnostný večer Týždňa zelených budov 2023

20. septembra 2023
GREEN BUILDING BIKE TOUR
Cykloexkurzia s komentovanými zastávkami pri budovách s prvkami udržateľnosti

21. septembra 2023
GREEN BUSINESS BREAKFAST
Téma: Modularita a životný cyklus budov

27. septembra 2023
GREEN BUSINESS BREAKFAST
Téma: EU Taxonómia, ESG a zelené financovanie v stavebníctve


Slovenská rada pre zelené budovy (Slovak Green Building Council – SKGBC) je hlavný
ambasádor udržateľnej výstavby na Slovensku. Neziskové občianske združenie bolo založené v novembri 2010 a zasadzuje sa o to, aby sa ekonomicky, ekologicky a esteticky navrhované budovy so zdravým vnútorným prostredím, v ktorých sa nemrhá energiou ani inými zdrojmi, stali na Slovensku štandardom. Cieľom rady je, aby novopostavené aj rekonštruované budovy boli realizované podľa udržateľných štandardov, čím sa zníži spotreba energií, eliminuje vplyv budov na životné prostredie a minimalizuje sa uhlíková stopa. V súčasnosti má rada 65 členov.

Viac informácií nájdete na stránke www.skgbc.org

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím