Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
17. apríl 2019
0
113

Urbanistický projekt roku 2019

Nadácia pre rozvoj architektúry a staviteľstva, spolu s Ministerstvom pre miestny rozvoj, Asociácií pre urbanizmus a územné plánovanie ČR, Českou komorou autorizovaných inžinierov a technikov činných vo výstavbe a Českým zväzom stavebných inžinierov vypisujú už 6. ročník súťažnej prehliadky URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2019.
Vyhlásenie17.4.2019
09:00
Odovzdanie návrhov10.6.2019
23:59
VyhlasovateľNadácia pre rozvoj architektúry a staviteľstva
AdresaVáclavské náměstí 31,
Praha,
Česká republika
Druh podujatiaSúťaž
KontaktStavba roku
stavbaroku@stavbaroku.cz

Dobrá územná regulácia je základ pre rozvoj územia aj pre úspešnú tvorbu priestoru, pre život nás všetkých“, odpovedá na otázku, prečo je vypisovaná samostatná súťaž zameraná na urbanizmus a územné plánovanie, Petr Durdík, predseda Asociácie pre urbanizmus a územné plánovanie ČR a zároveň predseda tohtoročnej odbornej poroty súťaže.

Cieľom súťaže je zoznámiť najširšiu odbornú aj laickú verejnosť s dôležitosťou územného plánovania. Súťaž je vypísaná na podporu realizácie kvalitných územných aj regulačných plánov, urbanistických štúdií aj koncepčných riešení častí územných celkov, miest, obcí a krajiny.

UPR 2018
UPR 2018
UPR 2018
UPR 2018

Jednotlivé prihlásené projekty a štúdie budú posudzované v náväznosti na stupeň a typ predloženej dokumentácie podľa najrôznejších kritérií, ktorými sú mimo iné aj kvalita a prezentácia urbanistického riešenia, úroveň celkovej navrhnutej koncepcie riešenia, kvalita a spôsob riešenia trvalej udržateľnosti z hľadiska environmentálnych, ekonomických a sociálnych. Ďalším kritériom je aj vytvorenie podmienok pre kvalitný architektonicko-urbanistický vývoj územia, zároveň vytvorenie podmienok pre kvalitnú dopravnú a inžiniersku obsluhu územia. Rovnako dôležitým hľadiskom je začlenenie riešenej časti územia z hľadiska širších väzieb, spôsob riešenia verejných priestranstiev, metodika spracovania predloženého súťažného projektu, ale taktiež komplexnosť riešenia problematiky, prehľadnosť, zrozumiteľnosť a grafické spracovanie a ďalšie aspekty, ktoré bude posudzovať vypisovateľom menovaná nezávislá odborná porota.

UPR 2018
UPR 2018

Predsedom odbornej poroty Urbanistického projektu roku 2019 je Petr Durdík, predseda Asociácie pre urbanizmus a územné plánovanie ČR. Ďalšími členmi poroty sú Josef Morkus, za Ministerstvo pre miestny rozvoj, Jan Fibiger, predseda Správnej rady Nadácie pre rozvoj architektúry a staviteľstva, Pavel Křeček, predseda Českej komory autorizovaných architektov a technikov činných vo výstavbe a Adam Vokurka, prezident Českého zväzu stavebných inžinierov.

UPR 2018
UPR 2018

Súťaž aj v tomto roku organizuje Nadácia pre rozvoj architektúry a staviteľstva ako nadačný program, za aktívnej účasti všetkých vypisovateľov.

Hlavným ocenením je titul Urbanistický projekt roku 2019.

Na vyhlásenie výsledkov súťaže URBANISTICKÝ PROJEKT ROKU 2019, ktorý bude súčasťou galavečera tradičnej celorepublikovej súťaže STAVBA ROKU 2019, sa môžete tešiť 21. októbra 2019 v Betlémskej kaplnke v Prahe.

Viac o súťaži, ako aj prihlasovací formulár nájdete na stránke Stavba roku.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím