Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
4. apríl 2017
0
4443

Cena za architektúru CE.ZA.AR 2017

Slovenská komora architektov vyhlásila 16. ročník Ceny Slovenskej komory architektov za architektúru CE ZA AR 2017. Do súťaže je možné prihlasovať realizácie do 3. mája 2017.
Vyhlásenie4.4.2017
14:00
Odovzdanie návrhov3.5.2017
23:59
VyhlasovateľSlovenská komora architektov
Adresa Panská 15,
Bratislava,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktSlovenská komora architektov
+421 2 5443 1254
komarch@komarch.sk

Tradícia Ceny CE∙ZA∙AR, ktorou sa oceňujú výnimočné profesionálne výkony – architektonické diela členiek a členov Slovenskej komory architektov, je dnes už pevne ukotvená v kultúrnom živote na Slovensku a dá sa povedať, i v širšom stredoeurópskom priestore. Počet prihlásených diel sa z roka na rok zvyšuje, rastie ich kvalita, prinášajú nové riešenia, hrajú sa s typológiami, niektoré provokujú zažité zvyky. I to je dôkazom, že naša architektonická scéna je živá a aktívna.

Cieľom Ceny CE∙ZA∙AR je prezentovať tvorbu autorizovaných architektov navonok, voči verejnosti a teda aj voči potenciálnym investorom. Ukázať, akým spôsobom môže architekt vytvoriť optimálny návrh, propagovať dobré riešenia a vzdelávať širokú verejnosť o postavení a poslaní architektov v spoločnosti.

Najväčšie zmeny CE ZA AR 2017

16. ročník CE ZA AR prináša novinku v podobe digitálneho prihlasovania architektonických diel. Záujemca vyplní online prihlášku, na základe ktorej bude automaticky vygenerovaný súťažný panel, ktorého tlač spolu s portfóliom zabezpečí úrad Slovenskej komory architektov. To by malo zásadne uľahčiť architektom proces prihlásenia ich diel a tiež znížiť náklady spojené s prípravou, vyhotovením a doručením výstavného panelu na úrad SKA. Jednotné formáty a úprava panelov budú počas nasledujúceho roka zároveň využité na účely série výstav CE ZA AR.

Podmienky prihlasovania diel

Prihlasovanie diel do CE ZA AR je možné v termíne od 4. 4. do 3. 5. 2017. Po uplynutí tejto lehoty sa prihlasovanie automaticky uzatvorí. Aspoň jeden člen autorského kolektívu musí byť v čase podania prihlášky členom Slovenskej komory architektov. Prihlásiť je možné dielo, ktoré bolo zrealizované za ostatné 2 roky.

Prihlášku s pokynmi na prihlásenie je možné nájsť na www.cezaar.tv, ktorá je jediným oficiálnym webom s možnosťou elektronického prihlasovania diel.

Kto rozhoduje o udelení cien CE ZA AR 2017

Ocenenie sa udeľuje vybraným architektonickým dielam členov Slovenskej komory architektov spomedzi prihlásených uchádzačov v šiestich typologicky rozdielnych kategóriách (Rodinné domy, Bytové domy, Občianske a priemyselné budovy, Obnova a prestavba, Interiér, Exteriér). Okrem týchto Cien bude udelená aj Cena verejnosti a Patrón architektúry za osobitný prínos pre rozvoj architektúry.

O udelení Ceny rozhoduje sedemčlenná porota zložená z domácich a zahraničných odborníkov. V prvom kole porota vyberá diela z prihlásených návrhov určené do druhého kola, v rámci ktorého si pozrie vybrané práce osobne na mieste. Obhliadky vybraných diel in situ sa budú konať prvý júlový týždeň. Po obhliadkach zvolí odborná porota nominácie v každej kategórii. Hlasovaním zároveň porota určí víťazné diela, pričom konečné výsledky hlasovania sú až do ich vyhlásenia počas slávnostného galavečera utajené.

Výber semifinálových diel, udeľovanie nominácií i voľba víťazov ocenenia CE ZA AR 2017 náleží medzinárodnej odbornej porote v zložení:

Andrzej Marcin Bulanda (architekt, Poľsko) Irakli Eristavi (architekt, Slovenská republika) Ilona Németh (výtvarníčka, Slovenská republika) Zdeněk Sendler (architekt, Česká republika) Juraj Sumbal (architekt, Slovenská republika) Jan Šépka (architekt, Česká republika) Juri Troy (architekt, Rakúsko)

Bližšie informácie o vyhlásení nového ročníka Ceny za architektúru nájdete v prílohe nižšie.

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím