Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
14. január 2018
0
308

INSPIRELI AWARDS 2017

INSPIRELI AWARDS je najväčšia medzinárodná architektonická súťaž, ktorá umožňuje mladým talentom zvýšiť povedomie o sebe a o svojom názore na svet ešte predtým, ako získajú príležitosť premeniť ho na realitu. Vytvára tak jedinečnú príležitosť pre prepojenie študentov architektúry a dizajnu, ako aj čerstvých absolventov so širokou a odbornou verejnosťou.

Súťažiaci môžu súťažiť v jednej z dvoch kategórií:
Vízia (pre koncepčné práce) a Realizácia (pre realizované projekty).

Celá súťaž je konzultovaná s vedením Medzinárodnej Únie Architketov UIA a so zástupcami univerzity Harvard, u nás spolupracuje so Spolkom architektov Slovenska.
Vyhlásenie1.5.2017
00:00
Odovzdanie návrhov31.1.2018
23:59
VyhlasovateľINSPIRELI
AdresaLáb 455,
Láb,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktIng. arch. Ing. Ema Kiabová
0917 919 995
kiabova.ema@gmail.com

Semifinalisti a finalisti sú vybraní odbornou porotou, ktorú tvoria renomovaní odborníci v architektúre a dizajne. Boli definované dve súťažné kategórie:


Kategória "Vision"
Koncepčné práce pre doposiaľ nezrealizované projekty. Tieto práce reprezenujú projekty vo fáze konceptu, dizajnu, ako aj futuristických nápadov v rozmedzí architektúry a urbanistického dizajnu. Do tejto kategórie spadajú prevažne práce študentov a čerstvých absolventov.


Kategória "Realization"
Realizované projekty v rámci architektonických a urbanisticko-dizajnových projektov. Táto kategória je vhodná pre etablovaných architektov, resp. architektov s rozsiahlou praxou.


Všetky predložené projekty budú porovnané navzájom. Z nich sa následne vyberú najlepšie práce a to pre každú kategóriu zvlášť. Projekty budú posudzované na základe hodnotiacich kritérií definovaných v dvoch rámcoch:

Rámec A. Podľa kritérií definovaných princípmi klasického dizajnu a architektúry bude každý projekt hodnotený z pohľadu ucelenosti dodaných podkladov. Ich súčasťou budú údaje o koncepte vrátane projektových vizuálov, plánov, celkového kontextu, ako aj stručný popis cieľov projektu.

Rámec B. Podľa princípov, ktoré symbolizuje váza "Wings to the future". Váza stelesňuje vlastnosti talentovaného tvorcu, ktoré potrebuje k dosiahnutiu vyšších cieľov. Hodnotiacimi parametrami budú:

Kreativita: talent, originalita a tvorivosť.

Harmónia: kompozícia a presvedčivosť.

Vízia: koncept, myšlienka, predstavivosť a vynaliezavosť.

Trúfalosť: odhodlanosť, odvážnosť a rozhodnosť.

Múdrosť: vhľad, porozumenie, skúsenosť.

Bystrosť: zručnosť a odbornosť.

Pokoj/Umiernenosť: vyrovnanosť a sebaistota.

 

VÝBER FINALISTOV:

 

Odborná porota INSPIRELI AWARDS vyberie finalistov jednotlivých kategórií podľa definovaných všeobecných kritérií a pravidiel hodnotenia.

Celkovo bude vybraných 30 finalistov pre každú kategóriu zvlášť. Z nich odborná porota INSPIRELI AWARDS vyberie 3 víťazov pre každú kategóriu a nakoniec víťaza ocenenia “Wings” Grand Prize Jury Award. Víťazi budú oficiálne vyhlásení do 5. marca, 2018. Laická verejnosť prostredníctvom verejného hlasovania určí 3 projekty, ktoré získajú najvyšší počet hlasov. Tieto projekty nemusia spĺňať ani jedno z kritérií odbornej poroty a sú len individuálnou preferenciou verejného hlasovania.

 

OCENENIA:

 

INSPIRELI Vision Award
Ocenenie za najlepšiu koncepčnú prácu pre doposiaľ nezrealizovaný projekt. Tieto práce reprezenujú projekty vo fáze konceptu, dizajnu, ako aj futuristických nápadov v rozmedzí architektúry a urbanistického dizajnu.

 

INSPIRELI Realization Award
Ocenenie za najlepší realizovaný architektonický, alebo urbanistický projekt.

 

"Wings" Grand Prize Jury Award
Špeciálna cena za projekt, ktorý čo najlepšie stelesňuje podstatu "Wings to the future" vázy, ktorú pre INSPIRELI AWARDS navrhol svetovo uznávaný architekt a dizajnér Bořek Šípek. Váza stelesňuje vlastnosti talentovaného tvorcu, ktoré potrebuje k dosiahnutiu vyšších cieľov. Víťazná trofej bude s vyrytým menom víťaza vystavená v sídle UIA v Paríži, Francúzsku.

 

INSPIRELI Regions Award
Ocenenie udelené výhercom z vybraných regiónov, kde počet súťažiacich presiahne 100 súťažiacich.

Záverečná fotogaléria za článkom

Odovzdávanie cien Inspireli 2016 v v pražskom kostole sv. Anny v Prahe, interiér navrhnutý architektkou Evou Jiřičnou.Odovzdávanie cien Inspireli 2016 v v pražskom kostole sv. Anny v Prahe, interiér navrhnutý architektkou Evou Jiřičnou.Odovzdávanie cien Inspireli 2016 v v pražskom kostole sv. Anny v Prahe, interiér navrhnutý architektkou Evou Jiřičnou.

Podklady súťaže

A pripoj sa k najväčšej celosvetovej súťaži mladých architektov a študentov architektúry do 35 rokov! Podmienkou vstupu do súťaže je rýchla registrácia na portáli Inspireli. Všetky ostatné informácie nájdete na stránke https://www.inspireli.com/sk/awards/.
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím