Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. január 2019
0
516

PRE VODU 2019

Nový ročník celoslovenskej súťaže Pre Vodu 2019.
Vyhlásenie11.1.2019
09:00
Odovzdanie návrhov30.9.2019
18:00
VyhlasovateľNadácia Ekopolis
AdresaKomenského 21,
Banská Bystrica,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktNadácia Ekopolis
paulikova@ekopolis.sk

Po troch úspešných ročníkoch vyhlásila Nadácia Ekopolis ďalší ročník súťaže PRE VODU, ktorá sa aj v roku 2019 bude venovať riešeniu problémov s vodou. Od januára môžu obce, združenia či firmy nominovať konkrétnu situáciu, ktorá sa týka napríklad zadržiavania a úspor vody, prevencie sucha či povodní. Záštitu nad 4. ročníkom súťaže prebral minister životného prostredia SR, pán László Sólymos.

„Ako vzácny zdroj, voda a jej ochrana sú pre spoločnosť Nestlé prioritou v oblasti spoločenskej zodpovednosti. V súvislosti so súťažou PRE VODU je pre nás pre nás dôležité práve spojenie reálnych riešení situácii a návrhov, ktoré pripravili študenti a mladí profesionáli. Súťaž tak dáva príležitosť aktívne sa podieľať na tejto problematike aj ďalšej generácii so záujmom o ochranu prírodných zdrojov,“ hovorí Martina Šilhánová, manažérka spoločenskej zodpovednosti Nestlé.

Hlavnou ambíciou súťaže PRE VODU je prepájať nadaných mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú inšpirácie a riešenia konkrétnych problémov s vodou vo svojich mestách a obciach. Do 3. februára 2019 môžu samosprávy, združenia či firmy nominovať konkrétnu situáciu/problém, ktorý sa týka zadržiavania alebo využitia dažďovej vody, sucha, povodní, odnosu pôdy z polí alebo čistenia vody. Následne si z nich študenti a mladí ľudia vo veku od 18 do 30 rokov budú môcť vybrať tému pre vypracovanie súťažného návrhu, alebo môžu súťažiť s vlastnou súťažnou prácou. Tá môže byť zároveň aj prácou semestrálnou či dokonca diplomovou. Nominujúci takto môže získať nové nápady a pohľady na problém, pričom návrhy na riešenia od študentov vo forme ideových návrhov či štúdií môže po skončení súťaže využiť tak, ako bude potrebovať.

„Vďaka súťaži chceme nájsť zaujímavé a inšpiratívne riešenia problémov hospodárenia s vodou, komunikovať potrebu úspor vody a potrebu efektívnych riešení nakladania s vodou. Riešenia od mladých ľudí by mohli zmeniť pohľad ďalších samospráv, škôl, úradníkov aj širokej verejnosti na udržateľné a zodpovedné spôsoby vodného hospodárstva.“ vysvetľuje Martina Paulíková, programová manažérka súťaže.

Uzávierka študentských prác bude 30. septembra 2019. Do finále v rámci otvorenej kategórie postúpia najlepšie projekty, ktoré budú autori prezentovať pred odbornou porotou. Do finále v kategórii študentských školských tímov postupujú automaticky všetky riešenia od tímov. Víťaz získa Cenu Nestlé v hodnote 1 000 €. Druhé a tretie miesto budú ocenené finančnou odmenou v hodnote 500 € a 200 €. Najlepší študentský tím získa ocenenie 1 000 €.

Viac informácií o súťaži PRE VODU získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk alebo na webových stránkach www.ekopolis.sk a www.sutazprevodu.sk

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím