Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
11. október 2016
0
91

Súťaž PRE VODU

Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nestlé organizuje už druhý ročník súťaže PRE VODU. Súťaž prepája mladých ľudí s tými, ktorí hľadajú inšpirácie a ktorí chcú riešiť konkrétne problémy s vodou vo svojich mestách a obciach. Do konca januára 2017 je potrebné zaslať vypracované súťažné zadania. Najlepšie tri návrhy mladých ľudí získajú finančnú odmenu 1100 €, 550 € a 200 €.
Vyhlásenie11.10.2016
10:09
Odovzdanie návrhov31.1.2016
23:59
VyhlasovateľNadácia Ekopolis
AdresaKomenského 21,
Banská Bystrica,
Slovensko
Druh podujatiaSúťaž
KontaktMartina B. Paulíková
paulikova@ekopolis.sk

Cieľom súťaže PRE VODU je prispieť k zodpovednému a efektívnemu nakladaniu s vodou prostredníctvom opatrení šetrných k prírode. Do 15. septembra 2016 mali samosprávy, majitelia pozemkov a iných nehnuteľností možnosť nominovať konkrétny problém a situácie, ktoré potrebujú riešiť. „Prihlásené zadania sa týkajú zachytávania dažďovej vody na strechách škôl, revitalizácie starého ramena Váhu, mokradí v Pruskom a hľadania riešenia problému erózie pôdy a záplav pri prívalových dažďoch v obci Sebedín-Bečov,“ uvádza Martina B. Paulíková z Nadácie Ekopolis.

„Pre Nestlé je zodpovedné hospodárenie s vodou prioritnou témou. Neuspokojujeme sa ale len s úsporami vody v závodoch. Ideme ďalej a chceme do ochrany vody zapojiť širšiu verejnosť a predovšetkým mladých ľudí, ktorým dávame možnosť uplatniť svoju kreativitu a získať cenné skúsenosti s vývojom projektu,“ uviedla Martina Šilhánová, manažérka CSR Nestlé Česko a Slovensko.

Súťažiaci študenti a mladí ľudia do 30 rokov si budú môcť vybrať konkrétne zadanie z navrhovaného zoznamu zadaní, ktoré sú zverejnené na webovej stránke www.sutazprevodu.sk. Súťažiaci môžu spracovať aj svoj vlastný nápad, ktorý bude mať inovatívny a inšpiratívny prínos pre zodpovedné hospodárenie s vodou. V priebehu októbra až decembra 2016 budú prebiehať odborné workshopy, semináre, exkurzie pre súťažiacich a taktiež konzultácie súťažných návrhov s mentormi. Súťažný návrh musí okrem popisu riešenia obsahovať aj rámcový odhad financií potrebných na realizáciu riešenia a vyhodnotenie rizík riešenia.

Uzávierka študentských prác je 31. januára 2017. Odborná porota následne vyberie šesť súťažných tímov študentov, ktoré postúpia do finále. 10. marca 2017 prebehne finále súťaže, v rámci ktorého finalisti odprezentujú návrhy pred porotou a porota vyhlási výsledky súťaže. Tri ocenené návrhy mladých ľudí získajú odmenu vo výške 1100 €, 550 € a 200 €. Zapojené samosprávy a organizácie dostanú po skončení súťaže návrhy riešení a budú ich môcť využiť pre riešenie problémov s vodou tak, ako budú potrebovať.

Viac informácií o súťaži Nestlé PRE VODU získate u programovej manažérky Martiny B. Paulíkovej na paulikova@ekopolis.sk,prevodu@ekopolis.sk a na www.sutazprevodu.sk

Mapa podujatia

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím