Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

Saint-Gobain Construction Products, s.r.o., Divízia Rigips

Vlárska 22
Trnava

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
5. február 2021
0
102

BKT Summit online, kedykoľvek k pozretiu v archíve

ZÁZNAM Z LIVE KONFERENCIE - prehľad o princípoch fungovania systému BKT
BKT Summit online, kedykoľvek k pozretiu v archíve

Aktuálna situácia nám odhalila množstvo možností a potenciálu v online komunikácii, či už vo forme práce z domu, virtuálnej komunikácie so zákazníkmi alebo dokonca aj výstav a odborných konferencii, ktoré taktiež prekročili brány online priestoru.

Takejto možnosti sa chopila aj spoločnosť REHAU a dňa 28.1.2021 zorganizovala prvý ročník medzinárodnej konferencie s názvom bkt.summit s podtitulom „moderný trend pre teplo a chlad v budovách“. Témou konferencie, ako už aj názov napovedá bolo  temperovanie betónového jadra, ktoré sa v odborných kruhoch nazýva nemeckou skratkou „BKT“.  Spoločnosť Rehau ako hlavný organizátor konferencie patrí k popredným pionierom v oblasti tepelne aktivovaných stavebných konštrukcií, preto aj skratka BKT pochádza z nemčiny (BetonKernTemperierung),

Na konferencii sa predstavili poprední odborníci z Rakúska, Česka a Slovenska ktorí prezentovali svoje skúsenosti, a to nielen teoretické, ale predovšetkým praktické: z prípravy, výstavby ako aj prevádzky moderných obytných, či komerčných budov s BKT. Úlohu moderátorov na konferencii prevzala šarmantná dvojica pani architektka Andrea Borská a prof. Dušan Petráš, ktorý zároveň svojou prednáškou celú konferenciu zahájil.

Počas 8 hodín zaznelo 25 podnetných prednášok, ktoré priniesli  pre niekoho veľa nových informácii k téme vykurovania a klimatizácie budov pomocou tepelne aktivovaných stavebných konštrukcií BKT, ktoré aktuálne stojí tesne pred svojím masovým rozšírením do stavebnej praxe na Slovensku a Česku.

Viac ako 30 ročný vedecký výskum a dôsledné praktické overenie tejto technológie budúcnosti, najmä v oblasti administratívnych a komerčných budov, je vo vysoko pokročilom štádiu, preto sa jej nasadenie v praxi už môže oprieť o zabezpečený terén. Stovky realizovaných stavieb v blízkom okolí sú toho dôkazom, misiou konferencie bkt.summit bola preto popularizácia vykurovania a chladenia BKT v kruhu odbornej verejnosti v branži TZB, architektúry, stavebníctva a realít.

Samotná konferencia bola rozdelená do troch prednáškových blokov, po ktorých nasledovali panelové diskusie k predneseným príspevkom. Diváci mali počas celého summitu možnosť klásť svoje dotazy a otázky cez sli.do.  

Spestrením podujatia bola krátka, veľmi aktuálna prednáška k téme ako kompenzovať menej pohybu počas home office a karantény.

Záujem širokého publika z kruhov odbornej verejnosti v stavebníctve, architektov, developerov a stavebníkov si ceníme. Registrácie z Česka a Slovenska presiahli počet 850, pričom naživo konferenciu sledovalo až 438 účastníkov. Navyše viac ako 220 z nich sa aktívne zapojilo cez platformu sli.do vo forme otázok, komentárov a lajkov.

Veríme,  že konferencia priniesla všetkým zúčastneným veľa hodnotných informácií, ktoré budú môcť aj prakticky zužitkovať. Ďakujeme všetkým účastníkom aj registrovaným, všetkým partnerom, ktorí event podporili a v neposlednom rade všetkým prezentujúcim za ich hodnotné príspevky  a tešíme sa na ďalší ročník.

Sprístupnili sme pre Vás archív z celej konferencie zadarmo. Všetky prednášky, všetky diskusie, všetky novinky. Rozšírte svoje odborné horizonty a načerpajte inšpirácie pre svoje ďalšie pracovné aktivity.  Neváhajte, prihláste sa a pozrite si archív BKT Summit.

Celý program aj samotný záznam z tejto zaujímavej konferencie si môžete pozrieť tu:

Teaser pohľad do zákulisia: https://youtu.be/7jDutZ0l6ss

Dajte nám vedieť

Zaujala vás technológia BKT? Máte ďalšie otázky alebo by ste chceli individuálnu konzultáciu? Po prihlásení na www.bktsummit.online v sekcii "Zanechať kontakt" nám môžete zanechať spätnú väzbu a my Vás budeme kontaktovať. Radi by sme vedeli, prečo sa o tento systém zaujímate a ako by ste ho chceli v budúcnosti využiť. 

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím