Hore
Portál z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Viessmann

Climate of innovation

Ivanská cesta 30/A
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Wienerberger s.r.o.

Tehelná 1203/6
Zlaté Moravce

Saint-Gobain

BIM knižnice a objekty

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Profirol s.r.o

Prielohy 1012/1C
Žilina

PREFA Slovensko s. r. o.

Štúrova 136B
Nitra

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
16. november 2016
0
1037

Bistro La Bottega Linka v Prahe

Prevádzka postavená na koncepte otvorenej kuchyne. Autori nechali vyniknúť veľkorysý priestor v parteri mestského domu.
Bistro La Bottega Linka v Prahe
Autori: Ing. arch. David Wittassek, Ing. arch. Jiří Řezák, Ing. arch. Veronika NovákováNávrh: 2015 - 2016Realizácia: 2016 - 2016Adresa: Havlíčkova 13, Praha 1, Česká republikaPublikované: 22. november 2016

V centre Prahy, neďaleko Masarykovej stanice, bolo otvorené nové bistro La Bottega Linka. Priestory sa nachádzajú na Havlíčkovej ulici v parteri mestského domu z prelomu storočí, ktorý je Pražákom známy ako sídlo prvorepublikového lahôdkarstva. 

Interiér je vyčistený na stavebnú podstatu. Necháva vyniknúť pôvodné povrchy, a patinu. Najmä na stenách sú čitateľné jednotlivé historické nánosy. Architekti pracujú s veľkorysou svetlou výškou, nezmenšujú priestor podhľadmi. V interiéri dominuje otvorená kuchyňa, návštevník má možnosť nahliadnuť do prípravy jedál. Všetky prvky v interiéri sú maximálne transparentné. Či už ide o presklený bar a chladiaci box, vinotéku alebo elektroinštaláciu a vzduchotechniku. Interiér je riešený robustne. Zaujmú detaily nitovaných plechových povrchov, ručne fúkané svietidlá alebo zvárané oceľové police. 

Najväčšou zaujímavosťou a lákadlom prevádzky zameranej na taliansku kuchyňu je pec na drevené uhlie. Tá umožňuje dosiahnuť teplotu až 400°C. Využíva sa na rýchlu prípravu masa, rýb a zeleniny so zachováním autentických chutí a vôní.

Poloha diela

Ing. arch. David Wittassek
Ing. arch. Jiří Řezák
Ing. arch. Veronika Nováková
Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím