Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

Hörmann

Brány a dvere

Diaľničná cesta 5186/2B
Senec

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

Slovenský plynárenský priemysel a.s.

Dodávateľ energií

Mlynské nivy 44/a
Bratislava

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

POSUVNÉ DVERE HI-FINITY

Ultra tenký design posuvných dverí HI-FINITY...

Reynaers systems spol. s r.o. (výrobca)
Reynaers systems spol. s r.o. (distribútor)

Hore
Reštaurácia White Dragon, Bratislava

Reštaurácia White Dragon, Bratislava

AutoriMartina Rudohradská
Ing. arch. Marek Rudohradský
SpoluprácaIng. arch. Martin Svoboda
Ing. arch. Martin Matúš
Ing. arch. Silvia Vitková
Ing. arch. Adam Kubričan
Ing. arch. Petronela Schredlova
Peter Simon
Realizácia2017 - 2017
AdresaStaré Grunty ,
Bratislava,
Slovensko
Interiér v neformálnom start-up centre.

Reštaurácia White Dragon sa nachádza v novom objekte technologického start-up centra BINARIUM v Mlynskej Doline, ktoré sme predstavili v samostatnom článku. Atmosféra interiéru je inšpirovaná post apokalyptickým filmom Blade Runner..., podrobnejšie dielo priblížia autori:

Priestor pozostáva z dvoch celkov predelených vloženým objektom, pripomínajúcim mestskú ulicu. Príprava jedla, kávy a piva je umiestnená vo farebných lodných kontajneroch, ktoré komunikujú s okolím otvormi s čiernou šambránou. Dubové a čierne stoly s farebnými stoličkami sú rozmiestnené od oceľových stĺpov lemujúcich "ulicu" až po obvodový plášť, doplnený okennými šambránami s popínavou zeleňou. Betónový strop s priznanými inštalačnými médiami je zjednotený do čiernej farby. Doplnený je koordinovaným chaosom podvesených neónových svietidiel s červenými káblami.

Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková

Dispozičné riešenie priestoru prevádzky reštaurácie

Piestor pre prevádzku s reštauraciou sa nachádza na 1. nadzemnom podlaží v jestvujúcej novostavbe polyfunkčného objektu v Bratislave, časti Karlova Ves, ulica Staré Grunty. Odbytový priestor má 92 miest na sedenie a takisto je tu priestor varne so zázemím. Odbytová časť reštauračnej zóny je okrem samotnej recepcie prístupná cez samostatný vstup. Otvorený priestor môže byť pomocou mobilných priečok prepojený aj so susednými priestormi kongresovej viacúčelovej sály, ktorej priestor je riešený s možnosťou variabilného delenia na menšie celky. Tieto priestory sú oddelené od prevádzky reštaurácie. V rámci prípravy jedla a nápojov bolo uvažované so samoobslužným výdajným pultom zakomponovaným do opticky otvoreného priestoru varne, a samostatnou kaviarenskou a barovou časťou. Varňa je dimenzovaná na 200 jedál za deň.

Pôdorys
Pôdorys

Zázemie reštaurácie je tvorené samostatným vstupom pre zamestnancov a zásobovanie, šatňou a hygienou pre 5 zamestnancov, skladom potravín a skladom odpadu prístupným z exteriéru so zabezpečením proti vniknutiu škodcov.

Odvod a prívod vzduchu do varne je riešený samostatnou vzduchotechnickou jednotkou s rekuperáciou. Odvod znehodnoteného vzduchu je zároveň riešený aj zo všetkých pomocných priestorov a skladov. Znehodnotený vzduch z varne je čiastočne odvádzaný nad strechu objektu s využitím jestvujúcich rozvodov VZT. Zvyšná časť znehodnoteného vzduchu bude odvádzaná cez fasádu do severnej strany za objektom. V blízkosti odvodu znehodnoteného vzduchu sa nenachádzajú žiadne obytné priestory, iba susedné parkovisko.

Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková
Foto: Maria Pinčíková

Poloha diela

Martina Rudohradská
Ing. arch. Marek Rudohradský

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím