Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

Inteligentné inštalačné systémy

ABB i-bus® EIB / KNX je inteligentný...

ABB (výrobca)
ABB (distribútor)

umývadlo od SAPHIRKERAMIK

Dizajnéri kúpeľní často snívajú o možnosti...

Phoenix Design (autor)
LAUFEN Bathrooms AG (výrobca)
LAUFEN SK s.r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
28. jún 2017
0
1878

Bistro Soho Aupark

Poctivý interiér v nákupnom centre. Prosté architektonické riešenie, priznané odolné materiály a variabilný koncept.
Bistro Soho Aupark
Autori: Ing. arch. Lukáš Kordík, Ing. arch. Štefan Polakovič, Ing. arch. Andrej OlahPodlažná plocha: 163 m2 + 100 m2 zázemieNávrh: 2015 - 2016Realizácia: 2016 - 2016Adresa: Einsteinova 18, Bratislava, SlovenskoPublikované: 16. júl 2017

Ateliéry GutGut a GRAU navrhli pre etablujúcu sa značku už tretiu bratislavskú prevádzku. Nedávno sme písali o interiéri na Dunajskej ulici, dnes predstavíme bistro v priestoroch nákupného centra Aupark. Prevádzka na najvyššom podlaží objektu je veľmi ľahko identifikovateľná. Od korporátnej identity zóny food courtu, ktorá sa vyznačuje farebnými banermi a imitáciou dreveného obkladu sa Soho líši svojim minimalistickým poňatím.

Čierny box je vstavaný v skosenom nároží poschodia. Pri pohľade z priestoru nákupného centra je objekt kompozíciou plných a otvorených plôch. Kulisa monochromatických pevných častí  je v nároží prerušená rozmernými vstupnými otvormi. Nosná oceľová konštrukcia vonkajších stien je otočená do interiéru reštaurácie, kde je aj vizuálne priznaná. V otvorených častiach pod stropom ju môžeme vnímať aj z vonkajšej strany. Na toto miesto je umiestnené kontrastné logo prevádzky, ktoré vyniká v tmavom priestore.

Foto: Juraj Chlpík

V interiéri bistra neboli použité podhľady, interiér tak pôsobí priestornejšie. Technické konštrukcie a infraštruktúra je potlačená tmavou farbou. Autorský kolektív navrhoval pre Soho už tretiu bratislavskú prevádzku. Tak ako v predchádzajúcich prípadoch, aj tu autori kladú dôraz na stenu ako jednotiaci a výrazový prvok interiéru. Na neutrálnom pozadí je použitý ako hlavný motív hliníkový vlnitý plech. Lesklá stena technického zázemia reštaurácie tvorí pozadie nízkeho barového pultu. Zaujímavým prvkom je pult samotný. Pri pohľade z diaľky pôsobí takmer ako súčasť steny. Pri bližšom preskúmaní zistíme že ide o betónový prvok, ktorý bol odliaty do formy z profilovaného plechu.

Foto: Juraj Chlpík
Pôdorys
PôdorysAutor: gutgut + GRAU
Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík

Strohé riešenie interiéru prispieva k životnosti celku a vytvára predpoklad na dlhodobé fungovanie bez potreby redizajnu. Jedáleň je zariadená jednoduchými drevenými stolami a stoličkami, ktoré ladia s kvalitnou drevenou podlahou. S nábytkom sa ľahko manipuluje, interiér je možné prispôsobiť aktuálnej potrebe. Atmosféru reštaurácie dopĺňa osvetlenie. Žiarkovky sú v priestore rozvešané na farebných kábloch. Súčasťou prevádzky je aj rozsiahla terasa využívaná najmä v letných mesiacoch.

Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík
Foto: Juraj Chlpík

Podklady: GutGut + GRAU

Ateliér

Poloha diela

Ing. arch. Lukáš Kordík
Ing. arch. Štefan Polakovič
Ing. arch. Andrej Olah

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím