Predstavené produkty, spájajú premyslený dizajn, funkčnosť a udržateľnosť. Nábytok Materia vzniká s cieľom podporiť inšpiratívne stretnutia...
Výber okien je pri stavbe či rekonštrukcii kľúčovou investíciou a systém SYNEGO od REHAU prináša komplexné riešenie s dôrazom na...
Integrované dverové systémy predstavujú riešenie, ktoré spája vysoké technické nároky s architektonickou...
Dá sa šetriť bez ujmy na dizajne?
Architekti zo štúdia HENN stavili na prirodzenosť dreva, precízne navrhnutú akustiku a premyslený...
Tiché a bezkontaktné dovieranie dverí dopĺňajú ergonomické madlá v rôznych dizajnových a funkčných prevedeniach, vrátane...
Bývanie na južných svahoch alpského predhoria.
Kombinácia Silky so železobetónovým skeletom sa v tomto projekte ukázala ako ideálne riešenie pre...
Projekt „IBV Lietava – 4 domy pri lese“ ponúka premyslené riešenia s dôrazom na tradíciu a...
Tento inovatívny systém presklených priečok s paralelne posuvnými dverami a tromi prepojenými krídlami prináša elegantné...
Kľučka od Barbory Škorpilovej je odrazom súčasnej estetiky a technológií. Inšpirovaná tvarom ohnutého papiera, spája jemné línie s moderným...
Spoločnosť mmcité predstaví na výsteve v Miláne novú kolekciu Linfa od AG&P greenscape a Cattaneo design.
Realizácia s použitím riešení od spoločnosti JAP FUTURE, ktorá dodala prémiový interiérový sortiment dotiahnutý do všetkých detailov
Česká firma Janošík balansuje na hranici možného.
Sklenené priečky od spoločnosti Milt ako kľúčový prvok moderného dizajnu
Ateliér GRAU Architects nie je v oblasti gastro nováčikom. V uplynulom čase sme publikovali sériu interiérov bistier SOHO Laurinská, Aupark, alebo Banská Bystrica. Aktuálny koncept prevádzky, s plochou iba 12 m2, vznikol v úzkej spolupráci klientov s architektmi a dizajnérmi. Vizuálna identita, ktorá interpretuje moderný koncept je previazaná s architektúrou. Vstupuje do pôvodného priestoru s hrubými povrchmi a zachovanou dobovou patinou.
Viac povedia autori:
Langos Bar je malá street food prevádzka v Bratislave, ktorá sa nachádza v Starej tržnici v historickej časti centra mesta. Podáva sa v nej langoš, tradičné pouličné jedlo z Maďarska, ktorého základom je vyprážané kváskové cesto vo forme placky. Tradične sa podáva v kombinácii kyslej smotany, kečupu, syra či cesnaku. Nový koncept LANGOS BAR, založený miestnymi gastro hrdinami Lukášom Heskom a Robom Nagyom, však prináša iný prístup. S pecorinom, pastrami alebo krevetami ukazuje nespočetné množstvo možností, ako vylepšiť toto tradičné maďarské jedlo.
To všetko spojené s miešanými nápojmi či naturálnym vínom z regiónu.
Tento bar má ambíciu vytvoriť miesto stretnutí pre miestnych obyvateľov, ale zároveň aj „I must eat here“ miesto pre turistov navštevujúcich mesto. Je ako Jekyll a Hyde, cez deň slušné a čisté, ale keď príde noc, párty sa začína.
Aj keď má plocha iba 12 m², zmestí sa do nej všetko potrebné vybavenie. Náš prístup bol vytvoriť vizuálne jednoduchý, ale silný dizajnový koncept založený na štvorcovej mriežke 10 x 10.
Do priestoru upraveného hrubou cementovou stierkou sme vložili funkčný box zložený z bielych dlaždíc, oceľovej police z kari siete a gastro technológie z nehrdzavejúcej ocele. Jedinou farbou, ktorú sme použili, je červená, ktorá vytvára akcent a je dobre spojená s vizuálnou identitou.
Identita, ktorú navrhlo lokálne štúdio Nice Guy zastúpená Matejom Špánikom, sa točí okolo veľmi spokojnej a okrúhlej ikony tváre, ktorá bola navrhnutá v spolupráci s Tomášom Rybárom, alias Sicknico. Ich prístupom bolo vytvoriť vizuálne silnú a odvážnu identitu, ktorá môže interpretovať tento moderný koncept, ale zároveň zachovať jeho autentický a ľahko pochopiteľný charakter. Chceli tým vyjadriť potešenie, ktoré konzumácia langošov prináša.
Autori: Grau Architects
Fotografie: Matej Hakár