Hore
Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products

Dokonalá izolácia

Stará Vajnorská 139
Bratislava

Sto Slovensko, s.r.o.

Stavať zodpovedne

Pribylinská 2
Bratislava

Internorm

Okná pre pasívne domy

Galvaniho 15 B
Bratislava

SCHÜCO International KG, o. z. Slovensko

Okná, dvere a fasády

Tomášikova 17
Bratislava

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o.

Prinášame Vám svetlo

Galvaniho 7 7/A
Bratislava

KOMA Modular s.r.o.

Říčanská 1191
Vizovice

BMI SLOVENSKO

Šikmé a ploché strech

Mojmírovská 9
Ivanka pri Nitre

ISOVER EPS GREYWALL

Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (výrobca)
Divízia ISOVER Saint-Gobain Construction Products (distribútor)

VELUX INTEGRA

Elektrické panoramatické strešné okno s...

VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (výrobca)
VELUX SLOVENSKO spol. s r.o. (distribútor)

CITY moduly

Designový mestský mobiliár v merítku drobnej...

KOMA Modular s.r.o. (výrobca)
KOMA Modular s.r.o. (distribútor)

2N® Indoor Compact

2N® Indoor Compact je vnútorná odpovedacia...

2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (výrobca)
2N TELEKOMUNIKACE, a.s. (distribútor)

PANORAMA CELOPRESKLENÉ OKNO HX 300

OTVORENÉ. SVETLÉ. VOĽNÉ.
Veľkoplošné...

Internorm (výrobca)
Internorm (distribútor)

Multizóny

Chýba vám uzavretý priestor, kde môžete...

TECHO, s.r.o. (výrobca)
TECHO, s.r.o. (distribútor)

Hore
Menu
Kalendárium
Vložené
30. august 2019
0
838

Kantína s reštauráciou, Einsteinova

Stravovacie zariadenie v podnoži kancelárskych "dvojičiek" v bratislavskej Petržalke.
Kantína s reštauráciou, Einsteinova
Autori: Ing. arch. Monika Jendrálová, Ing. arch. Michal TatranskýInvestor: Sharkam B&B CateringPodlažná plocha: 581 m2, reštaurácia (kapacita 51 miest) - 133 m2, kantína (kapacita 170 miest) - 448 m2Investičný náklad: 169 000 €Návrh: 2017 - 2017Realizácia: 2017 - 2018Adresa: Krasovského 14, Bratislava, SlovenskoPublikované: 5. september 2019

V blízkosti rušnej dopravnej tepny Einsteinova pribudlo takmer 21 tisíc metrov štvorcových prenajímateľnej plochy. Nové pracoviská a prevádzky v administratívnom komplexe Einsteinova Business Center vytvorili  zázemie pre vznik kantíny a reštaurácie, ktorá využíva takmer 600 metrov štvorcových prenajímateľnej plochy na prízemí trojpodlažnej “podnože”. Odbytový priestor sa po celej dĺžke otvára do exteriéru prostredníctvom presklenej fasády. Realizovaný interiér spĺňa požiadavky na efektívne dispozičné riešenie, odolné materiály a prehľadný priestorový koncept. 

Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký

Kantína s reštauráciou je navrhnutá ako spoločenská zóna, ktorá je sústredená okolo hlavnej komunikácie spájajúcej dva administratívne bloky. Veľkokapacitná prevádzka kládla zvýšené nároky na funkčné členenie interiéru a kvalitnú akustiku.

Centrálny priestor, v ktorom sa obe prevádzky nachádzajú, definujú rastrové štruktúry zložené z drevených hranolov. Prvky s variabilnými možnosťami využitia zahŕňajú optické deliace priečky a zavesené konštrukcie. Odbytový priestor je ďalej delený na zóny s rôznou výškou sedenia. Popri komunikácii a presklenej fasáde je umiestnené “polobarové” sedenie s vyššou obrátkovosťou (pre šesť a viac ľudí). V pokojnejších zónach sedia návštevníci pri stoloch štandardnej výšky (pre štyroch ľudí). Takto diferencovaný priestor zlepšuje akustiku a umožňuje vytvoriť menšie zóny, ktoré potláčajú efekt homogénneho veľkopriestoru.

Pôdorys,
Pôdorys,autor: simplestudio
Rez,
Rez,autor: simplestudio

Prioritou pri návrhu a realizácii bolo využitie prírodných a ekologických materiálov. Smrekové drevo, marmoleum a farbené mdf dosky (bez obsahu formaldehydov) sú ošetrené iba lakmi na vodnej báze. Na namáhaných prvkoch (napríklad stoly) je mäkké smrekové drevo chránené prírodným marmoleom, ktoré eliminovalo nutnosť použitia laminátových povrchov. Pre čierne konštrukcie bola zvolená celofarbená mdf doska. Komponenty tak nemuseli byť ďalej farebne upravované.

Mäkké materiály prispeli k zlepšeniu akustiky a k "obytnosti" interiéru. “Eliminácia laminátových povrchov bola jednou z priorít, nakoľko ich hmatové vnímanie, akustika a riešenie stykovania hrán nie je tým čo vás nadchne pri predstave kultúrneho prostredia stravovania,” dopĺňajú architekti.

Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Foto: Juraj Starovecký
Detail deliacej priečky,
Detail deliacej priečky,autor: simplestudio
Deliace priečky
Deliace priečkyautor: simplestudio
Schéma zavesených konštrukcií,
Schéma zavesených konštrukcií,autor: simplestudio
Stolovanie,
Stolovanie,autor: simplestudio

Sadrokartónové dosky Rigips Habito, použité v miestach mobilných kvetináčov umožnili priame kotvenie drevených konštrukcií. Akustický výpočet ďalej určil umiestnenie perforovaných akustických dosiek Rigitone 12/25 Q v podhľadoch.

Použité materiály,
Použité materiály,autor: simplestudio
Foto: simplestudio
Foto: simplestudio
Foto: simplestudio

Podklady: simplestudio

Poloha diela

Ing. arch. Monika Jendrálová
Ing. arch. Michal Tatranský

Súvisiace články

Pravý stĺpec
Menu
Hlavný obsahHlavný obsah
Čakajte prosím